Project PEPS ondersteunt zoektocht naar nieuwe polymeren voor AM

Heeft jouw bedrijf ondersteuning nodig bij het ontwikkelen van nieuwe polymeren voor Additive Manufacturing? Het project “Polymères Et ProcédéS 3D” (PEPS), is opgericht om het grensoverschrijdend potentieel van AM-processen voor technische polymeren en/of composiet-polymeren te stimuleren. Het consortium helpt bedrijven namelijk bij het ontwikkelen van nieuwe thermoplasten geschikt voor 3D-printing. Dit doen ze door middel van toegepast onderzoek naar innovatieve oplossingen.

De belangrijkste ambitie van PEPS is om de mogelijkheden van AM-processen verder uit te breiden van het maken van prototypes naar nieuwe industriële toepassingen. Een voorbeeld is productie van eindproducten met geoptimaliseerde mechanische eigenschappen gelijk aan die van seriematige polymeerverwerkingsprocessen. Daarnaast is het de bedoeling om het aanbod van materialen voor AM te vergroten en ze tegelijkertijd te voorzien van innovatieve functionaliteiten. Deelnemen aan het project kan door contact op te nemen met de organisatie en een online formulier in te vullen dat hen in staat stelt om een roadmap over de projectthema’s op te stellen en zo aan jouw verwachtingen tegemoet te komen.

PEPS is een samenwerkingsproject tussen de vier onderzoekscentra CRITT-MDTS, ARMINES, IMT Lille Douai in Frankrijk en CERTECH in België. Het project wordt medegefinancierd door de partners en door het grensoverschrijdende programma INTERREG V France-Wallonie-Vlaanderen, de Waalse en Grand Est regio’s. Het project richt zich op alle soorten bedrijven binnen dit grensoverschrijdend gebied in alle soorten toepassingssectoren met een interesse in AM-technologieën. Het werkprogramma ging een jaar geleden van start en sinds eind vorig jaar lanceerde PEPS zijn nieuwe project-website. Indien je meer wil weten over het project, vind je alle informatie daarop terug.

PEPS logo