SuperNova Festival brengt de toekomst naar Antwerpen

SuperNova is een ambitieus internationaal event volledig in het teken van de toekomst, georganiseerd door Flanders DC en Scale-Ups.eu met de steun van de Vlaamse overheid, en zal eind september het Antwerpse Eilandje inpalmen. Het festival bestaat uit een conferentie met sprekers en experts van wereldklasse op vlak van baanbrekende technologie en vernieuwing, een technologiebeurs waar bedrijven kunnen uitpakken met grensverleggende oplossingen, het grootste Europese scale-ups event dat het kruim van de internationale durfkapitaalwereld linkt aan succesvolle technologiebedrijven, en een gratis publieksspektakel in het weekend dat alle nieuwsgierigen wil verbazen met de belangrijkste evoluties die onze toekomst vorm zullen geven.

SuperNova wil zowel professionals als het grote publiek tonen hoe bedrijven en het dagelijks leven de volgende jaren zullen evolueren dankzij deze technologieën van de toekomst. Het vierdaagse festival wordt de grootste ontmoetingsplek in Vlaanderen voor ambitieuze ondernemers, bedrijven, investeerders, onderzoekers en creatievelingen om samen met het grote publiek de toekomst vorm te geven onder het motto: Tomorrow is unstoppable.

SuperNova bestaat uit 5 verschillende pijlers:

SuperNova Conference: een tweedaagse betalende conferentie met internationale sprekers van wereldklasse op vlak van baanbrekende technologie en vernieuwing.
De SuperNova Conference gaat door in de Waagnatie in Antwerpen op 27 en 28 september en is betalend.

SuperNova Investor Pitching: het grootste Europese scale-ups pitching event dat het kruim van de internationale durfkapitaalwereld linkt aan succesvolle technologiebedrijven. Vijvenvijftig veelbelovende Europese technologie scale-ups, mede geselecteerd door negen internationaal erkende durfkapitaalfondsen, krijgen de kans om niche-investeerders te overtuigen van hun geloofwaardige ambities om de wereld te veroveren. Ze krijgen 10 minuten om hun technologie en oplossingen aan ‘deep pocket’ investeringfondsen van honderden miljoenen te verkopen. Erna volgen discrete onderhandelingsrondes op SuperNova.
SuperNova selecteert op basis van strikte KPI’s deze Europese scale-ups in samenwerking met gereputeerde fondsen in de Benelux zoals Fortino Capital, Volta Ventures, Prime Ventures en Smartfin Capital, maar ook internationale toppers zoals Columbia Lake (Showpad), Summit Partners (Uber), Runa Capital (MariaDB), HPE Growth (Airborne) en Idinvest (Blablacar) nodigen verborgen kroonjuwelen uit met de ambitie om de wereld te veroveren.  Ook de Belgian Venture Capital Association is hierbij betrokken.
Het SuperNova Investeerders luik vindt plaats aan de Waagnatie in Antwerpen op 27 en 28 september en is exclusief voor investeerders en betalend.

SuperNova Tech Fair: een technologiebeurs waar bedrijven kunnen uitpakken met gamechanging oplossingen. Zij zullen gevestigde oplossingen rond Internet of Things, future proof software voor diverse sectoren, smart wearables, machine learning en artificiële intelligentie, bitcoin, security,  digital marketing, en nog veel meer zichtbaar, tastbaar en begrijpelijk maken.
De SuperNova Tech Fair gaat door in de Waagnatie in Antwerpen op 27 en 28 september voor professionals (betalend) en op 29 en 30 september voor het grote publiek (gratis)

Wil je als bedrijf mee deel uitmaken van SuperNova? Dat kan op de Tech Fair!

SuperNova biedt aan standhouders de kans om hun bedrijf te presenteren als een game-changer in uw vakgebied, en klanten en partners op de grootste technologiebeurs van België te ontmoeten. Bovendien hebben deelnemers de mogelijkheid om de perfecte match voor hun vacatures via het TalentBuzz Platform te vinden, en krijgen ze de kans om meer dan 100 tech-investeerders uit heel Europa te ontmoeten.

Flam3D-leden kunnen aanspraak maken op een aanzienlijke korting als exposant. Contacteer ons voor meer informatie.

SuperNova Expedition: Het publieke belevingsluik nodigt in het weekend jong en oud uit ‘het leven van morgen’ vandaag te beleven, dankzij interactieve installaties die de verschillende aspecten van onze toekomst op vlak van wonen, werk, voeding, mobiliteit, shopping, gezondheid & entertainment in de verf zullen zetten.
De SuperNova Expedition gaat door op het Eilandje in Antwerpen op 29 en 30 september en is gratis voor het grote publiek.

SuperNova Talent Matcher: een state-of-the-art talent matcher waar ambitieuze werkzoekenden kunnen solliciteren op vacatures van meer dan honderdvijftig innovatieve en game-changing bedrijven die aanwezig zijn op SuperNova. De SuperNova Talent Matcher is een online platform dat aan matchmaking doet op basis van competenties en skills door het gebruik van artificiële intelligentie. Het enige wat werkzoekenden hoeven te doen is in de aanloop naar SuperNova hun cv uploaden via de website; tijdens het festival kunnen bedrijven en werkzoekenden elkaar dan eventueel persoonlijk ontmoeten op de SuperNova Tech Showcase.
De SuperNova Talent Matcher gaat door aan de Waagnatie in Antwerpen van 27 tot 30 september.

Meer informatie over SuperNova en de verschillende tickets vind je op de website van SuperNova.