Raise3D kondigt de Hyper Speed Upgrade Kit voor Pro3-serie 3D-printers aan.

Raise3D kondigt de Hyper Speed Upgrade Kit voor Pro3-serie 3D-printers aan

Een nieuw tijdperk in FFF professioneel 3D-printen. Flam3D-lid Raise3D introduceert een doorbraak in FFF professioneel 3D-printen, met de lancering van een Hyper Speed ​​Upgrade Kit (HUK3) voor de Pro3-serie 3D-printers.

Technologie

In het kielzog van de ontwikkeling van hoge printsnelheid voor de RMF500, slaagde Raise3D erin om zijn lessen toe te passen op zijn Pro3-serie printers, waarbij een snelheid werd bereikt die 3,8 keer sneller is dan de beste professionele printer die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

In eerste instantie is de kit beschikbaar voor de Pro3-serie dual extrusion 3D-printer, waarvoor het hele ecosysteem van Raise3D – hardware, software en filament – moet worden aangepast. De hyper speed-oplossing wordt gedeeltelijk beschermd door de bestaande patenten van Raise3D.

Competitieve arena

Raise3D’s analyse van de huidige competitieve arena in de professionele markt is dat met de Hyper Speed ​​Upgrade Kit de huidige voorsprong van de Pro3-serie op het gebied van technologie nog duidelijker wordt. Dit is een kans voor het Flam3D-lid om de FFF-markt naar een hoger niveau te tillen en om het huidige klantenbestand aanzienlijk uit te breiden, wat nodig is om zijn ambitieuze ontwikkelingsplan te vervullen. Om deze redenen is besloten om de Hyper Speed ​​Upgrade Kit voor de Pro3-serie, of kortweg HUK3, tot het einde van het jaar beschikbaar te maken tegen een betaalbare prijs.

Prestatie

De resultaten die zijn bereikt met de installatie van de HUK3 op ​​de Pro3-serie en het gebruik van filamenten uit de hogesnelheidslijn van filamenten, zijn indrukwekkend en onderscheiden zich van alle andere professionele printers:

Filamenten

Een van de uitdagingen waarmee Raise3D te maken kreeg bij het streven naar hogere snelheid, was de beperking die voortkwam uit de vloeibaarheid van de filamenten. Wanneer de printsnelheid met een factor 4 toeneemt, heeft het filament een zeer korte tijd om van vaste naar gesmolten toestand te smelten. Raise3D en hun partners werkten samen om deze uitdaging op te lossen en lanceert nu twee nieuwe filamentlijnen voor afdrukken op hoge snelheid: de Hyper Speed ​​en de Hyper Core.

De Hyper Speed-lijn zal in eerste instantie PLA en ABS beschikbaar hebben, maar andere materialen, zoals PETG, PC, ASA en ESD-veilig, zijn al in de pijplijn om te worden gelanceerd. In 2023 zal de Hyper Core-lijn ook zijn eerste filament lanceren, PPA CF, een met koolstofvezel versterkt composietfilament met superieure hittebestendigheid, sterkte en stijfheid.

Om het aantal beschikbare materialen voor hun klanten te vergroten, zal het Flam3D-lid nu filamentfabrikanten uitnodigen om deel te nemen aan een specifieke nieuwe fase van hun Open Filament Program (OFP), gericht op high-speed filamenten.

Additieve productiviteit, ROI en batchgrootte

De toepassing van de Hyper Speed ​​Upgrade Kit op printers uit de Pro3-serie maakt het mogelijk om een ​​snelheid te bereiken die gemiddeld 3,8 keer sneller is dan de huidige beste professionele printer die op de markt verkrijgbaar is. Volgens de berekeningen van Raise3D is de productiviteitsstijging zodanig dat 3D-printserviceproviders hun investering in printers uit de Pro3-serie binnen enkele weken kunnen terugverdienen.

De verhoogde productiviteit zal ook een aanzienlijke impact hebben op traditionele productieprocessen, zoals spuitgieten en CNC, met name wanneer het geproduceerde onderdeel onderhevig is aan frequente of regelmatige ontwerpwijzigingen.

Met een verhoogde productiviteit van meer dan 3 keer, worden de all-in kosten van een Pro3-serie printer extreem betaalbaar in vergelijking met de gebruikelijke prijs van zelfs alleen het gereedschap dat nodig is in andere productieprocessen. Dit, samen met de volledige flexibiliteit die wordt geboden door additive manufacturing, maakt FFF 3D-printen nu zeer concurrerend als productiemethode, zelfs voor omvangrijke batches en zal printfarms/ printfabrieken steeds gebruikelijker maken.

Prijzen

De HUK3 bevat software-upgrades, 2 Pro3-hot-ends met hoge stroomsnelheid, een slimme automatische frequentiekalibrator, een spoel Hyper Speed ​​PLA en een spoel Hyper Speed ​​ABS.

Voor klanten die al printer(s) uit de Pro3-serie bezitten of deze en de HUK3 tot 31 december 2022 zullen kopen, geldt het volgende uitzonderlijke aanbod.

Toekomst

De Hyper Speed ​​zal ook beschikbaar zijn voor de RMF500, de industriële printer die is ontwikkeld voor snelle productie van grote composiet onderdelen voor eindgebruik, en Raise3D werkt er nu ook aan om deze beschikbaar te maken voor de andere printers in hun portfolio die dezelfde mechanica hebben als de Pro3-serie.