Vacature: CAD/CAM Engineer Metal 3D Printing

Mitsubishi Chemical Advanced Materials Plastics NV (Ex. Quadrant CMS NV) in Tielt is een producent van “functie critical parts en assemblies” in kunststof. De markten die wij bedienen zijn voornamelijk automotive, packaging en medical.  Wij zijn op zoek naar de juiste persoon om binnen onze matrijzenbouw afdeling het metaalprinten van matrijzen en matrijsonderdelen technisch aan te sturen en te implementeren. De recent aangekochte Matsuura Hybride Metaal Printer staat hierbij centraal.

  • De CAD/CAM engineer is verantwoordelijk voor het ontwerp en uittekenen van spuitgietproducten, vertrekkende vanaf lastenboek en/of design van de klant tot een productierijp spuitgietproduct dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de klant (intern & extern). Er wordt gebruik gemaakt van een 3D CAD systeem.
  • Hij/zij is verantwoordelijk voor het ontwerp en volledig uittekenen van spuitgietmatrijzen en product- en matrijswijzigingen voor de eigen matrijzenbouw.
  • Hij/zij is verantwoordelijk voor de aanmaak van de CNC programma’s ter sturing van de CNC bewerkingsmachines en de metaalprinter.
  • Werkt zelfstandig doch in nauwe samenwerking met collega’s van de CAD/CAM afdeling, kwaliteitsafdeling, engineering, productie, hoofd matrijzenbouw en medewerkers van matrijzenbouw.
  • Er wordt gerapporteerd aan de Engineering Manager en samengewerkt met de Project Development Engineer en Tool Engineer.

Bekwaamheden, opleidingen en/of ervaring nodig voor deze functie

Diploma: A2, A1, Industrieel ingenieur Mechanica en/of Electromechanica.

Karaktereigenschappen: Teamplayer, communicator, flexibel.

Talenkennis: Engels noodzakelijk, andere zijn een pluspunt.

Andere: Opleiding en ervaring in 3D-CAD/CAM systeem (software), goed ruimtelijk inzicht (3D), kennis/ervaring in “tekening lezen” en kennis/ervaring in afwerkingstechnieken in de matrijzenbouw (frezen, zinkvonken, slijpen, draadvonken, …), kennis/ervaring in (spuitgiet)matrijzen, kennis Siemens NX, AM, frezen.

Interesse?

Neem contact met veerle.velghe@mcam.com en stuur jouw motivatie en CV.