Rejig legt bijkomende focus op maintenance: “onafhankelijkheid van eindgebruikers cruciaal om AM ecosysteem te versterken”

Rejig, het Belgische AM consultancybedrijf van Dennis Vandenbussche, biedt al langer onderhoud en spare parts aan voor LPBF-machines als onafhankelijke maintenance partner. Het Flam3D-lid kondigde onlangs aan dat onderhoudsdiensten een belangrijk aandachtsgebied zullen vormen binnen hun dienstenaanbod. Hoe dit precies in zijn werkt gaat, lees je hieronder.

Onderhoud is hoegenaamd niet nieuw voor hun, Reijg levert al geruime tijd onderhoudsdiensten aan hun klanten en ze bouwden intussen een ruime expertise op, maar het wordt een speerpunt voor Rejig. Dennis Vandenbussche, AM-consultant bij Reijg, stelt vast: vast: “Een aantal grote OEM’s heeft het moeilijk om de volledige installed base te dienen en hun focus te leggen op de nieuwste generatie machines. Dat is een legitieme keuze, maar voor bedrijven met oudere, nog steeds functionerende machines is het moeilijker om gepast onderhoud aan correcte prijzen te vinden. Het zijn die bedrijven, vaak KMO’s, die we graag willen helpen met onze expertise, zowel met onderhoud als met spare parts of zelfs volledige retrofits.”

Naast AM-consultancy en de vermarkting van de S100 machine (de grootformaat SLS machine die dankzij de Materialise Bluesint technologie in staat is om veel meer PA12 poeder te hergebruiken), is onderhoud dus de derde poot in de Rejig portfolio.

Dennis Vandenbussche haalde onlangs RS Print/Materialise Motion oudgediende Tom Peeters aan boord als productmanager. Peeters is blij om terug te zijn in de AM-sector, maar is niet blind voor de uitdagingen in de sector: “eindgebruikers zijn te vaak afhankelijk van opgelegde machine settings, beperkte vrijheid in materiaalkeuzes en maintenance die te weinig op hun maat is afgesteld. Daar hopen we met Rejig een antwoord op te bieden.” Dennis Vandenbussche vult aan dat een sterkere onafhankelijkheid van eindgebruikers inzake machines, materialen en maintenance een katalysator kan zijn voor serieproductie van functionele onderdelen met AM.

Rejig staat binnenkort met een eigen stand op Formnext (hal 12.1, stand A109) om zich aan het internationaal publiek voor te stellen. “We horen uit verschillende hoeken dat er veel nood is aan onafhankelijke maintenance partners, al dan niet als bijkomend alternatief voor de traditionele maintenance kanalen. Op Formnext kunnen we in gesprek gaan met een heel ruim scala aan eindgebruikers, maar evengoed met de OEM’s zelf”, besluit Dennis Vandenbussche.