Neem deel aan het MATMED Support Programme

Goed nieuws voor kmo’s die werkzaam zijn in sectoren als geavanceerde materialen, medische hulpmiddelen en regeneratieve geneeskunde in de Noord-West Europese regio. Dankzij het MATMED Support Programme kunnen deze kleine en middelgrote ondernemingen deelnemen aan transnationale samenwerkingen van hoge kwaliteit en de commercialisering van medische toepassingen op het kruispunt van deze drie gebieden helpen versnellen. Het programma vergemakkelijkt namelijk innovatie en samenwerkingsverbanden voor kmo’s door internationale matching en toegang te bieden tot relevante kennis, klinische faciliteiten en onderzoek naar zakelijke en technologische validatie en demonstratie.

In een eerste luik van het programma biedt MATMED een online matchmaking platform, waar een netwerk wordt opgebouwd tussen onder andere kmo’s, grotere bedrijven, academische centra, research centra en investeerders. Van zodra leden gematcht zijn en er dialoog en capaciteit is tot innovatieve cross-over-oplossingen, richt het programma zich in een tweede luik op het actief ondersteunen van samenwerkingen tussen deze kmo’s en andere partijen via een voucher systeem. De MATMED-vouchers zijn bedoeld om cross-over-innovaties te versnellen.

In totaal zijn er twee soorten vouchers, waarvoor samenwerking kan worden aangevraagd: een voucher voor technologievalidatie (tot €12.500) en een voor technologiedemonstratie (tot €25.000). Beide kunnen worden uitgedeeld in de vorm van personeelskosten of een directe financiële bijdrage om (een deel van) de kosten van een externe dienstverlener te dekken. De samenwerking kan op verschillende manieren waargemaakt worden, afhankelijk van wat de vereisten zijn. Enkele voorbeelden zijn het ter beschikking stellen van expertise, het verlenen van toegang aan faciliteiten, het uitvoeren van experimenten …

MATMED is een transnationaal project dat medegefinancierd wordt door Interreg North-West Europe (NWE), dat bestaat uit tien organisaties uit vier landen. Zij hebben hun krachten gebundeld om via dit project positieve effecten op de gezondheid en het welzijn te creëren. Het steunprogramma moet er namelijk voor zorgen dat geavanceerde oplossingen in de gezondheidszorg zowel de patiënten als de bredere bevolking sneller bereiken.

Interesse? Meer informatie over het programma en de specifieke vereisten om deel te nemen, vind je op deze website. Registeren kan via deze link.