Metal 3D Challenge voor bedrijven, scholen, FabLabs en makers

Hogeschool VIVES en Flam3D dagen met de Metal 3D Challenge creatieve ontwerpers uit om een innovatief ontwerp voor metaalprinten uit te werken. Inzendingen staan open voor een zo breed mogelijk publiek in de Benelux, onderverdeeld in categorieën als derde graad secundair onderwijs, hoger onderwijs, bedrijven en particulieren/makers/FabLabs. Inschrijven kan via deze link.

VIVES en Flam3D slaan de handen in elkaar voor de organisatie van de wedstrijd. Met trots melden we je via deze weg graag een aantal nieuwigheden. Zo hebben we onder andere de prijzenpot aangescherpt, en alvast een datum geprikt voor de officiële prijsuitreiking op de Advanced Engineering-beurs (met dank aan Air Liquide en Easyfairs).

Prijzenpot: je eigen ontwerp, geprint in metaal

o   Nieuw is ook de mogelijkheid tot printen in titanium aangeboden door partners Renishaw en ESMA, en tot printen in inconel, aangeboden door partner Oerlikon. Ook 3D Systems zal instaan voor een deel van het printwerk.

o   Eind februari/begin maart organiseert VIVES Hogeschool ook feedbacksessies rond het ontwerp en de simulatie met de Materialise Magics software. Meer info volgt.

o   Nieuw: de winnende ontwerpen worden in duplicaat geprint en zullen samen met VIVES en Flam3D doorheen het jaar meereizen naar onderstaande beurzen:

  • Advanced Engineering 2019 (Gent, BE)
  • Welding Week 2019 (Antwerpen, BE)
  • Prototyping Expo 2019 (Kortrijk, BE)
  • FormNext 2019 (Frankfurt, DE)
  • TechniShow 2020 (Utrecht, NL)
  • RapidPro 2020 (Eindhoven, NL)

Daarnaast zullen de winnende ontwerpen ook de publiciteit gegeven worden met artikels in prominente vakbladen en tijdschriften.

Voor bedrijven spekken we de prijzenpot op onderstaande wijze verder aan:

  • Gratis hands-on opleiding “Best Practices in Metal 3D Printing” voor twee personen (www.vives.be/metal3d), ter waarde van 750 EUR
  • Mogelijkheid tot verspreiden van relevante vacatures rond 3D-technologiën via nieuwsbrief Flam3D en VIVES (max. 3 jaar).
  • 1 jaar gratis lidmaatschap van Flam3D (voor bedrijven die nog geen lid zijn)

De officiële prijsuitreiking zal doorgaan op Advanced Engineering 2019, woensdag 22 Mei vanaf 17u in Flanders Expo, Gent.

Met dank aan partners 3D SystemsAdvanced Engineering, Air LiquideESMA, Materialise, Oerlikon en Renishaw.

P.S.: Interesse om met jouw organisatie deze wedstrijd ook te ondersteunen en in the picture te komen? Contacteer ons voor de mogelijkheden.