Metaalprinten

Neem deel aan webinar INSIDE Metal AM

Op zoek naar inzichten in het 3D-printen van metaal? Neem op dinsdag 27 oktober, van 15:00 tot 16:00 uur, deel aan de webinar INSIDE AM. Het online event richt zich enerzijds tot iedereen die vertrouwd is met het maken en gebruiken van ge-3D-printe onderdelen, maar wel nog met vragen zit. Anderzijds is de webinar ook bedoelt voor personen die de technologie nog moeten ontdekken en hun eerste stappen in de wereld van metaalprinten willen zetten. Het event wordt georganiseerd in het kader van het project INSIDE Metal AM van Flam3D-leden CRM en BIL, samen met Sirris, en gaat door is het Engels. Flam3D-lid ENGIE is gastspreker op het event.

Hoewel 3D-printen een steeds meer mature technologie wordt, blijven er veel vragen onbeantwoord. Welk materiaal en welke technologie zijn het meest geschikt voor mijn toepassing? Moet ik mijn stukken nabehandelen? Hoe ga ik om met poeders? … Het snel evoluerende landschap zorgt ervoor dat geïnteresseerden en potentiële gebruikers moeilijk hun weg vinden in de technologie. Daarom startten Flam3D-leden CRM en BIL, samen met Sirris, het project INSIDE Metal AM. Het project is specifiek gericht op het printen van staal en is een combinatie van praktijkgericht onderzoek, het opbouwen van ervaring via demo’s en het capteren van die ervaringen en richtlijnen. Bij het project komen drie verschillende technologieën (WAAM, LMD en SLM) en een aantal staalsoorten aan bod. In het kader van dit project organiseren de organisaties op 27 oktober nu ook een online webinar.

De webinar moet deelnemers een snel overzicht geven van een aantal belangrijke aandachtspunten bij 3D-metaalprinten. Hiertoe zal het eerste deel van het event ingaan op de reeds opgebouwde ervaring binnen het INSIDE Metal AM-project. Richtlijnen rond materiaalselectie en de kwaliteit van poeders, het printen van enkele demonstratoren en inzicht in de mogelijke nabehandelingen zullen worden gedeeld. Daarna zal gastspreker Steve Nardone, Thematic Lab Manager Metal Additive Manufacturing bij Flam3D-lid ENGIE, dieper ingaan op het proces van idee/design tot afgewerkt ge-3D-print onderdeel met daarbij speciale aandacht voor kwalificatie en certificatie. Na de presentaties krijgen deelnemers de kans op een gesprek met een expert binnen het INSIDE Metal AM-project. Hiertoe dien je bij inschrijving het desbetreffende vakje aan te vinken. Deelname aan de webinar is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Interesse? Meer info en mogelijkheid tot inschrijven vind je hier.