Flanders home to 3D


Wat we doen

Flam3D vzw gaat op zoek naar versterking van waardeketens, zowel binnen als buiten de organisatie. We zijn er voor bedrijven en organisaties die interesse hebben in 3D-printing en Additive Manufacturing toepassingen. Binnen het netwerk vinden we steeds relevante contacten die u helpen met uw 3D-uitdaging. We verenigen, vertegenwoordigen en ondersteunen bedrijven, onderzoeksinstellingen, overheden en geïnteresseerden. Hieronder vind je een overzicht van onze belangrijkste activiteiten.

Additive Manufacturing

Tenco_bike_300170

Het vormen van een eco-systeem in Vlaanderen rond 3D printen en Additive Manufacturing.

Netwerking

Formando_design_print_w_logo

Het bevorderen van de technologische en politieke netwerking en kennisuitwisseling tussen haar leden onderling en met derden.

Bekendmaken

MammothSL

Het principe van 3D printen, al haar mogelijke toepassingen en de rol van een of meerdere leden bekendmaken bij professionele gebruikers, het grote publiek en de overheid, zowel in binnen- als buitenland.

Ondersteuning

Het beheren, ondersteunen en behartigen van de gemeenschappelijke belangen van haar leden bij alle mogelijke regionale, nationale en internationale vennootschappen, verenigingen, associaties, verbonden, overheden en overheidsinstellingen.

Vlaanderen

Volume.MGX

De concurrentiepositie van de 3D-printindustrie in Vlaanderen te verbeteren, onder andere door de wetenschappelijke kennisbasis omtrent 3D printen te versterken.

Platform

DSC_6377_300170

Het in contact brengen van de leden met personen, bedrijven en overheden die interesse hebben in 3D printen.

Stimuleren

Het stimuleren van onderzoek en kennisuitwisseling voor het versnellen en verruimen van ontwikkelingen en onderzoeksmethodes op het gebied van 3D printen.