Materialise 3DDW sponsor

Materialise steunt 3D Delta Week als Ambassador Sponsor

Additive Manufacturing om over te stappen op nieuwe denkwijzen en betekenisvolle impact te creëren

Materialise investeert in de 3D-productie regio van de Benelux. De Benelux (de Delta) is een topregio wat betreft 3D-productie, met een groot aantal academische en toegepaste onderzoekscentra, een bijzonder hoog aantal 3D-printers en tal van veelbelovende start-ups en gevestigde ondernemingen. Aan de gebruikerskant kent de regio een veelheid aan toepassingsgebieden – al met al een uiterst veelzijdig en hoogwaardig ecosysteem. Door zich als Ambassador Sponsor aan de 3D Delta Week te verbinden, helpt Materialise om deze toonaangevende 3D-printing regio onder de aandacht te brengen.

Materialise is een aanbieder van Additive Manufacturing (AM) softwareoplossingen en 3D-printdiensten voor uiteenlopende industrieën. Het bedrijf werd opgericht in 1990 met als doel nieuwe toepassingen mogelijk te maken uit het potentieel dat 3D-printen biedt. Sindsdien heeft Materialise een actieve rol gespeeld in de AM-wereld: op basis van haar ervaring heeft het bedrijf een reeks softwareoplossingen en 3D-printingdiensten ontwikkeld, die de ruggengraat vormen van de 3D-printingindustrie.

“In deze tijd van grote veranderingen, moeten we moedige stappen durven zetten en afstappen van wat niet toekomstbestendig is.” – Fried Vancraen, CEO Materialise

De COVID-19 crisis heeft een enorm effect gehad op elke industrie en blijft ons aansturen om anders te leren denken. Additive Manufacturing is zinvol wanneer het mensen in staat stelt betere keuzes te maken. De COVID-19 crisis heeft aangetoond dat AM kan bijspringen en zinvolle oplossingen kan bieden voor opkomende uitdagingen; dit door de mogelijkheid om dingen te creëren die geen enkele andere productiemethode kan.

“Nu we in 2021 het 4e decennium van 3D-printen ingaan, betreden we een decennium met een potentieel voor radicale vernieuwing.  In deze tijd van grote veranderingen, moeten we moedige stappen durven zetten en afstappen van wat niet toekomstbestendig is. We moeten de kernwaarden van technologieën zoals Additive Manufacturing (AM) gebruiken om nieuwe manieren van denken te ontwikkelen en zo een betekenisvolle impact te creëren,” zegt Fried Vancraen, CEO en oprichter van Materialise.

Door deel te nemen aan de 3D Delta Week, is Materialise ervan overtuigd dat ze organisaties in de Benelux kan helpen om over te stappen naar een digitaal productieproces en om innovaties te lanceren die het potentieel hebben om de facetten van hun industrieën te veranderen. Met hun open en flexibele platform willen zij spelers in sectoren als gezondheidszorg, automotive, lucht- en ruimtevaart, kunst en design, en consumentengoederen in staat stellen om innovatieve 3D-printapplicaties te bouwen die de wereld een betere en gezondere plek maken. De founding partners van de 3D Delta Week (Brainport Development, Flam3D, Jakajima en Mikrocentrum) zijn evenzeer tevreden met het sponsorschap van Materialise. Het laat zien dat belangrijke bedrijven uit het ecosysteem, achter het idee staan om de krachten te bundelen en ecosystemen samen te brengen om zo bij te dragen aan een gezonde wereldeconomie.


De 3D Delta Week is een week van leren over, netwerken binnen en verkennen in de Additive Manufacturing waardeketen, met de focus op de Benelux-regio als wereldwijde Additive Manufacturing hotspot. De 3D Delta Week is een platform dat een reeks evenementen verenigt in een week, die een ongezien aantal AM-specialisten en (potentiële) gebruikers naar de Benelux zal lokken. Deze regio beschikt over één van de meest levendige AM ecosystemen op gebied van expertise, aantal patenten, printerdichtheid, enz. De 3D Delta Week nodigt uitdrukkelijk andere bedrijven, individuen en organisaties uit om bij te dragen tot een succesvol, wereldvermaard evenement. Door verschillende activiteiten te combineren die verband houden met het thema van de week, wordt een hoger bezoekersaantal beoogd. De eerste editie van de 3D Delta Week vindt plaats van 6 tot en met 10 december 2021. Meer informatie over de 3D Delta Week is te vinden op www.3ddeltaweek.com.

Ziet u ook potentieel in het bundelen van onze krachten? Ontdek hier de verschillende sponsorpakketten.