Thumbnail

Rapidcenter

RapidCenter is een 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Met hun jarenlange ervaring in de industrie en met de inzet van state-of-the-art 3D-printtechnieken in metaal en kunststof bieden zij een breed scala aan mogelijkheden.

Het omarmen van 3D-printen is voor veel van hun klanten niet langer een optie, maar een noodzaak om hun concurrentievoordeel te behouden en hun positie in de markt te verstevigen. De moderne industrie vraagt namelijk om steeds meer flexibiliteit in ontwerp, kostenefficiëntie, snelheid en innovatieve bedrijfsmodellen – en 3D-printen biedt dit.

De vrijheid van ontwerp die de AM bieden, vertegenwoordigt een technologische sprong voorwaarts voor hun klanten, waardoor zij in staat zijn om hun producten en diensten te verbeteren of geheel nieuwe concepten te ontwikkelen. Door minder beperkt te zijn door conventionele productiemethoden, kunnen de klanten hun producten naar een hoger niveau tillen. Rapidcenter levert daarvoor de flexibiliteit door reeds bestaande conventionele processen te optimaliseren met behulp van AM. 3D-printen maakt dit flexibel, multi-inzetbaar, configureerbaar, aanpasbaar en bovenal digitaal!

Uw serviceteam bij RapidCenter helpt de integratie van additieve productie te bevorderen als een nieuwe techniek naast traditionele fabricagemethoden zoals spuitgieten, draaien en frezen. Niet als een revolutionaire vervangende techniek, maar juist als een complementaire techniek die, in combinatie met wat al gevestigd is, de totale productiemogelijkheden en ontwikkelvrijheid zal vergroten.

Met hun kennis en adviserende rol zorgt Rapidcenter dat de klanten in staat zijn de traditionele koppeling tussen de kostprijs van een enkel onderdeel en het productievolume een nieuwe richting te geven.

Website: Rapidcenter
Webshop: Rapidcenter
Activiteiten: diensten, materialen, nabewerking, design en ontwerp, printservice, toepassingen
Materialen: metaal, kunststof, filament