ValCUN Printer Pre Orders

ValCUN start pre-orders voor zijn Deployable metalen 3D-printer tijdens RAPID-TCT

Het Belgische ValCUN, een ontwikkelaar van metalen 3D-printers, heeft aangekondigd dat het op 2 mei 2023 op de RAPID-TCT in Chicago pre-orders voor zijn aanstaande Minerva-printer zal beginnen.

Minerva, dat gebruik maakt van ValCUN’s eigen Molten Metal Deposition (MMD) technologie, zal naar verwachting de markt voor Additive Manufacturing (AM) van metaal doorbreken door snelle en kosteneffectieve productie van onderdelen op aanvraag mogelijk te maken dat geschikt is voor gedistribueerde productieomgevingen.

Metal AM biedt een belangrijke kans om de toeleveringsketen en logistiek te veranderen door lokale productie op aanvraag mogelijk te maken. Echter, bestaande metaal AM technologieën hebben uitdagingen, waaronder veiligheidsrisico’s, omslachtige post-processing, en hoge kapitaalkosten, die bredere toepassing van metaal AM verhinderen. ValCUN’s MMD technologie lost deze uitdagingen op door het gebruik van draad als grondstof en levert een inzetbare, veilige en eenvoudig te gebruiken metaalprinter die near-net-shape metalen onderdelen levert.

“We zijn verheugd om de start van pre-orders voor onze disruptieve, inzetbare metalen 3D-printer aan te kondigen,” zegt Jonas Galle, CEO en mede-oprichter van ValCUN. “Klanten benadrukken de behoefte aan een gebruiksvriendelijke, eenvoudig te implementeren oplossing die de nabewerking en time-to-part vermindert en toch kosteneffectief blijft. We zijn blij te kunnen aankondigen dat de MMD-technologie precies dat biedt en kijken ernaar uit om onze klanten te ondersteunen bij hun gebruik van metal AM”.

ValCUN, gesteund door verschillende particuliere investeerders, heeft eerder financiering ontvangen van ESA, de Europese Unie en de Vlaamse overheid. Het bedrijf heeft al verschillende LOI’s ontvangen van productie- en onderzoeksinstellingen in Europa en daarbuiten.

De Minerva-printer zal naar verwachting veel gevraagd worden door universiteiten, onderzoeksinstellingen en innovatiegerichte bedrijven en zal zich richten op aluminium en legeringen met hoge sterkte.

“Ik volg de aluminium 3D-printtechnologie al meer dan 20 jaar, en met de ValCUN-technologie geloof ik voor het eerst dat deze 3D-printtechnologie de industriële aluminiummarkt kan ontwrichten.”

Piet D’Haeyer, CEO Pedeo

Bezoek voor meer informatie de website van ValCUN op www.valcun.be of boek direct een één-op-één gesprek met ValCUN bij Rapid-TCT.

Contact:

Jan De Pauw, CTO & Co-founder

Jan.depauw@valcun.be

.

Jonas Galle, CEO & Co-founder

Jonas.galle@valcun.be

Founders ValCUN
Oprichters ValCUN: Jan De Pauw & Jonas Galle (v.l.n.r)