RapidPro Award 2019 beloont ‘Materialen in Additive Manufacturing’

RapidPro, de grootste 3D-print vakbeurs met congres van de Benelux, zal ook volgend jaar weer begin maart plaatsvinden in Veldhoven. Tijdens de beurs zal ook een prijs uitgereikt worden: de RapidPro Award. Die is bedoeld om deelnemers die een bijdrage geleverd hebben op het gebied van ‘Materialen in Additive Manufacturing’ te belonen.

Er gelden geen beperkingen ten aanzien van de aard van de materialen: metalen, kunststoffen, composieten, keramiek, voedingsmiddelen of programmeerbare materialen zijn allen ontvankelijk voor deelname aan de wedstrijd. RapidPro wil door het initiatief de Additive Manufacturing industrie ondersteunen. De ontwikkeling van materialen is namelijk elementair voor het succes van de Additive Manufacturing industrie en alle andere belanghebbenden van RapidPro.

De wedstrijd is open voor zowel bedrijven, kennisinstellingen als (studenten)projectteams. De deelnemers zullen hun inzendingen (materiaal of toepassing) uiteindelijk kunnen presenteren op RapidPro 2019, alwaar ze worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, bestaande uit een team van experts en materiaaldeskundigen op het gebied van Additive Manufacturing. Deze jury zal beslissen welk project de relevantste impact heeft geleverd op het gebied van materiaalontwikkeling.

De winnaar krijgt uiteindelijk naast de RapidPro Award ook €1000,- (te besteden aan producten van Mikrocentrum), en heel wat exposure en reclame voor project of product in verscheidene mediakanalen.

De deelnemers dienen zich vóór 1 december 2018 in te schrijven. Dat kan door contact op te nemen met Tom Wessels van Mikrocentrum (organisator van RapidPro) via e-mail of via +31 40 2969922 voor registratie of voor meer informatie. De inzending dient te bestaan uit een businesscase of studiecase van de bijdrage op het gebied van materialen, met documentatie van het proces in foto of video (voor zover mogelijk) en een (fysieke) weergave van het materiaal.