InnovFest 2022

Ontdek de Vlaamse Speerpuntclusters tijdens de eerste editie van Innovfest

De verwezenlijkingen van de 7 clusterorganisaties in de spotlights

Tijdens een eerste gezamenlijke sector overschrijdend event, Innovfest 2022, word de bezoeker ondergedompeld in een wereld van verandering, gefaciliteerd door de zeven speerpuntclusters en gerealiseerd door de Vlaamse bedrijfswereld. Het volledige ecosysteem passeert de revue.

Initiatief van Vlaamse Speerpuntclusters

Vlaanderen telt zeven sectoren die strategisch belangrijk zijn voor de regio: logistiek, voeding, zorg, energie, materialen, chemie en marine. Voor iedere sector werd één cluster erkend als uniek aanspreekpunt. Clusters zijn dé onmisbare schakel in het innovatielandschap als facilitator, matchmaker, influencer, subsidie adviseur, bruggenbouwer, nodendetector, projectuitvoerder en kennisdeler. Kortom, zeven verschillende clusters, één gemeenschappelijk doel: innovatie bij bedrijven brengen!

 1. Materialen: SIM
 2. Logistiek: VIL
 3. Voeding: Flanders’ Food
 4. Zorg: MEDVIA
 5. Energie: Flux50
 6. Chemie: Catalisti
 7. Marine: Blauwe Cluster

Wat kan je verwachten tijdens InnovFest?

InnovFest zal de verschillende verwezenlijkingen van alle speerpuntclusters in de kijker zetten, maar daar stopt het niet, elke bezoeker kan geniet van:

 • Netwerkmoment met ondernemers
 • Een inspirerende keynote
 • Een interactief debat
 • Innovatiehal vol showcases van innovatieve Vlaamse projecten

Kom dus 24 oktober naar Technopolis Mechelen en verwacht je aan een innovatieve namiddag in een gemoedelijke sfeer. Ontdek hier het volledige programma en alle praktische informatie.

Is je interesse aangewakkerd? Klik dan snel door naar het inschrijvingsformulier want de plaatsen zijn beperkt!