Precisie- & Kunstoffenbeurs

Ontdek 3D printen op de Precisie- en Kunstoffenbeurs

Duik in de wereld van Additive Manufacturing (AM) en wees getuige van baanbrekende technologische innovaties. Flam3D deelt graag info en kennis rond Additive Manufacturing mee en wijst daarom ook graag op beurzen of events die rond dit topic mogelijks interessant voor jou kunnen zijn – de Precisiebeurs en de Kunstoffenbeurs. Ontdek in dit artikel waarom deze beurzen in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch in Nederland, de moeite waard zijn om Additive Manufacturing te gaan verkennen.

Kunstoffenbeurs: September 20 & 21, 2023

Nu de wereldwijde vraag naar duurzame materialen en producten toeneemt, loopt de kunststof- en rubberindustrie voorop in innovatie. De Kunststoffenbeurs, een Nederlandse beurs die al 24 edities met succes de hele waardeketen samenbrengt, richt zich op het verleggen van de grenzen van technologische vooruitgang en duurzaamheid in het veld.

Leveranciers van AM-technologie met oplossingen gericht op kunststoffen en design zijn helemaal thuis op de Kunstoffenbeurs. Het AMForPlastics-plein tijdens de Kunstoffenbeurs 2023 is dan ook de plek waar de bezoekers alles kunnen ontdekken over 3D-printen. Dit is de kans om te schitteren, om het bewustzijn te vergroten en toepasbaarheid van AM-innovaties in de wereld van kunststoffen nog meer op de kaart te zetten.

Wat je te wachten staat:

  • Showcasing: AM-technologie en service, ontworpen voor kunststof- en designtoepassingen, worden in de kijker gezet.
  • Creativiteit tonen: Boeiende demo’s en cases die de mogelijkheden van AM-oplossingen illustreren, zijn aanwezig.
  • Delen van ervaring: Indrukwekkende proof-of-principle-projects worden voorgesteld door hoofdsprekers tijdens het lezingenprogramma.

Een link naar meer informatie vind je hier.

Precisiebeurs: November 15 & 16, 2023

Precisietechnologie is de ruggengraat van de Nederlandse kennis- en innovatie-economie. Om voorop te blijven lopen in het snel veranderende technologische landschap is het cruciaal om elkaar te ontmoeten, samen te werken en kennis te delen. De Precisiebeurs stimuleert deze principes al 21 edities lang en verenigt de hele waardeketen om samen te werken aan de volgende generatie technologische ontwikkelingen.

Het AMForPrecision-plein tijdens de Precisiebeurs 2023 is het ultieme podium om AM-oplossingen op het gebied van ultra-hightech te presenteren. Dit evenement biedt leveranciers van AM-technologie een gouden kans om meer ruchtbaarheid te geven aan hun toepassingen en om hun baanbrekende innovaties tentoon te stellen.

Wat je te wachten staat:

  • Spotlight: 3D-printen wordt in de kijker gezet en AM-technologieën die van toepassing zijn op het ultra-hightech domein worden gepresenteerd
  • Demonstraties: Aantrekkelijke demo’s of cases worden tentoongesteld die de kracht van AM-oplossingen benadrukken.
  • Lezingen: Een overtuigend proof-of-principle-project, komt in het lezingenprogramma aan bod en inzichten worden gedeeld door experts uit de sector.

Wil je het volledige verhaal of extra informatie? Kijk dan verder via deze link!

Het AMForPrecision-plein is de ideale plek om jouw 3D-printverhaal aan de buitenwereld te laten zien, en dat willen we met Flam3D ondersteunen. Flam3D leden krijgen 10% korting op hun stand in de AMForPrecision area. De AM plaza bevindt zich op een top-A locatie, en je kunt een stand nemen vanaf 2×3 meter. Neem contact op met Flam3D voor meer informatie.

Omarm de kansen!

Noteer alvast 15 & 16 november voor de Precisiebeurs, en 20 & 21 september voor de Kunstoffenbeurs in jouw agenda. Deze aankomende evenementen zijn namelijk niet zomaar beurzen; het zijn wegen waarlangs 1) bezoekers de kans krijgen om verscheidene AM-technologieën te verkennen en te zien hoe het de industrieën van morgen vormgeeft, en 2) standhouders hun stempel kunnen drukken in de wereld van AM. Of AM-oplossingen nu gericht zijn op ultra high-tech toepassingen of op het gebied van kunststoffen en design, deze beurzen bieden de perfecte platforms om in contact te komen met gelijkgestemden, kansen om innovaties te delen en waardevolle inzichten te verwerven.

Ben je toch nog op zoek naar aanvullend onafhankelijk en neutraal advies? Neem contact op met Flam3D, jouw vertrouwde partner in alles wat met AM te maken heeft. Wij helpen jou graag verder met moeilijke vraagstukken of specifieke AM-uitdagingen met behulp van ons breed netwerk!