Flanders home to 3D


Printbedrijven


PrintbedrijvenSorteer op: Bedrijfsnaam
3D&I
Een totaalconcept rond 3D printing. 3D&I heeft een professioneel aanbod van 3D-printers en scanners.
Ook voor service kunt u hier terecht. 3D-printen, 3D-scannen en 3D-design behoort allemaal tot de mogelijkheden.
Dimension4
High-volume, customized 3D printing for end-consumer products and spare parts.
ESMA
Dankzij onze twee AM-machines of 3D-printers bieden we u de vrijheid om eender welk innovatief metalen object te ontwerpen en te ontwikkelen.
100% maatwerk: zowel voor seriewerk als voor kleinere productiehoeveelheden is AM Manufacturing ideaal. Na het printen kunnen wij de producten op ons modern CNC machinepark nauwkeurig verder afwerken. Polijsten kan tot slot nog zorgen voor een ‘Finishing Touch’.
LCV – Laser Cladding Venture
LCV is specialist in laser cladding. Met LCV-Coat, LCV-Repair en LCV-Form biedt LCV de industrie een complete service aan voor oppervlaktebehandeling, herstelling en 3D printing. Klanten kiezen voor Laser Cladding omwille van de uitstekende bescherming tegen slijtage, de hoogwaardige materiaalkwaliteit en de aantrekkelijke prijs.
Metal Technics 3D
MT3D is service provider for Metal 3D printing. We use the powder bed laser beam technology to produce 3D printed parts in different types of Stainless steel, Inconel, Titanium and Aluminium. Other weldable materials are possible but not produced on daily basis. In that respect MT3D is focused and specialised in printing small, very complex parts with very high accuracy (55µm beam spot and 20-90µm layers).
Minelec Engineering
Minelec biedt 3D-design en printing aan voor het Internet of Things en aanverwante electronicaprojecten.
Toepassen van speciale materialen zoals geleidend en inductief filament voor bijvoorbeeld sensoren behoort ook tot de mogelijkheden.
Raytech
Raytech is een industriële toeleverancier gespecialiseerd in enerzijds laserbewerkingen zoals micro lasersnijden/laserlassen en anderzijds in 3D-metaalprinten.
Bij Additive Manufacturing focust Raytech zich voornamelijk op het produceren van complexe componenten die een hoge nauwkeurigheid vereisen. Hierbij wordt voornamelijk gewerkt in titanium en aluminium. Raytech begeleidt bedrijven gedurende het volledige 3D printproces, van ontwerp tot nabewerking.
Ricoh
Ricoh, IT-en documentmanagement specialist, biedt binnen de Benelux regio ook oplossingen aan op gebied van 3D-printen/Additive Manufacturing.
Centraal staat de AMS5500P printer, een hoogwaardig productiesysteem dat berust op het laser sintering principe waarbij polymeren uitgehard worden tot een 3D-object.
Andere productieprocessen en een ‘state of the art’ 3D-print servicebureau onder de naam Ricoh Rapid Fab maken van Ricoh de ideale partner voor al uw projecten!
Seido Systems
SEIDO systems is een jong, dynamisch bedrijf, dat zich toelegt op het verkopen van 3D printers en 3D productiesystemen. Sinds 2008 zijn we in de Benelux distributeur van het volledige gamma van het beursgenoteerde bedrijf STRATASYS. SEIDO Systems heeft zowel in België als in Nederland een vestiging. Onze ervaren verkoopsafdeling staat u telkens bij van begin tot einde. Bovendien beschikken we over een eigen dienst-na-verkoop. After-sales-services worden ondersteund door onze application engineers. Indien u meer wenst te weten over SEIDO Systems neem dan contact met ons op.
Smoofl
Design and production of custom 3D printed dog-shaped cookie cutters.
Tenco DDM
Tenco DDM is een dynamische onderneming die focust op zowel prototyping als manufacturing door middel van o.a. additive manufacturing.  Tenco is een ‘one-stop-shop’ die de klant ondersteunt tijdens het ganse project, van design (for AM), engineering, prototyping tot en met manufacturing van series.  
Tenco DDM werkt op het hoogste industriële niveau en biedt, naast het standaard printen, ook volledige afwerking aan zodat zowel prototypes als eindseries bruikbaar zijn als eindproducten.  Het gebruik van technische coatings gebeurt hierbij ‘in-house’. 
Vives Hogeschool IWT
De experten in het onderzoeksdomein Ontwerp- en Productietechnologie specialiseren zich in het ontwerpen en vervaardigen van producten, zowel voor producten als machinebouw. Ze zetten volop in op een gestroomlijnd digitaal ontwerp- en productieproces. Dankzij een jarenlange werking heeft men een grondige kennis van de actuele tools en methodieken die bij het ontwerpen en produceren gebruikt worden. De onderzoekers zijn sterk in complex, efficiënt en slim 3D ontwerpen en printen.
Speerpunten in het onderzoek zijn momenteel 3D design & virtual prototyping, 3D scanning & reverse engineering, 3D printing & innovatieve production, en machinebouw