Flanders home to 3D


Ontwerp voor AM


Ontwerp voor AM

Sorteer op: Bedrijfsnaam
3D&I
Een totaalconcept rond 3D printing. 3D&I heeft een professioneel aanbod van 3D-printers en scanners.
Ook voor service kunt u hier terecht. 3D-printen, 3D-scannen en 3D-design behoort allemaal tot de mogelijkheden.
CADskills
CADskills is actief in onderzoek, ontwikkeling en vervaardiging van patiënt-specifieke implantaten voor neuro- en craniomaxillofaciale chirurgie. Wij bouwen aan een revolutie in de chirurgie door conventionele productietechnieken te combineren met additive manufacturing en nieuwe materialen om patiënt- en oplossingen te bieden die de klassieke oplossingen ver overtreffen op vlak van patiënttevredenheid en tijds- en kostenefficiëntie.
Dimension4
High-volume, customized 3D printing for end-consumer products and spare parts.
ESMA
Dankzij onze twee AM-machines of 3D-printers bieden we u de vrijheid om eender welk innovatief metalen object te ontwerpen en te ontwikkelen.
100% maatwerk: zowel voor seriewerk als voor kleinere productiehoeveelheden is AM Manufacturing ideaal. Na het printen kunnen wij de producten op ons modern CNC machinepark nauwkeurig verder afwerken. Polijsten kan tot slot nog zorgen voor een ‘Finishing Touch’.
Hogeschool West-Vlaanderen – IDC
Het Industrial Design Center (IDC) is hét open kenniscentrum van Howest en UGent omtrent Industrieel Productontwerpen. IDC staat borg voor meer dan 25 jaar kennis en ervaring op het gebied van industriële productontwikkeling, prototyping, innovatie en creativiteit. De expertise van IDC situeert zich vanaf het fuzzy front-end tot en met het opzetten van een eerste productiereeks. Naast de nodige kennis en knowhow, stelt het Industrial Design Center ook haar state-of-the-art infrastructuur ter beschikking.
KD85.com
Distributor of open hardware solutions with a focus on innovators and early adopters.
Metal Technics 3D
MT3D is service provider for Metal 3D printing. We use the powder bed laser beam technology to produce 3D printed parts in different types of Stainless steel, Inconel, Titanium and Aluminium. Other weldable materials are possible but not produced on daily basis. In that respect MT3D is focused and specialised in printing small, very complex parts with very high accuracy (55µm beam spot and 20-90µm layers).
Raytech
Raytech is een industriële toeleverancier gespecialiseerd in enerzijds laserbewerkingen zoals micro lasersnijden/laserlassen en anderzijds in 3D-metaalprinten.
Bij Additive Manufacturing focust Raytech zich voornamelijk op het produceren van complexe componenten die een hoge nauwkeurigheid vereisen. Hierbij wordt voornamelijk gewerkt in titanium en aluminium. Raytech begeleidt bedrijven gedurende het volledige 3D printproces, van ontwerp tot nabewerking.
Sirris
Sirris helpt bedrijven met het ontwikkelen van hun 3D-printing toepassing of met de ontwikkeling van hun 3D-printing technologie, materiaal of parameters.
Centraal staan hierbij de noden van het bedrijf, neutraal advies en de overdracht van onze 3D-printing knowhow naar het bedrijf.
Met meer dan 25 jaar ervaring in de belangrijkste 3D-printing technologiën, software en materialen beschikt Sirris over een stevige kennisbasis en machinepark.
Tenco DDM
Tenco DDM is een dynamische onderneming die focust op zowel prototyping als manufacturing door middel van o.a. additive manufacturing.  Tenco is een ‘one-stop-shop’ die de klant ondersteunt tijdens het ganse project, van design (for AM), engineering, prototyping tot en met manufacturing van series.  
Tenco DDM werkt op het hoogste industriële niveau en biedt, naast het standaard printen, ook volledige afwerking aan zodat zowel prototypes als eindseries bruikbaar zijn als eindproducten.  Het gebruik van technische coatings gebeurt hierbij ‘in-house’.