Flanders home to 3D


Over Flam3D

Flam3D - voluit Flanders Additive Manufacturing and 3D Printing Ecosystem - is het onafhankelijk Vlaams platform voor alle belanghebbenden actief in 3D/AM in Vlaanderen. 3D-printing is noch een hype, noch een bedreiging: het kan een bijzondere aanvulling betekenen op traditionele technologieën. Flam3D vzw wil op zoek gaan naar waardeketens om binnen en buiten Vlaanderen, binnen en buiten het netwerk, slimme innovatie te ondersteunen. Door het netwerk van Flam3D verder uit te bouwen, krijgen onze leden toegang tot marktinformatie en business-opportuniteiten. Zo werken we eraan dat Vlaanderen een voortrekkersrol kan blijven spelen in de ontwikkeling van 3D-printing.

FLAMED_logo

Vlaanderen is een wereldspeler op het vlak van 3D printing – maar blijven we dat ook?

3D-printen of ‘additive manufacturing’ is een verzameling van technologieën waarbij een product opgebouwd (‘geprint’) wordt uit een basisgrondstof, meestal laag per laag. Naarmate de productiesnelheden en mogelijke grondstoffen toenemen, breken er nieuwe markten open. Het is algemeen aanvaard dat 3D-printen een grote impact zal hebben op de manier waarop goederen geproduceerd en getransporteerd worden. De technologie biedt ook enorme kansen voor duurzame productie.

Ook in uw bedrijf? Contacteer ons voor meer informatie.

Flam3D werd opgericht in juni 2015 door KULeuven, Materialise, rsprint, Sirris, T&M Solutions, Tenco DDM, UGent, Vamac en Xeikon Prepress, met de steun van het Vlaams Agentschap Ondernemen & Innoveren.

Sinds de start van de activiteiten op 1 oktober 2015 sloten verschillende bedrijven en organisaties zich aan bij ons platform. Bekijk hier wie onze leden zijn.

De Raad van bestuur van Flam3D

Voorzitter: Nancy Swinkels, GCEurope

Penningmeester: Jan Lambrecht, LCV

Secretaris: Sofie Deprez, Atlas Copco

Bestuurder: Ann Witvrouw, KULeuven

Bestuurder: Bart Van der Schueren, Materialise

Bestuurder: Benjamin Denayer, SIRRIS

Bestuurder: Ilse Christiaens, UGent