ValCUN Introduces Minerva at Formnext 2023: A Game-Changer in Aluminum Additive Manufacturing

ValCUN, een toonaangevende innovator op het gebied van metaal additive manufacturing, is klaar om een entree te maken op Formnext 2023, de gerenommeerde internationale vakbeurs voor Additive Manufacturing. ValCUN’s belangrijkste innovatie is de Minerva printer, gebaseerd op ValCUN’s eigen Molten Metal Deposition (MMD) technologie.

De Minerva printer betekent een stap voorwaarts in aluminium AM. Gedreven door een vastberaden streven naar innovatie heeft ValCUN een inzetbaar, duurzaam en kosteneffectief systeem gecreëerd dat de aluminiumproductie zal ontwrichten.

ValCUN’s Molten Metal Deposition (MMD) technologie, geïnspireerd op Fused Filament Fabrication (FFF), maakt het mogelijk om metaal te deponeren in een proces met één enkele stap, waarbij kant-en-klaar metaal als grondstof wordt gebruikt. MMD verkort de doorlooptijd en maakt productie op aanvraag mogelijk. Deze duurzame technologie is energiezuinig, milieuvriendelijk en maakt giftige chemicaliën of metaalpoeders overbodig.

Bezoekers van Formnext 2023 krijgen de exclusieve kans om getuige te zijn van de onthulling van de Minerva Machine. ValCUN’s team van experts zal ter plaatse zijn om de machine te demonstreren en vragen te beantwoorden over de technologie en haar toepassingen.

Jonas Galle, CEO van ValCUN, merkt op: “De Minerva Machine vertegenwoordigt een monumentale prestatie in onze voortdurende reis van innovatie. We zijn verheugd om deze baanbrekende technologie te tonen op Formnext 2023 en te illustreren hoe het de toekomst van metaal Additive Manufacturing opnieuw kan vormgeven.”

ValCUN nodigt alle Formnext 2023 deelnemers, industrie professionals en enthousiastelingen van harte uit om haar stand E32 Hal 12.0 te bezoeken om de Minerva Machine te verkennen en dieper in te gaan op het transformatieve potentieel voor een veelheid van industrieën.

Voor meer informatie over ValCUN en haar deelname aan Formnext 2023 kunt u terecht op hun website of contact opnemen met Jan De Pauw.

ValCUN’s Minerva aluminium 3D printer die wordt onthuld op Formnext 2023