Flanders home to 3D


Vind een 3D-partner

Vind hier de juiste partner in Vlaanderen voor jouw 3D-print vraagstuk.

Onze partnerpagina geeft een overzicht van meer dan 70 organisaties die in Vlaanderen actief zijn op het gebied van 3D-printing en aangesloten zijn bij Flam3D. Alle nuttige informatie over het Vlaamse landschap op één handige plek, gratis en toegankelijk voor iedereen.

Nood aan meer specifiek advies? Contacteer ons!


Sorteer op: Company name
3D&I
Een totaalconcept rond 3D printing. 3D&I heeft een professioneel aanbod van 3D-printers en scanners.
Ook voor service kunt u hier terecht. 3D-printen, 3D-scannen en 3D-design behoort allemaal tot de mogelijkheden.
Air Liquide Benelux Industries
Air Liquide is wereldwijd marktleider in het leveren van industriële gassen en komt perfect tegemoet aan de verschillende technieken voor het 3D metaal printen. Stikstof (N2), argon (Ar) en helium (He) zorgen ervoor dat alles onder de juiste atmosfeer kan worden geprint. Wij kunnen u advies geven in het veilig omgaan met gassen en u op maat gemaakte gasinstallatie aanleveren voor het 3D metaal printen.
Allnex Belgium
Allnex is wereldleider op gebied van industriële coating resins gebaseerd op verschillende technologieën; UV/EB uithardbare harsen, watergebaseerde en solventgebaseerde resins en harsen voor poederlakken. Deze worden toegepast in verscheidene domeinen zoals automotive, construction, packaging, architectural, consumer electronics en vele andere.
Verkoopcijfer wereldwijd voor 2016 bedroeg 3.2 miljard euro, en vervat verschillende polymeerchemieën: acrylaten, polyurethanen, polyesters, epoxies, alkyds, acrylics, phenolics, onverzadigde polyesters, amino resins. Het voornaamste R&D center is gevestigd in Drogenbos, met 65 medewerkers.
Aqtor!
Aqtor! is gespecialiseerd in het aanmeten, fabriceren en afleveren van producten uit het terugbetaalde gamma prothesiologie, orthesiologie, bandagisterie, mobiliteitshulpmiddelen en orthopedische schoenen.
Ons globaal productenassortiment omvat volgende orthopedische hulpmiddelen: Beenprothesen, armprothesen, myo-elektrische armprothesen, braces, steunzolen, buikgordels, bekkengordels, korsetten, breukbanden, borstprothesen, lumbostaten, stomamateriaal, looprekken, rollators, zitschalen, scooters, driewielfietsen, manuele en elektronisch aangedreven rolwagens, alsook tot slot orthopedische schoenen.

Aqtor! stelt personen met mobiliteitsbeperkingen in staat hun bewegingsvrijheid terug te winnen. Aqtor! vertrekt steeds vanuit hun bewegingsmogelijkheid, niet vanuit hun fysieke beperking!
Aqtor! maakt gebruik van de meest vooruitstrevende technologieën. Zowel de administratie als de afdeling maatname en productie gebruiken doorgedreven, eigen ontwikkelde, digitale toepassingen.
Atlas Copco Airpower
Atlas Copco is een wereldleider in het leveren van industriële productiviteitsoplossingen.
De producten en diensten lopen uiteen van lucht- en gascompressoren, vacuümoplossingen, stroomgroepen, apparatuur voor de bouw en mijnbouw, industriële gereedschappen en assemblagesystemen, tot de aanverwante aftermarket-service en verhuur.
De ontwikkeling van onze innovatieve producten en diensten zijn gericht op productiviteit, energiezuinigheid, veiligheid en ergonomie.
Averna
Averna designs, delivers and integrates turnkey Test & Precision Assembly solutions to enable customers to improve product quality, increase production output and raise efficiency. A dedicated team of over 500 employees based in 11 locations worldwide support our customers to keep their competitive advantage and to protect their reputation.
Bodycote
Bodycote is a global provider of subcontract thermal processing services.
CADskills
CADskills is actief in onderzoek, ontwikkeling en vervaardiging van patiënt-specifieke implantaten voor neuro- en craniomaxillofaciale chirurgie. Wij bouwen aan een revolutie in de chirurgie door conventionele productietechnieken te combineren met additive manufacturing en nieuwe materialen om patiënt- en oplossingen te bieden die de klassieke oplossingen ver overtreffen op vlak van patiënttevredenheid en tijds- en kostenefficiëntie.
Centexbel
As a collective research centre, Centexbel desires to reinforce the market position of the Belgian textile companies by promoting and supporting innovation. Therefore, Centexbel wants to be the most important centre of expertise on textiles in Belgium as well as being a leading centre on a European scale, with five activities that reinforce each other. Activities include applied research & development, dissemination of knowledge, standardisation, testing and certification. Research & development, dissemination of knowledge and standardisation are offered to companies creating an added value in Europe; testing and certification are offered to all companies developing, producing, processing or applying textile products, as well as to their suppliers and customers. This takes place in complete independence and confidentiality.
To guarantee the realisation of its mission, Centexbel closely involves the textile industry, the authorities and its staff in its operation.
CRM Group
Het CRM, collectief onderzoekscentrum voor metallurgie, met vestigingen in Gent en Luik, heeft zijn kernactiviteiten rond de productie, de tranformatie, coating en het gebruik van metallische materialen. Met onze metallurgische kennis bieden wij bedrijven R&D en technologische oplossingen bij de ontwikkeling van innovatie processen en producten.
deltaRocket
deltaRocket is ontstaan omdat er nood was aan een duurzame, kwaliteitsvolle en gebruiksvriendelijke 3D printer in België. Er werd extra aandacht besteed aan de materiaalkeuze, functionaliteit en afwerking van het toestel, met de nadruk op semi-professioneel gebruik. Ook de after-sales service is een troef.
DENTSPLY Implants
Dentsply Sirona Implants is een internationaal toonaangevend bedrijf in de orale implantologie. Wij bieden een allesomvattend assortiment patiëntspecifieke producten die vervaardigd zijn met 3D print technieken zoals stereolithografie en selective laser melting.
Dimension4
High-volume, customized 3D printing for end-consumer products and spare parts.
econocom
ESMA
Dankzij onze twee AM-machines of 3D-printers bieden we u de vrijheid om eender welk innovatief metalen object te ontwerpen en te ontwikkelen.
100% maatwerk: zowel voor seriewerk als voor kleinere productiehoeveelheden is AM Manufacturing ideaal. Na het printen kunnen wij de producten op ons modern CNC machinepark nauwkeurig verder afwerken. Polijsten kan tot slot nog zorgen voor een 'Finishing Touch'.
FabLab Factory
,
FabLab Factory verzorgt een totaaloplossing voor fablabs en makerspaces. Wij verkopen 3D printers, laser- en vinylcutters, CNC-machines, elektronica en STEAM-leermiddelen. Daarnaast bieden wij workshops en trainingen om met deze tools aan de slag te gaan, van design tot prototyping.
filaments.directory
Filaments.directory is the website where you can find and compare almost all filaments available on the market for FDM 3D printers.
Flanders Make
Flanders Make is het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie. We hebben vestigingen in Lommel en Leuven en werken structureel samen met onderzoeksdepartementen van de 5 Vlaamse universiteiten.
Ons doel: een onderzoeksnetwerk op topniveau realiseren in Vlaanderen, waar maakbedrijven volop steun vinden voor hun innovatietrajecten. Zo dragen we bij tot nieuwe producten en processen om de voertuigen, machines en fabrieken van de toekomst te realiseren.
Hoet
Hogeschool West-Vlaanderen – IDC
Het Industrial Design Center (IDC) is hét open kenniscentrum van Howest en UGent omtrent Industrieel Productontwerpen. IDC staat borg voor meer dan 25 jaar kennis en ervaring op het gebied van industriële productontwikkeling, prototyping, innovatie en creativiteit. De expertise van IDC situeert zich vanaf het fuzzy front-end tot en met het opzetten van een eerste productiereeks. Naast de nodige kennis en knowhow, stelt het Industrial Design Center ook haar state-of-the-art infrastructuur ter beschikking.
Juwelier Vanhoutteghem
Under the brand name SOULZ we create personalised jewelry mainly in silver or gold.
Kamp C
Kamp C heeft de bedoeling de bouwsector mee te nemen richting 21e eeuw. Hiervoor is de werking ‘De Wijk van Morgen’ opgestart, om innovatie tot bij de bouwsector te krijgen en te versnellen. Eén van de clusters onder deze werking is 3D-printen. Bedoeling van dit project is om samen met de bouwsector een keuze te maken welke 3D-print infrastructuur het meest geschikt zou zijn om in Vlaanderen te gebruiken. Deze wordt in 2019 ook effectief op Kamp C gebouwd, waarna organisaties hier aan de slag kunnen om te experimenteren, maken van 0-series, prototypes,…
KD85.com
Distributor of open hardware solutions with a focus on innovators and early adopters.
KU Leuven – Department of Mechanical Engineering
PMA (Production engineering, Machine design and Automation) is, as a division of the Mechanical Engineering Department, a part of the Engineering Faculty of the KU Leuven.
The mission of PMA is threefold: education, research, and service to the industry and to the society at large.
LCV – Laser Cladding Venture
LCV is specialist in laser cladding. Met LCV-Coat, LCV-Repair en LCV-Form biedt LCV de industrie een complete service aan voor oppervlaktebehandeling, herstelling en 3D printing. Klanten kiezen voor Laser Cladding omwille van de uitstekende bescherming tegen slijtage, de hoogwaardige materiaalkwaliteit en de aantrekkelijke prijs.
Metal Technics 3D
MT3D is service provider for Metal 3D printing. We use the powder bed laser beam technology to produce 3D printed parts in different types of Stainless steel, Inconel, Titanium and Aluminium. Other weldable materials are possible but not produced on daily basis. In that respect MT3D is focused and specialised in printing small, very complex parts with very high accuracy (55µm beam spot and 20-90µm layers).
Minelec Engineering
Minelec biedt 3D-design en printing aan voor het Internet of Things en aanverwante electronicaprojecten.
Toepassen van speciale materialen zoals geleidend en inductief filament voor bijvoorbeeld sensoren behoort ook tot de mogelijkheden.
Raytech
Raytech is een industriële toeleverancier gespecialiseerd in enerzijds laserbewerkingen zoals micro lasersnijden/laserlassen en anderzijds in 3D-metaalprinten.
Bij Additive Manufacturing focust Raytech zich voornamelijk op het produceren van complexe componenten die een hoge nauwkeurigheid vereisen. Hierbij wordt voornamelijk gewerkt in titanium en aluminium. Raytech begeleidt bedrijven gedurende het volledige 3D printproces, van ontwerp tot nabewerking.
REIN4CED
Engineering and manufacturing of fiber-reinforced composite products.
RELIËF
Creative direction, 3d design and motion design
Ricoh
Ricoh, IT-en documentmanagement specialist, biedt binnen de Benelux regio ook oplossingen aan op gebied van 3D-printen/Additive Manufacturing.
Centraal staat de AMS5500P printer, een hoogwaardig productiesysteem dat berust op het laser sintering principe waarbij polymeren uitgehard worden tot een 3D-object.
Andere productieprocessen en een 'state of the art' 3D-print servicebureau onder de naam Ricoh Rapid Fab maken van Ricoh de ideale partner voor al uw projecten!
RS Print
RS Print is een joint venture van Materialise en RS Scan. RS Print is gespecialiseerd in het vertalen van dynamische data uit ganganalyse naar op maat gemaakte, 3D-geprinte footwear. Via een netwerk van experts als podologen en orthopeditsten brengt RS Print steunzolen op de markt onder de naam Phits Insoles – wereldwijd stappen, werken en sporten al meer dan 10.000 mensen beter door het leven dankzij deze oplossing. RS Print wil een geobjectiveerde, gedigitaliseerde dimensie toevoegen aan maatwerk en nieuwe standaarden zetten in gepersonaliseerde footwear.
Sadechaf
Curing & bonding for industrial applications
Seido Systems
SEIDO systems is een jong, dynamisch bedrijf, dat zich toelegt op het verkopen van 3D printers en 3D productiesystemen. Sinds 2008 zijn we in de Benelux distributeur van het volledige gamma van het beursgenoteerde bedrijf STRATASYS. SEIDO Systems heeft zowel in België als in Nederland een vestiging. Onze ervaren verkoopsafdeling staat u telkens bij van begin tot einde. Bovendien beschikken we over een eigen dienst-na-verkoop. After-sales-services worden ondersteund door onze application engineers. Indien u meer wenst te weten over SEIDO Systems neem dan contact met ons op.
Sirris
Sirris helpt bedrijven met het ontwikkelen van hun 3D-printing toepassing of met de ontwikkeling van hun 3D-printing technologie, materiaal of parameters.
Centraal staan hierbij de noden van het bedrijf, neutraal advies en de overdracht van onze 3D-printing knowhow naar het bedrijf.
Met meer dan 25 jaar ervaring in de belangrijkste 3D-printing technologiën, software en materialen beschikt Sirris over een stevige kennisbasis en machinepark.
Smoofl
Design and production of custom 3D printed dog-shaped cookie cutters.
Syntra Midden-Vlaanderen
Syntra is als toonaangevende opleidingsorganisatie die erkend is door de Vlaamse Overheid  actief in de regio Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Met meer dan 100 vaste medewerkers en een gespecialiseerd netwerk van meer dan 900 docenten organiseren ze een brede waaier aan praktijkgerichte opleidingen, waaronder opleidingen voor 3D-printing.
Tenco DDM
Tenco DDM is een dynamische onderneming die focust op zowel prototyping als manufacturing door middel van o.a. additive manufacturing.  Tenco is een ‘one-stop-shop’ die de klant ondersteunt tijdens het ganse project, van design (for AM), engineering, prototyping tot en met manufacturing van series.  
Tenco DDM werkt op het hoogste industriële niveau en biedt, naast het standaard printen, ook volledige afwerking aan zodat zowel prototypes als eindseries bruikbaar zijn als eindproducten.  Het gebruik van technische coatings gebeurt hierbij ‘in-house’. 
Thrinno
Software to quickly create professional quotations for Metal AM.
V.A.C. Machines
V.A.C. MACHINES is leverancier van machines voor plaatbewerking en lasertechnologie.

Met V.A.C.MACHINES kiest u voor een betrouwbare partner voor uw 3D metaalprinter. De passie voor technologie is de motor van ons team en ons bedrijf. Onze jarenlange ervaring maakt het verschil.
We beschikken over een eigen trainingscentrum te Brugge voor uitgebreide machineopleidingen. Dankzij onze gekwalificeerde medewerkers optimaliseert u het potentieel van uw machines en verkrijgt u een concurrentieel voordeel. Service is voor V.A.C. MACHINES de sleutel voor het succes. Met een uitgebreid team van techniekers en de permanente binnendienst kunnen de klanten op een snelle en accurate dienstverlening rekenen.
Vives Hogeschool IWT
De experten in het onderzoeksdomein Ontwerp- en Productietechnologie specialiseren zich in het ontwerpen en vervaardigen van producten, zowel voor producten als machinebouw. Ze zetten volop in op een gestroomlijnd digitaal ontwerp- en productieproces. Dankzij een jarenlange werking heeft men een grondige kennis van de actuele tools en methodieken die bij het ontwerpen en produceren gebruikt worden. De onderzoekers zijn sterk in complex, efficiënt en slim 3D ontwerpen en printen.
Speerpunten in het onderzoek zijn momenteel 3D design & virtual prototyping, 3D scanning & reverse engineering, 3D printing & innovatieve production, en machinebouw