Kamp C geprint huis

Ontdek op 6/7 het eerste geprinte huis in Europa

Op maandag 6 juli onthult Kamp C, het provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw, het eerste geprinte huis in Europa. Het huis is meteen ook de eerste twee verdiepingen tellende gezinswoning wereldwijd. De woning is negentig vierkante meter groot en werd geprint met de grootste 3D-betonprinter van Europa. Kijk maandag 6 juli mee naar de persconferentie over deze Europese primeur in de bouw en Additive Manufacturing.

Wil je het het eerste geprinte huis in Europa graag als eerste ontdekken? Kamp C nodigt je van harte uit om de persconferentie live te bekijken:

Het programma ziet er als volgt uit:

11.30 uur:Het belang van 3D-betonprinten voor de provincie Antwerpen.

Kathleen Helsen, voorzitter van Kamp C

11.45 uur:

Situering C3PO-project, traject geprint huis, innovatie-antenne & samenwerking partners.

Peter-Paul van den Berg, directeur Kamp C

Annelies Helsen, Sales & Operations Manager & Partner Vicré

12.00 uur:

Toelichting projectpartners.

Joeri Beneens, zaakvoerder Bouwbedrijf Beneens

Alex Van Olmen, zaakvoerder ETIB/CONCRETE HOUSE

12.15 uur:

Studenten Thomas More delen hun ervaringen.

Door Johanna Jacques, Axel Boons, Siebe Thys en Antonie Damad, Thomas More Bouw

Het geprinte huis is een realisatie van acht organisaties uit de wetenschaps- en bedrijfswereld: Beneens, ETIB/CONCRETE HOUSE, Groep Van Roey, Thomas More, Trias architecten, Ugent en Vicré. Het kadert binnen het C3PO-project, waaraan ook Saint-Gobain Weber deelneemt. Studenten Bouw aan de Thomas More Hogeschool uit Geel bedienden de 3D-betonprinter en printten het huis op Kamp C in Westerlo.

Via het project Co-creatie: 3D-Printen met Ondernemingen (C3PO) wil de provincie Antwerpen samen met Kamp C de innovatieve techniek van het 3D-printen in de bouw versneld invoeren in Vlaanderen. 3D-printen in de bouw is in de rest van de wereld namelijk al sterk in opmars, maar in Vlaanderen stond het nog stil. Het project moet daar verandering in brengen. De geprinte woning, uniek op wereldvlak, vormt daarin alvast een mooie stap.