3DDW 2023

Volgende editie 3D Delta Week van 27 – 31 maart 2023

Aangezien de eerste editie van de 3D Delta Week (3DDW) een schot in de roos was, was de beslissing om een ​​nieuwe editie te organiseren een spreekwoordelijke no-brainer. De data voor deze 3D Manufacturing-evenementenweek zijn intussen bekend: 27 t/m 31 maart 2023. 3D Delta Week is een reeks evenementen en activiteiten van 5 dagen op meerdere locaties, allemaal met een focus op 3D Manufacturing.

“Dit is het moment om je opties te verkennen”, zegt Pieter Hermans, verwijzend naar de precaire economische situatie. Hermans is CEO van Jakajima, een van de medeorganisatoren van de 3DDW en éminence grise als het op de technologie aankomt. Hij voegt toe: ”Additive Manufacturing biedt nieuwe manieren van produceren, met duidelijke voordelen op het gebied van supply chain, strategische autonomie en duurzaamheid. Het bijwonen van de 3DDW geeft bedrijven inzicht in het maken van die transitie.”

Een aantal succesvolle evenementen worden al zeker opnieuw ingepland, zoals de hoogstaande R&D-Day op 27 maart, rondleidingen in de AM-factory van Brainport Industries Campus en het ontspannen 3D Delta netwerkdiner op woensdag 29. De beurs en congres “AM for Production” op 29 en 30 maart zal ongetwijfeld de meeste aandacht trekken.

Dat evenement, dat de opvolger is van de 3D Production Days/RapidPro, is grondig geüpgraded en zal plaatsvinden in de Brabanthallen, de hoofd-evenementlocatie in ’s Hertogenbosch (NL). Nieuw is de mogelijkheid voor exposanten om bezoeken van een halve dag te organiseren vanaf de evenementenlocatie naar hun productie- of R&D-faciliteit in de regio. Het voordeel voor de bezoekers is duidelijk: het biedt hen een bredere en meer praktische ervaring van de technologie. Voor de 3D Delta Week is het een welkome gelegenheid om de ​​inclusieve evenementenweek op te bouwen – waarbij het hele ecosysteem wordt betrokken.

“Het doel van de 3D Delta Weeks is het creëren van de community, samenwerkingen en de waardeketen voor gebruikers en providers”, legt Ruben Fokkema, ecosysteem- en business developer bij Brainport Eindhoven, medeoprichter van de 3DDW uit. Kris Binon van Flam3D, de derde medeorganisator, beaamt: “Het is het ontmoetingspunt voor 3D-fabricage voor expert en leek, binnen of buiten de Benelux.”

“Leren, netwerken en ontdekken in 3D-productie” blijft de terechte baseline van de evenementenweek. Organisaties of bedrijven die een evenement willen organiseren tijdens de 3DDW kunnen contact opnemen met de organisatoren via info@3ddeltaweek.com.