Addmio x Flam3D

Meer toegang tot kennis in 3D-printing

Bereikbaarheid van 3D-printing weer een stap dichterbij

 3D-printing is een middel tot een doel: mits zinvol toegepast kunnen 3D-printtechnologieën in belangrijke mate bijdragen aan de competitiviteit van bedrijven. De uitdaging zit vooral in dat “zinvol toepassen”: dat vereist behoorlijk wat kennis van de verschillende printtechnieken en geldt als één van de belangrijkste barrières voor een verdere doorbraak.

Logisch dus dat de associatie van organisaties actief in 3D-printing, Flam3D, permanent op zoek is naar mogelijkheden om die kennis te helpen verspreiden. Een samenwerking met het platform Addmio was dan ook meer dan logisch.

Addmio is een online educatief platform dat is ontworpen om particuliere en professionele makers over de hele wereld te helpen bij het toepassen van 3D-printing. Het bedrijf heeft al verschillende onlineopleidingen in de aanbieding en zal in de komende maanden nieuwe opleidingen vrijgeven.

Leden van Flam3D kunnen steeds een beroep doen op de ondersteuning van hun branchevereniging, maar in dit geval lopen de belangen duidelijk parallel. Addmio zal versneld een Nederlandstalige ondertiteling toevoegen aan haar cursus “3D-printing for Beginners” en Flam3D zal actief de verspreiding van het educatief materiaal ondersteunen.

“3D Printing Basics” is een microcursus die nu al via deze link gevolgd kan worden.

Meer weten?