Masterclasses 3D modeling & printing

In de masterclasses 3D modeling & printing van de Arteveldehogeschool leer je stap voor stap 3D objecten creëren en printen. Na een succesvolle eerste editie, start de school op maandag 1 oktober 2018 met een nieuwe reeks. Gedurende 10 maandagavonden krijg je de basics van 3D modeling & printing onder de knie (oktober – december). Wie zich nog verder wil verdiepen, kan aansluitend de advanced module volgen (februari – mei).

In deze een eenjarige opleiding, gespreid over 2 masterclasses, word je ondergedompeld wordt in de kunst van het 3D-printen en het ontwerpen van modellen. Wie met een 3D-printer aan de slag wil en niet enkel bestaande digitale objecten uit online databases wil printen, moet zich trainen in het designen en modelleren van 3D-objecten. Aan de hand van talrijke workshops neemt deze cursus je stap voor stap mee in dit boeiende proces.

In beide masterclasses worden de algemene principes  van modeling aangebracht en uitgelegd aan de hand van Blender (open-source software), maar dat indien gewenst studenten ook kunnen werken op de software van hun eigen voorkeur. Alle tijdens de masterclasses uitgewerkte oefeningen maken deel uit van een evalutie. Op het einde van elke masterclass werken de deelnemers een eigen opdracht uit, en verwerven ze een attest van deelname voor elke masterclass wanneer ze alle lessen gevolgd hebben.

Er worden infoavonden rond deze opleiding gegeven op woensdag 5 september op de mediacampus in Mariakerke van 15 tot 20u, of op dinsdag 11 september in de Voetweg 66 in Gent van 17 tot 20u.

Geïnteresseerd? Meer info en inschrijven via de website van Arteveldehogeschool. Een overzicht van verschillende opleidingen rond 3D-ontwerpen en printen in België en Nederland vind je terug op het opleidingengedeelte onze website.