Op 4 oktober 2021 organiseren verschillende bedrijven, publieke en private kennisinstellingen de online workshop GREENER.

Neem deel aan GREENER Workshop

Op 4 oktober 2021 organiseren verschillende bedrijven, publieke en private kennisinstellingen de workshop GREENER. Het evenement vindt online plaats via Zoom van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens de workshop zullen de projectpartners het interdisciplinaire project GREENER meer in detail presenteren, zullen twee interessante gastsprekers van verwante Interreg projecten een lezing geven en krijgt u de kans om alle projectpartners te ontmoeten tijdens verschillende brainstormsessies. Tijdens de brainstormsessies in break-out rooms zullen de onderzoekers samen met het publiek nadenken over verschillende deelaspecten binnen GREENER.

GREENER is een Interreg project waarin verschillende industriële en academische partners gevestigd in België en Nederland (Universiteit Maastricht, UGent, KU Leuven, Tenco DDM, Millvision en Govi) samenwerken om bij te dragen aan een reductie van de microplastics vervuiling. Samen zoeken ze naar biogebaseerde en biodegradeerbare polymeren als duurzame alternatieven voor het wijdverspeide en wateroplosbare polymeer polyacrylzuur. Hierdoor komen minder microplastics in het milieu terecht en bij degradatie worden enkel niet-toxische, natuurlijke stoffen vrijgesteld.

Naast de ontwikkeling van deze polymeren zullen ze ook gevaloriseerd worden in een hele reeks van toepassingen, gaande van superabsorberende materialen voor de bouwsector en gezondheidszorg tot biomedische materialen (weefselregeneratie, 3D-printing van patiëntspecifieke implantaten), cosmetica en coating applicaties.

Heb je interesse in deze workshop? Alle gedetailleerde informatie vind je in dit document. Deelname is gratis, maar registratie is verplicht. Inschrijven kan tot 27/09/2021 via deze link.