Thumbnail

FormiD

FormiD profileert zich in de eerste plaats als een advies verlenende partner naar de industrie als het gaat over de inzet van digitale maakprocessen, waaronder Additive Manufacturing, desktop freestechnologie en thermoformeersystemen. Zo gaan we samen op zoek naar het digitale proces waarvoor we de beste argumenten kunnen vinden. Voor de éne partij zal 3D printing lonen door te besparen in gewicht, materiaal en assemblagekosten, terwijl voor de andere partij de doorloopsnelheid van productontwikkeling en innovatie belangrijker zijn.

De belangrijkste ‘drivers’ om in te stappen in het digitale maakproces zijn:

  1. Geometrische complexiteit
  2. Gewichtsreductie – lichtgewicht structuren – Lattice structures
  3. Minder assemblage
  4. Materiaalbesparing
  5. Integratie van diverse functionaliteiten
  6. Flow optimalisatie
  7. Personalisatie
  8. Massa-personalisatie
  9. Tracking

Door ons partnership met enkele gerenommeerde merken op vlak van machinebouw zoals Hewlett Packard, DWS Systems en Dynamical Tools, hebben we ook de 3 voornaamste printtechnologieën in ons aanbod, met name SLA, FFF en poederbed (MJF/SLS).  Maar ook met fabrikanten van materialen zoals BASF, DSM/Somos, Henkel e.a. onderhouden we nauwe banden waardoor we steeds snel op de hoogte zijn van de allerlaatste innovaties.

Wil je weten of de digitale evolutie ook voor jouw bedrijf kansen in houdt, contacteer ons dan voor een vrijblijvend gesprek in onze showroom of op jouw kantoor en wij helpen jou graag verder.

Website: FormiD
Activiteiten: materialen, printers
Materialen: metaal, kunststof, filament, hars

Adres:

Frankrijkstraat 5, 9140 Temse, België

Telefoonnummer:

+32 3 871 92 96

E-mail:

info@formid.eu