3D-printen of ‘additive manufacturing’ is een verzameling van technologieën waarbij een product opgebouwd (‘geprint’) wordt uit een basisgrondstof, meestal laag per laag. Naarmate de productiesnelheden en mogelijke grondstoffen toenemen, breken er nieuwe markten open. Het is algemeen aanvaard dat 3D-printen een grote impact zal hebben op de manier waarop goederen geproduceerd en getransporteerd worden. De technologie biedt ook enorme kansen voor duurzame productie.

 

Ook in uw bedrijf? Contacteer ons voor meer informatie.

Flam3D werd opgericht in juni 2015 door KULeuven, Materialise, RS Print, Sirris, T&M Solutions, Tenco DDM, UGent, Vamac en Xeikon Prepress, met de steun van het Vlaams Agentschap Ondernemen & Innoveren.

 

Sinds de start van onze activiteiten op 1 oktober 2015 sloten verschillende bedrijven en organisaties zich aan bij ons platform. Al deze organisaties representeren zo goed als het hele 3D-ecosysteem: toeleveranciers, fabrikanten, serviceaanbieders, maakbedrijven die additieve of hybride fabricatie toepassen, scholen en onderzoeksinstellingen. Bekijk hier wie onze leden zijn.

 

De Algemene Vergadering van Flam3D besliste op 18/04/2018 dat de vzw Flam3D zich ontbindt, om verder te blijven bestaan als een Special Interest Group van de vzw SIM-Flanders. Dat is goed nieuws: onze organisatie krijgt zo nog meer slagkracht en in -en output bij de onderzoeksprojecten van SIM-Flanders. Het betekent wel dat onze organisatie in vereffening gaat. Contacteer ons eventueel voor meer info!

De Raad van bestuur van Flam3D

Voorzitter: Nancy Swinkels, GCEurope

Penningmeester: Jan Lambrecht, LCV

Secretaris: Sofie Deprez, Atlas Copco

Bestuurder: Ann Witvrouw, KULeuven

Bestuurder: Bart Van der Schueren, Materialise

Bestuurder: Benjamin Denayer, SIRRIS

Bestuurder: Ilse Christiaens, UGent