Maar liefst 5 Flam3D-leden spreken op 3D Printing Value Chain Event

Op 21 en 22 april vindt een nieuwe editie van het 3D Printing Value Chain Event plaats in Brigthlands Chemelot Campus (Geleen, Nederland). Het event richt zich op het 3D-printen van polymeren met enkele gerelateerde onderwerpen. Via een tweedaagse conferentie en een expositie faciliteert het 3D Printing Value Chain Event een uitwisseling van kennis, huidige status, vaardigheden en middelen. De conferentie voorziet een interessant programma waarbij ook maar liefst 5 Flam3D-leden als spreker optreden.

Tot nu toe lag de nadruk in de Additive Manufacturing-industrie vooral op de 3D-print-technologie; 3D-printers moeten namelijk telkens sneller zijn, een betere kwaliteit afleveren, op grotere schaal kunnen printen … Toch zijn design, materiaalkeuze en nabewerking even belangrijke fases bij het gebruik van deze innovatieve technologie. Als we willen dat 3D-printing richting productie evolueert, dan moeten we weten hoe 3D-printing in de ‘conventionele fabriek’ te integreren. Om die reden belicht het 3D Printing Value Chain event de gehele waardeketen van Additive Manufacturing. Het evenement wil de nodige tools aanreiken om de overgang van traditionele productiemethoden naar 3D-printen te vergemakkelijken en richt zich op iedereen die betrokken is bij de waardeketen van het creëren van een product via 3D-printing. Gaande van ontwerper, ingenieur, kwaliteitscontroleur of 3D-printerfabrikant tot onderzoeker, materiaalfabrikant, producent of softwareontwikkelaar.

Het 3D Printing Value Chain Event focust op het 3D-printen van polymeren en legt zich daarbij toe op diverse en complexe aspecten van de technologie, van ontwerp tot eindproduct. Academici, ingenieurs, ontwerpers en managers zullen aanwezig zijn om een lezing te geven over hun state-of-the-art ontwikkelingen en toekomstperspectieven. Stuk voor stuk sprekers die zich bezighouden met verschillende waardeketencomponenten zoals onder andere recycling, ontwerp & engineering, nabewerking of AM geïntegreerde fabriek. Ook Flam3D-leden Additive Center, AMPC Solutions, UHasselt, 3D Strategies en de Vrije Universiteit Brussel komen aan bod. Daarnaast kunnen bezoekers nieuwe producten en aanbiedingen ontdekken op de expositie en ondersteunt het event de bezoekers in het opbouwen van toekomstige zakelijke relaties.

Interesse? Meer informatie over het event, programma of de sprekers vind je hier.