AM R&D Day

Flam3D organiseert allereerste netwerkevent voor R&D rond Additive Manufacturing

Dé Benelux bijeenkomst voor alle R&D stakeholders in 3D-printing

Op 21 juni 2022, organiseert Flam3D het eerste netwerkevent voor R&D rond Additive Manufacturing (AM) ooit gehouden in de Benelux. Heb jij nood aan, een aabod van, of interesse in R&D voor Additive Manufacturing? Dan is de R&D Day de Benelux bijeenkomst voor jou. Het is een dag van delen, leren en verbinden. Op het event komen vraag en aanbod namelijk samen: R&D stakeholders zoals onderzoeksinstellingen, hogescholen en universiteiten komen pichten, terwijl organisaties of bedrijven op zoek naar AM expertise of informatie uitgenodigd worden langs te komen en kennis te maken. De dag biedt een uniek totaaloverzicht van de ongoing R&D efforts in AM. Bovendien wordt matchmaking tijdens het event expliciet gefaciliteerd.

R&D op het gebied van Additive Manufacturing is alomtegenwoordig in de Benelux, zowel toegepast als academisch. Het is een van de belangrijkste factoren die bijdragen tot het wereldwijde succes van de regio op het gebied van octrooien, innovaties en business binnen Additive Manufacturing. Hoewel er zoveel leeft binnen dit gebied, is er geen overkoepelend R&D-evenement dat vraag en aanbod samenbrengt en de AM-industrie op dat vlak helpt stimuleren. Dit is een leegte die Flam3D, als onafhankelijk 3D-printing platform voor alle Vlaamse en Nederlandse belanghebbenden actief in 3D-printing, met de Additive Manufacturing R&D Day graag wil helpen opvullen. “Er is zoveel gaande dat we soms uit het oog verliezen wie waarmee bezig is of wat nuttig is voor wie. Om nieuwe synergieën tot stand te brengen, te profiteren van elkaars expertise en bevindingen, en dubbel werk te voorkomen, zal het dan ook buitengewoon nuttig zijn om te luisteren, kijken en leren op het R&D-evenement van 21 juni 2022”, legt Kris Binon, directeur van Flam3D, uit.

Het evenment biedt kansen voor zowel de vraag- als aanbodzijde. Voor R&D-stakeholders is het een uitgelezen kans om in contact te komen met potentiële klanten of onderzoekspartners. Flam3D roept particuliere R&D-bedrijven, (technische) hogescholen of universiteiten en andere R&D-stakeholders dan ook op om hun expertise en bevindingen te komen delen op de R&D-dag. Door deel te nemen en te komen luisteren, zorgen de bedrijven die op zoek zijn naar expertise er op hun beurt dan weer voor dat ze deel uitmaken van de volgende innovatie binnen AM of hun eigen innovatie kunnen bouwen. De R&D-dag is namelijk hét moment om één-op-één in contact te komen met jouw toekomstige R&D-partners. Momenteel komen grote R&D-instellingen zoals o.a. UGent, IMEC, TNO, Thomas More, KULeuven, VITO, RND extern, TU Eindhoven, VUB, Saxion, NHL Stenden, Flanders Make, Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) en TUDelft al hun expertise, bevindingen en nieuwe projecten delen. Met nog andere lopende inschrijvingen, ziet het programma er alvast veelbelovend uit. Volg zeker het programma op de website of LinkedIn voor updates.

In een notendop:

Je biedt expertise, onderzoekscapaciteit, kennis en wil graag komen pitchen? Meer info en inschrijven kan via deze pagina.

Je bent op zoek naar expertise? Kom en ontdek wat er allemaal mogelijk is! Meer info en inschrijven kan hier.

Je wil graag wat meer informatie over de Additive Manufacturing R&D Day? Lees hier gerust verder.

Dit evenement vindt plaats tijdens de 3D Delta Week. 3D Delta Week is een week van leren, netwerken en verkennen over de Additive Manufacturing Value Chain, met focus op de Benelux regio als een wereldwijde Additive Manufacturing hotspot. De 3D Delta Week is een platform dat een reeks evenementen verenigt in een week die een ongezien aantal AM-specialisten en (potentiële) gebruikers naar de Benelux zal lokken.

Deze regio heeft een van de meest levendige AM ecosystemen in termen van expertise, aantal patenten, printerdichtheid, enz. De 3D Delta Week nodigt uitdrukkelijk andere bedrijven, individuen en organisaties uit om bij te dragen tot een succesvol, wereldvermaard evenement. Door verschillende activiteiten te combineren die verband houden met het thema van de week, wordt een hoger bezoekersaantal beoogd. De eerste editie van de 3D Delta Week vindt plaats van 20 tot en met 24 juni 2022. Meer informatie over de 3D Delta Week is te vinden op www.3ddeltaweek.com.