Seeda

SEEDA 3D Printing Solutions wordt verdeler Nexa3D

SEEDA 3D Printing Solutions, leverancier en dienstverlener voor professionele 3D-printing, focust op engineering, academische toepassingen, R&D en prototyping en dat  voornamelijk  in FFF, SLA en SLS. Het bedrijf levert sinds 2014 3D-printers, consumables en uitgebreide diensten. Nexa3D, de in Californië gevestigde SLA 3D-printerfabrikant heeft aangekondigd dat SEEDA reseller wordt voor België en Nederland. SEEDA werd onlangs ook lid van Flam3D.

De samenwerking komt er als onderdeel van een grotere uitbreiding van het Nexa3D-resellernetwerk: het wereldwijde distributienetwerk omvat nu vier continenten. Tijdens de uitbraak van COVID-19 heeft het bedrijf zijn expansie voortgezet om zijn klanten te helpen hun ontwerpflexibiliteit en veerkracht in de toeleveringsketen te vergroten. Andere nieuwe resellers zijn onder meer de Poolse eShop 3D Phoenix, Portugese resellers Emetrês, het Zuid-Afrikaanse bedrijf Additive Manufacturing Solutions (Pty) en het Amerikaanse Big Systems.

“Nexa3D-printers bieden snelheid, precisie en een niveau van automatisering dat onze klanten nodig hebben. Ze verlagen aanzienlijk de drempel om realistische business cases te realiseren door middel van 3D-printing”, aldus Ahmed Abo Seada, General Manager van SEEDA 3D Printing Solutions. Volgens hem komt de introductie op een gepast moment, nu veel bedrijven hun toevoerketens her-evalueren naar aanleiding van COVID-19: “Deze printers passen helemaal in onze collectie van hoogwaardige, betrouwbare toestellen die we aanbieden; we hopen dat we veel klanten oplossingen kunnen bieden om zich flexibel en prijsgunstig aan te passen aan ‘het nieuwe normaal’ ”.

SEEDA heeft al een breed scala aan diensten en producten in FFF (Fused Filament Fabrication), SLA (stereolithografie) en SLS (Selective Laser Sintering), waaronder XYZpro, Sinterit, Ultimaker en Intamsys. Naast de hardware biedt het bedrijf o.a. ook onderhoud en technische consulting aan.