Shaping Matter Event Howest

Neem deel aan Shaping Matter Event van Howest

Inspiratie voor circulariteit op 21/04/2022

Op 21/04/2022 organiseert Flam3D-lid Howest het Shaping Matter Event 2022, een combinatie van een mini-beurs en verschillende presentaties over onderwerpen die te maken hebben met innovatie, productontwerpen en energiemanagement in een industriële context. Daarbij zal circulariteit steeds de rode draad vormen: circulariteit zit namelijk overal in verweven; je vindt het van bij een conceptuele fase over productie tot en met afvalbeheer. Samen met de eventpartners – waaronder ook Flam3D – wil Howest jou inspireren met het Shaping Matter Event. Na een lange tijd zijn face-to-face ontmoetingen weer mogelijk. Het gratis event wil deze stimuleren met een duidelijk doel: bezoekers komen samen om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Door te tonen hoe andere bedrijven te werk gaan, welke materialen en technieken ze gebruiken, hoe ze die combineren … wil het event jou inspireren om uiteindelijk tot betere producten of oplossingen te komen.

In een boeiende voormiddag verzamelt het Shaping Matter Event experten rond Fabrieken voor de Toekomst tijdens verschillende rondetafelgesprekken. Bezoekers krijgen verder ook een rondleiding op de faciliteiten van Howest. Na een netwerklunch, gaan er in de namiddag verschillende boeiende presentaties van start. Ook Erik de Zeeuw, market manager van Flam3D-lid Materialise, komt er zijn expertise uit de doeken doen rond “betekenisvolle toepassingen met 3D-printen en hun weg naar circulariteit”. Het belooft een boeiende uiteenzetting te worden over 3D-printapplicaties, hun impactdrivers en waar er nog verbeteringspotentieel zit om tot circulariteit te komen. Het event wordt afgesloten met een receptie en netwerkmoment.

Concreet, krijgen bezoekers tijdens het Shaping Matter Event de kans om:

  • de faciliteiten van Howest m.b.t. industrieel productontwerpen en energiemanagement te bezoeken. Ze bekijken graag hoe ze met jou kunnen samenwerken.
  • deel te nemen aan “meet the experts Fabrieken voor de Toekomst”. Dit zijn rondetafelgesprekken op vlak van productontwerp, mechatronica en machinebouw, energiemanagement en circulariteit. In het registratieformulier kan je aanduiden met welke expert je graag 10 minuten in gesprek wenst te gaan.
  • verschillende inspirerende presentaties mee te volgen.
  • te netwerken tijdens de koffiepauze, lunch en receptie: leer mensen uit jouw sector kennen.

Nog wat praktische info:

  • Kostprijs: gratis als deelnemer. Er geldt een no-show fee van €50.
  • Locatie: Howest Industrial Design Center, Marksesteenweg 58, 8500 Kortrijk.
  • Vragen of meer info? Contacteer de organisatie via bart.grimonprez@howest.be of 056 24 12 68.

Sta jij open voor inspiratie? Meer info, het volledige programma en de mogelijkheid tot registratie vind je op de webpagina van het event.