Start To Print metaal

Terugblikken op een geslaagd ‘Start to Print’ event in Werkendam

Op 24 mei 2022 zakte Flam3D af naar de thuisbasis van kersvers lid PolyProducts in Werkendam (NL) voor een nieuwe editie van Start to Print voor metaal. Het doel van de infoavond? Het aanbod, de mogelijkheden en uitdagingen omtrent metaalprinten voor de bezoekers uit de doeken doen. Na een algemene inleiding tot 3D-printen door Flam3D, werd het verhaal rondom 3D-metaalprinten verder voorgesteld aan de hand van enkele boeiende cases, voorgesteld door vier enthousiaste Flam3D-leden: Buhlmann NV, Metal Technics 3D, Guaranteed en Materialise. De avond werd ondersteund en gedocumenteerd door 54U Media.

Welke metaalprinttechnologieën bestaan er eigenlijk? Wat zijn voor -en nadelen van de verschillende technologieën? Het zijn slechts twee van de vele vragen die passeerden tijdens het infoevent rond metaalprinten. We kunnen dan ook terugkijken op een geslaagd event waarbij naast het meegeven van bruikbare info, ook verschillende contacten gelegd werden en dat is precies wat Flam3D met haar infoavonden beoogt.

Op één avond tijd kregen de aanwezigen een overzicht van Additive Manufacturing in metaal. De avond starte namelijk met een korte introductie van het gastbedrijf door algemeen directeur, Michiel de Bruijcker, gevolgd door een algemeen overschouwende en technische toelichting tot 3D-printen door Flam3D-directeur Kris Binon. Daarna kregen de aanwezigen concreter inzicht in wanneer het wel en wanneer het niet zinvol is om een stuk te gaan metaalprinten aan de hand van verschillende concrete bedrijfscases.

De conclusie van de infoavond? Als eerste stap is het zoeken naar de business case heel erg belangrijk. Het is complex, maar loont wel de moeite. “Bedrijven duiken vaak meteen in de techniek, maar eigenlijk moeten we bij de toepassing beginnen”, legde Daniel Hoogstraate van Materialise uit. Verder merkte een van de bezoekers ook op dat “de angst of onbekendheid voor metaalprinten bedrijven soms tegenhoudt om ermee aan de slag te gaan”. Dat legt meteen ook de vinger op de reden waarom Flam3D dergelijke infoavonden organiseert: “Dergelijke infoavonden helpen bedrijven inzichten te vergaren, de juiste info en contacten te verzamelen om te zien of ze al dan niet de sprong moeten wagen.”, verklaart Fran Dendooven, marketing en communications manager bij Flam3D.

Na alle presentaties werd er nog uitgebreid de tijd genomen om te netwerken met een hapje en een drankje. De ideale gelegenheid om de gevestigde spelers beter te leren kennen en dieper in te gaan op de eigen potentiële business case.. Wil je er graag bij zijn op een volgend event? Hou dan zeker onze eventpagina in het oog.

Klik op onderstaande sprekers om de presentaties te bekijken: