HYBRID Software

Hybrid Software

HYBRID Software is een wereldwijd softwarebedrijf voor grafische en printtoepassingen met een breed software portfolio.

Tech2B

Tech2B logo

Tech2B is een online, cloud-gebaseerd platform dat vraag en aanbod van technische onderdelen, machinedelen en industriële diensten verbindt om de samenwerking in de maakindustrie te optimaliseren.

BUHLMANN NV

Buhlmann logo

Buhlmann is reseller van Desktop Metal in de Benelux (Metal Binder Jetting en Bound Metal Deposition technologies).

Layertec

Layertec logo

Layertec is leverancier van 3D-printers in de Benelux. Layertec levert metaalprinters en kunststof 3D-printers .

Amnovis

Amnovis logo

Amnovis is een Additive Manufacturing productie- en engineeringbedrijf gebaseerd op no-nonsense entrepreneurship.

CARBOGANIC

Logo Carboganic

Carboganic maakt biokoolstofvezels en vulstoffen op maat om thermoplastische en thermohardende toepassingen te verbeteren.

Roffelsen Plastics

Roffelsen 3D logo

Roffelsen 3D focust op ontwikkeling, productie en verkoop van hoogkwalitatieve filamenten en granulaat voor industriële 3D-print-applicaties.

DotX Control Solutions B.V.

DotxControl logo

DotX heeft een 3D slicer software ontwikkeld waarmee 5 of meer assige printers (zoals robots) complexe structuren kunnen printen.

Bulcke Technical Printing

BTP logo

Bulcke Technical Printing focust op het engineeren en 3D-printen van unieke producten en (machine)onderdelen in de meest diverse sectoren. Hierbij ligt de focus op grote formaten die met standaard 3D-printers niet mogelijk zijn.

4C Creative Cad Cam Consultants

Logo 4C

4C Consultants is leverancier van ARTEC 3D scanners en levert professionele scanners waarmee objecten nauwkeurig kunnen worden gescand.

Scanned

Scanned logo

Opmeten, digitaliseren en controleren van voorwerpen en machines; het is onze dagelijkse bezigheid. Scanned staat voor betrouwbaar en nauwkeurig meten, dankzij onze mobiele 3D laser scanner.

Nippon Gases NV

Nippon Gases logo

Nippon Gases is producent en leverancier van industriële en zuivere gassen en gassenmengsels, apparatuur en processen om de productiviteit en veiligheid van industriële processen te verhogen.

FilRight BV

FilRight logo

FilRight is actief als reseller en distributeur van diverse 3D-printing oplossingen en materialen voor een verscheidenheid aan toepassingen.

Minital B.V.

Minital logo

Minital staat voor machinebouwer, engineeringsbureau, advies en ontwerp van turnkey industriële ontwerpen. Staat u voor een technisch vraagstuk? Dan kunt u vertrouwen op engineering en mechanica door Minital.

Windesheim – Lectoraat Kunststoftechnologie

Windesheim logo

Het lectoraat Kunststoftechnologie van Windesheim brengt praktijkgericht onderzoek dichter bij al hun partners en stakeholders. Industrial Additive Manufacturing is een van de vier programmalijnen binnen dit lectoraat.

3D Orbit

3D Orbit logo

3D Orbit levert 3D-printoplossingen in verschillende materialen en technieken en biedt 3D-design, -prototyping en reverse engineering aan.

Addmio

Addmio logo

Addmio is een e-learning start-up, volledig gericht op 3D-printen met betaalbare, efficiënte en praktijkgerichte online cursussen.

SEEDA 3D Printing Solutions

SEEDA_logo

SEEDA 3D Printing Solutions is een gerenommeerde leverancier van 3D-printers & oplossingen. Ze onderscheiden zich door hun klanten persoonlijke en doelgerichte adviezen te bieden.

ALP 3D

ALP 3D_logo

ALP 3D is een jonge enthousiaste onderneming die gebruik maakt van de nieuwste technologieën om unieke producten te kunnen verwezenlijken. Hun specialisme ligt op het gebied van Additive Manufacturing oftewel 3D-printen.

TetraVision

TetraVision levert 3D-scan diensten. Ze gebruiken optische en CT-scanning technieken van de hoogste kwaliteit en hechten veel belang aan een goede begeleiding en ondersteuning van de klant.

Fontys Hogescholen (Objexlab Metal)

Fontys_logo

Fontys Objexlab houdt zich bezig met onderwijs en (pre-competitief, toepassingsgericht) onderzoek in relatie tot 3D-printen in diverse materialen en materiaalcombinaties.

3D AM BV

Logo 3DAM

Digitaliseren van uw productie, design en engineering? Optimalisatie en automatisering van uw processen? 3DAM geeft onafhankelijk advies en ondersteuning, van het identificeren van opportuniteiten tot het afleveren van maatwerk.

Dsign&More

Logo Dsign&More

Dsign&More is gespecialiseerd in 3D-printing en biedt o.a. printservice, advies, technische hulp en hulp bij productontwikkeling.

Box3D BV

Logo box3d

Wordt een professional met 3D-printen in een gesloten printomgeving via box3d. Met box3d wordt jouw 3D-printer Stable, Safe & Silent.

AM-FLOW

Logo AM-FLOW

AM-FLOW is specialist in de ontwikkeling van end-to-end technologie voor de Additive Manufacturing industrie. Het levert een belangrijke bijdrage in de digitalisering van de workflow en het reduceren van kosten.

HAN University of Applied Sciences

Logo HAN

HAN University of Applied Sciences is een toegepaste universiteit met campussen in Arnhem en Nijmegen, in Nederland. De onderwijsinstelling biedt bachelor- en masteropleidingen aan in een breed scala van vakgebieden.

3DLabs 3D Printing Services

Logo 3DLabss

Bij 3Dlabss.be kan je terecht voor het 3D-printen en -scannen van voorwerpen en het op maat laten ontwerpen van al uw 3D-technische projecten.

Sculpman

logo Sculpman

Sculpman ontwikkelt als innovatieve toeleverancier voor de 3D print-industrie een gepatenteerd systeem voor extrusie met variabele geometrie.

QDP B.V.

QDP helpt productiebedrijven met hun (industriële) productontwikkeling en de productie van kunststofproducten. Ze maken hiervoor gebruik van de Carbon Digital Light Synthesis™ technologie.

FIS Robotics

FIS Robotics is een jonge onderneming, gevestigd in Genk, met als doel innovatieve CAM-software te ontwikkelen voor industriële robots. Deze software stelt gebruikers in staat om grote producten te frezen aan de hand van een digitale 3D scan, met een zeer korte doorlooptijd.

3Motion

3Motion is een dynamisch en innovatief bedrijf gespecialiseerd in grootformaat 3D-printing en visuele communicatie. Bij 3Motion kan je zowel terecht voor design, (2D & 3D-) printing alsook effectieve uitwerking en plaatsing.

Belgisch Instituut voor Lastechniek vzw

Het Belgisch Instituut voor Lastechniek is een onafhankelijk onderzoeks- en kenniscentrum op het gebied van las- en aanverwante technieken, en de lasbaarheid van materialen.

VHA

VHA verzorgt prototype-engineering & -bouw van AM-machines en automatisatie-oplossingen. Korvis specialiseert zich in design, engineering en productie van 3D-printers & postprocessing machines.

MakerPoint

MakerPoint levert Digital Fabrication Solutions. Gebaseerd op hun diepgaande kennis, zijn ze in staat hun klanten een complete oplossing te bieden voor hun toepassing.

BMC N.V.

BMC is actief binnen de orthopedische sector met 2 activiteiten. Enerzijds bieden ze productie in onderaanneming met verschillende ateliers, waaronder binnenkort ook het '3D OrthoFab'. Anderzijds is het bedrijf een groothandel in materialen voor orthopedische ateliers.

AMPC Solutions b.v.

AMPC Solutions versnelt de industriële Additive Manufacturing van functionele polymeer- en metalen onderdelen door een modulaire, end-to-end productiecluster aan te bieden. AMPC biedt een veilige kwaliteitsomgeving met een geïntegreerd softwareplatform.

Novus 3 Dimensional Steel printing

Novus 3D is het staalconstructiebedrijf 2.1 van de 21e eeuw, waar op innovatieve wijze staal wordt bewerkt door het 3D te laten printen door een lasrobot.

InZert 3D

InZert 3D zet als Full Service 3D Agency vol in op 3D innovaties zoals foto-realistische 3D scans, 3D hologrammen en interactieve 3D apps en visualisaties.

Art Nzo BVBA

Art Nzo is een reclame en signbedrijf dat naast zijn reguliere print en drukwerk service ook gespecialiseerd is in grootformaat 3D-printen. Dankzij de "Gel Dispensing Printing" technologie is het mogelijk om tegen een hoge snelheid grote objecten te printen die nagenoeg géén ondersteuning of opvul...

Guaranteed

Guaranteed is een spin-off bedrijf opgericht door OCAS, Finindus en ArcelorMittal Belgium en creëert waarde voor zijn klanten door het repareren, opknappen en produceren van grote metalen onderdelen met behulp van Wire & Arc Additive Manufacturing (WAAM) om de levensduur te verlengen of de stilstan...

Innovativ3D

Als AM-consultancy bedrijf wil Innovativ3D de mogelijke meerwaarde van Additive Manufacturing voor zijn klanten in de verf zetten. Ze streven ernaar om aandachtig te luisteren naar hun klanten en tevens de productontwikkeltijd en dus ook productiekost drastisch te verlagen. Het bedrijf heeft een bre...

Odisee

Odisee is een hogeschool die een professionele bacheloropleiding Ontwerp- en productietechnologie aanbiedt op de Technologiecampus in Gent. In deze opleiding leren studenten hoe ze een ontwerp maken van begin tot einde: van de eerste tekeningen op de pc tot de uiteindelijke praktische vormgeving.

3D INFINITY

3D Infinity logo

3D Infinity is een jong en dynamisch 3D-printing service bureau dat zich focust op 3 pijlers: 3D-printservice, scanservice (al dan niet op locatie) en advies bij design en ontwikkeling.

3Dlink

3Dlink helpt bedrijven en consumenten die geen ervaring hebben met 3D-printen bij het realiseren van producten die zonder 3D printers niet te maken zijn.

Formfactory

Formfactory

Formfactory biedt 3D-printing service aan, maar staat waar nodig klanten ook bij met ontwerp- en designdiensten en algemene consultancy. Het bedrijf werkt zowel met in-house productie als met externe partners om hun klanten een uitgebreid, kwaliteitsvol aanbod te kunnen bieden.

Eurofins Materials Science Netherlands

Eurofins Materials Science Nederland in Eindhoven was voorheen het Materials Analysis and Reliability Lab van Koninklijke Philips en Philips Lighting (nu Signify). Het werd in december 2018 overgenomen door Eurofins EAG.

Parts On Demand

Parts On Demand ontwerpt, engineert en produceert series onderdelen door middel van 3D-printen (SLS). Zo leveren ze slimme productiegereedschappen, complexe machineonderdelen en schalen ze naadloos in series van 1 tot 100.000 stuks.

AdditiveLab

AdditiveLab ontwikkelt en distribueert de AdditiveLab software, gericht op simulatie van Metal Additive Manufacturing. Het softwarepakket simuleert het productieproces van onderdelen en geeft voorspellingen op gebieden die gevoelig zijn voor grote vervormingen, gelokaliseerde spanningsconcentraties ...

Dutchy

Dutchy is een echte desktop 3D-printer: specifiek ontwikkeld voor het onderwijs. Degelijk, draagbaar, intuïtief en vrijwel onderhoudsvrij. Maar juist deze eigenschappen, gecombineerd met hoge printkwaliteit, maakt Dutchy ook erg geschikt voor de professionele setting.

Laser 2000

Laser 2000 is a high tech distributor of photonics products. The company represents manufacturers from around the world and does the marketing, sales and service in the Netherlands, Belgium and Luxembourg. Laser 2000 considers it its mission to always offer the leading technologies in photonics. If ...

cards PLM Solutions

cards 3D Printing Solutions, onderdeel van cards PLM Solutions, is binnen de benelux verantwoordelijk voor de levering, implementatie, onderhoud en het verzorgen van trainingen voor de Ultimaker FDM machines en Formlabs SLA machines.

AM Solutions

logo AM solutions

Al meer dan 80 jaar is de Rösler groep werkzaam op het gebied van oppervlaktebewerking door middel van glijslijp- en straaltechniek. AM Solutions is het nieuwste merk van de Rösler Group en levert een totaaloplossing voor het nabewerken van 3D-geprinte onderdelen.

Mark3D

Mark3D is de Europese partner voor geavanceerde 3D-printers, materialen, software en accessoires van Markforged. Het bedrijf helpt bij het vinden van de juiste oplossing voor uw toepassing op het gebied van Markforged 3D-printers van composietmaterialen en metaal.

ASET Technology

ASET Technology is gespecialiseerd in het valideren en beproeven van (prototype) onderdelen en componenten door structurele testen en bijhorende data-analyse. Afhankelijk van de toepassing vinden de testen plaats op locatie, in het eigen labo of bij de klant.

KIMYA – 3D Materials by ARMOR

Kimya van ARMOR biedt oplossingen voor specifieke behoeften van industriële bedrijven en 3D-printerfabrikanten, door het aanbieden van materialen die op maat zijn geformuleerd en ontwikkeld.

iDNA

iDNA is een engineering- en ontwerpbureau met een team van productontwerpers en ingenieurs. Sinds 1999 helpen ze kmo’s bij de verbetering van hun producten en productieprocessen

Multi 3D Print

Multi-3D print is de 3D Printspecialist en 3D Print Winkel in Haarlem, Nederland. Sinds 2014 zijn ze verkoopspecialist van 3D printers. Multi-3D print verkoopt 3D printers van de hobbyist tot Industriële toepassingen. Tevens geven ze workshops voor particulieren, bedrijven, scholen en Masterclasse...

FMI Additive

FMI Additive B.V. biedt “World Class Manufacturing” voor de volumeproductie van Medische Implantaten. Binnen het metaal 3D printen beschikken zij over zowel SLM als EBM technologie en hebben daarnaast ook alle overige competenties in huis voor de volledige afwerking tot aan een gereed eindproduc...

Thomas More

Thomas More heeft met 36 professionele bacheloropleidingen en 15.000 studenten in Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen, Lier, Geel, Turnhout en Vorselaar de grootste kweekvijver voor hooggeschoold professioneel talent in de provincie Antwerpen. Het is een strategische partner voor tal van grote...

Colossus

Colossus is maker van een van 's werelds grootste en meest geavanceerde FGF 3D-printers. Het is ook het eerste volledig geïntegreerde vervoerbare 3D printsysteem met een speciaal accent op materialen voor meubilair, constructie toepassingen en grote 3D objecten. Hierbij is speciale aandacht best...

RapidCenter

logo RapidCenter

RapidCenter is een online productieplatform voor 3D-printing en additieve productie. Het bedrijf levert complexe prototypen en eindproducten in enkelstuks of kleinere series voor de zakelijke markt, en met name de (technische) maakindustrie.

ZiggZagg

ZiggZagg, based in Aalter is a Digital manufacturing company.  We are focussing on additive manufacturing. We have invested heavily for a period of nineteen months. Meanwhile the counter is on nine industrial MJF production machines. Besides the MJF technique, we also offer SLA, SLS and Bigrep fila...

Design8

Design8 is distributeur voor 3D Ontwerp- en Visualisatiesoftware op Mac en PC, waaronder de producten uit het Altair solidThinking Inspire Platform. Dat bevat producten die zeer geschikt zijn om succesvol te 3D printen. Het bevat topologie-optimalisatiesoftware en 3D ontwerpsoftware met een ongekend...

Vereniging ION

Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland (Vereniging ION) is de Nederlandse brancheorganisatie voor de oppervlaktebehandelende industrie. Hun activiteiten omvatten onder andere chemische of mechanische voorbehandeling, galvaniseren, emailleren, poedercoaten, (nat)lakken, anodiseren, ...

3D Strategies

3Dstrategies

3D Strategies geeft strategische adviezen aan organisaties die overwegen om 3D printen te gaan gebruiken, of die er niet zeker van zijn of deze disruptieve technologie een kans of bedreiging is voor hen.

GOM Branch Benelux

GOM Branch Benelux ontwikkelt, produceert en verdeelt software, machines en systemen voor industrieel en geautomatiseerd 3D-scannen en 3D-testen. Daarbovenop deelt GOM de kennis over productieprocessen en meettechnologie tijdens trainingen, conferenties en applicatie-gebaseerde workshops.

K3D

K3D biedt de Europese industrie laagdrempelig toegang tot kennis, kunde én capaciteit op een hoogwaardige industriële metaalprinter. Andere organisaties kunnen er maximaal gebruik maken van de voordelen die deze nieuwe maaktechnologie biedt.

ValCUN

ValCUN streeft naar economisch haalbaar metaal 3D printen voor grotere productiehoeveelheden door het ontwikkelen van een nieuwe printtechnologie. De initiële focus ligt op aluminium met potentieel voor uitbreiding naar multi-materialen, in-situ post-processing en recyclage.

Airborne Metals

Airborne Metals is een wereldwijde distributeur van hoogwaardige halffabrikaten en richt zich op de distributie van titaniumlegeringen voor de luchtvaartindustrie, en andere industrieën waar deze legeringen worden gebruikt in levenskritische toepassingen.

Additive Center

Additive Center is gespecialiseerd in de implementatie van industrieel 3D printen in de maakindustrie. Ze zetten zich iedere dag in om bedrijven uit de industrie te helpen met de eerste stappen in 3D printen.

AMR Europe

AMR Europe is distributeur van diverse high-end 3D printsystemen (3DGence, Cubicon, Markforged en OR Laser ORLAS), de Scan in a Box scanoplossingen en ontwikkelaar op het gebied van nieuwe materialen en toepassingen.

OCAS (OnderzoeksCentrum voor de Aanwending van Staal)

OCAS is een geavanceerd, marktgericht onderzoekscentrum dat wereldwijd producten, diensten en oplossingen op basis van staal en metaal levert aan metaalverwerkende bedrijven.

HP

HP Benelux biedt 3D-printers die dankzij de Multi Jet Fusion-technologie de unieke mogelijkheid bieden om onderdelen betaalbaar en snel te produceren, waarbij de fysieke en functionele eigenschappen bovendien op ieder punt in het onderdeel controleerbaar zijn.

OMD3D

OMD3D gaat voor 3D-printen met 360° service. Bij OMD3D kan je een ontwerp laten maken, een product printenof een printer kopen. Het bedrijf focust bovendien op ecologische oplossingen, duurzaamheid en recyclage.

3D Print Magazine

3D Print Magazine is een kwartaalmagazine, specifiek gericht op de maakindustrie en Additive Manufacturing in de Benelux. Het is een uitgave van Made-in-Europe en 54u Media. Naast het magazine is er ook een website die dagelijks bericht over 3D-printindustrie.

AddFab

AddFab is de 3D-printing fabriek voor de productie van industriële metalen onderdelen in Eindhoven in Nederland. Het is gebouwd op de ambitie om wereldklasse 3D geprinte metaalonderdelen te ontwikkelen voor een brede waaier van High Tech en High End Manufacturing toepassingen.

In Summa Innovation

De pijlers van In Summa Innovation? MSC-softwaretools, één-op-één contact en brainstormsessies met technici om complexe problemen op te lossen.

MSC Software

MSC Software biedt speciale AM-software, met intuïtieve gebruiksvriendelijke GUI en robuuste solver die je helpt om volledige controle en vertrouwen te krijgen over jouw Additive Manufacturing processen!

VITO

VITO logo

VITO is een Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling. Ons doel? De transitie versnellen naar een duurzame wereld.

Digital Dot

Digital Dot is opgericht om de digitale drukkerij van morgen te ondersteunen. Naast hun activiteiten in de 2D Super Wide Format drukmarkt, zijn ze ook aangesteld als officiële distributeur van MASSIVit 3D. MASSIVit maakt gebruik van baanbrekende Gel Dispensing Printing technologie om ongelooflijke ...

3D4ALL

3D4All is actief in 3D-printing, 3D-beeldvorming, ontwerpen, product design, rapid prototyping en product engineering. Ze bieden consultancy en maatwerk voor de uitwerking een bestaand concept of voor de ontwikkeling van een nieuw product, digitale visualisaties in 3D, technische ontwerpen en prints...

3D Maastricht

3D Maastricht helpt bedrijven bij industrieel gebruik van 3D printen. Focus is een doelgerichte inzet met een verdienmodel. Hun expertise is gericht op het gehele speelveld rond 3D-printen: techniek, economie, juridische aspecten en kennisontwikkeling bij medewerkers.

Hulotech

Hulotech is een full service 3D-dienstverlener uit Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2015, uit meer dan 20 jaar ervaring en technische kennis uit de high-tech industrie, defensie, veiligheid en medische productie. Het bedrijf faciliteert de volgende diensten: 3D CAD modellering, rapid prototypi...

Mikrocentrum

Mikrocentrum ondersteunt bij het vergroten van kennis, verbreden van uw netwerk, verbeteren van bedrijfsprocessen, en het versterken van uw concurrentiepositie. De organisatie beschikt over een groot relatienetwerk in de industrie, bij de overheid en bij kennis- en onderwijsinstellingen. Jaarlijks n...

Syntra Midden-Vlaanderen

Syntra is als toonaangevende opleidingsorganisatie die erkend is door de Vlaamse Overheid actief in de regio Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Met meer dan 100 vaste medewerkers en een gespecialiseerd netwerk van meer dan 900 docenten organiseren ze een brede waaier aan praktijkgerichte opleidin...

Cake & Co

Cake and Co is een verpakkingspecialist in de bakkerijsector. Het bedrijf heeft uitgebreide ervaring in geflowpackte bakkerij producten, ontkorsten, afbakken en verpakken. Het bedrijf beschikt over een Fedis Food certificering.

Oqton

Oqton lost de productie-uitdagingen van vandaag op met een AI-gestuurd fabrieksbesturingssysteem. Hun missie is om autonome productie sneller toegankelijk te maken voor bedrijven van elke omvang, wat de voortdurende flexibiliteit en aanpasbaarheid van productieprocessen mogelijk maakt.

EKZO (SLM Solutions)

EKZO is exclusief verdeler van SLM Solutions in de Benelux-regio. SLM Solutions Group AG, gevestigd in Lübeck, is een toonaangevende leverancier van technologie voor additieve productie op basis van metaal. SLM Solutions richt zich op de ontwikkeling, assemblage en verkoop van machines en geïnteg...

3iD

3iD is een printservicebureau, dat zorgt voor een perfecte uitvoering van prototypes, kleine en middelgrote 3D-series. Bovendien bieden ze ook designdiensten en werken ze met zeer korte leveringstermijnen.

Deceuninck

Dankzij zijn belangrijkste extrusietechnologieën voor PVC en het gepatenteerde Twinson-materiaal, kan Deceuninck innovatieve bouwoplossingen bedenken voor ramen, deuren, luiken, buitentoepassingen, gevelbekleding, dakrandbekleding en binnenhuisdecoratie. De oplossingen die Deceuninck voorstelt, vor...

Centexbel

Als collectief onderzoekscentrum wil Centexbel de marktpositie van de Belgische textielbedrijven versterken door innovatie te bevorderen en te ondersteunen. Daarom wil Centexbel het belangrijkste expertisecentrum op het vlak van textiel in België zijn, naast een toonaangevend centrum op Europese sc...

GC EUROPE

GC EUROPE, kwaliteitsproducten voor de tandheelkunde die bijdragen aan de gezondheid van de patiënt via tandartsen, technici, hygiënisten en andere dentale professionals.

Formando

Formando biedt printservice en 3D-ontwerp. Het bedrijf zet digitale 3D modellen om in een tastbaar object, met de juiste combinatie van technologie, materiaal en afwerking.

ESMA

ESMA is gespecialiseerd in de bewerking van zowel unieke stukken als massaproductie en maakt daarbij gebruik van moderne, vaak volautomatische machines. Kleine assemblagewerken behoren eveneens tot het aanbod. Van ontwerp tot protype, van grondstof tot verzendklaar product.

Flanders Make

Flanders Make is het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie. De organisatie heeft 2 vestigingen (in Lommel en Leuven) en werkt structureel samen met onderzoeksdepartementen van de 5 Vlaamse universiteiten. Het doel: een onderzoeksnetwerk op topniveau realiseren in Vlaanderen, waar maak...

FabLab Factory

FabLab Factory verzorgt een totaaloplossing voor fablabs en makerspaces. Ze verkopen 3D printers, laser- en vinylcutters, CNC-machines, elektronica en STEAM-leermiddelen. Daarnaast bieden ze workshops en trainingen om met deze tools aan de slag te gaan, van design tot prototyping.

b-token

b-token is dé expert op gebied van gepersonaliseerde jetons. Het bedrijf blinkt als producent uit uit in flexibiliteit en snelheid. Bovendien komt b-token regelmatig met nieuwe producten op de markt, omdat ze voortdurend op zoek zijn naar nieuwe innovatieve ideeën.

Bodycote

Bodycote biedt door de industrie geaccrediteerde warmtebehandeling en thermische verwerking in Sint-Niklaas (België), zoals heet isostatisch persen (HIP): een vorm van warmtebehandelen waarbij hoge druk wordt gebruikt om metaaleigenschappen te verbeteren.

CADskills

CADskills is actief in onderzoek, ontwikkeling en vervaardiging van patiënt-specifieke implantaten voor neuro- en craniomaxillofaciale chirurgie. Het bedrijf bouwt aan een revolutie in de chirurgie door conventionele productietechnieken te combineren met additive manufacturing en nieuwe materialen.

CRM Group

CRM is het collectief onderzoekscentrum voor metallurgie. Het onderzoekscentrum, met vestigingen in Gent en Luik, heeft zijn kernactiviteiten rond de productie, de tranformatie, coating en het gebruik van metallische materialen. Met hun metallurgische kennis bieden ze bedrijven R&D en technologische...

Hogeschool West-Vlaanderen – Howest IDC

Het Industrial Design Center (IDC) is hét open kenniscentrum van Howest en UGent omtrent Industrieel Productontwerpen. IDC staat borg voor meer dan 25 jaar kennis en ervaring op het gebied van industriële productontwikkeling, prototyping, innovatie en creativiteit. De expertise van IDC situeert zi...

Aqtor!

Aqtor! stelt personen met mobiliteitsbeperkingen in staat hun bewegingsvrijheid terug te winnen. Het bedrijf vertrekt steeds vanuit hun bewegingsmogelijkheid, niet vanuit hun fysieke beperking. Aqtor! maakt gebruik van de meest vooruitstrevende technologieën. Zowel de administratie als de afdeling...

Arteveldehogeschool

De Arteveldehogeschool is een expertisecentrum voor onderwijs, onderzoek en dienstverlening, waar studenten, medewerkers en strategische partners in een stimulerende omgeving samenwerken. Als ‘university college’ profileert de school zich door innovatief en kwaliteitsvol hoger onderwijs, p...

Orbix

Orbix ontwikkelt en verkoopt duurzame materialen en technologieën voor de bouw- en staalsector (wegenbouw, beton, civiele werken …). Daarnaast bieden ze hun klanten ondersteunende diensten aan op het vlak van logistiek en opslag.

Metal Technics 3D (MT3D)

Metal Technics 3D is een totaalaanbieder van oplossingen in de metaal 3D-printing sector: een advies-, ingenieurs- en productiebedrijf voor Additive Manufacturing in metaal. Als subcontractor voor metalen 3D-printonderdelen is Metal Technics 3D gefocust op en gespecialiseerd in het printen van klein...

LCV – Laser Cladding Venture

LCV is specialist in laser cladding. Met LCV-Coat, LCV-Repair en LCV-Form biedt LCV de industrie een complete service aan voor oppervlaktebehandeling, herstelling en 3D printing. Klanten kiezen voor Laser Cladding omwille van de uitstekende bescherming tegen slijtage, de hoogwaardige materiaalkwalit...

KU Leuven – Departement Werktuigkunde

PMA (Productietechniek, Machineontwerp en Automatisering) is, als afdeling van de Afdeling Werktuigkunde, een onderdeel van de Faculteit Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven. De missie van PMA is drieledig: onderwijs, onderzoek en dienstverlening aan de industrie en de samenleving in het algemee...

Kamp C

Kamp C wil de bouwsector meenemen richting 21e eeuw, onder andere door het gebruik van 3D-printen. Bedoeling van dit project is om samen met de bouwsector een keuze te maken welke 3D-print infrastructuur het meest geschikt zou zijn om in Vlaanderen te gebruiken. Deze wordt in 2019 ook effectief op K...

Juwelier Vanhoutteghem

Al meer dan 60 jaar is Juwelier Vanhoutteghem gekend voor zijn vakmanschap, kwaliteit en service. Je kan er terecht voor een uitgebreid gamma kwaliteitsjuwelen, uurwerken en brillen. Onder de merknaam SOULZ maken ze gepersonaliseerde sieraden, voornamelijk in zilver of goud.

3dprinthings

3dprinthings heeft een passie voor 3D-printen ontwikkeld die ze graag wil delen met haar klanten. Het bedrijf richt zich in eerste instantie tot 3D-printen in de thuis- en schoolomgeving, en consumenten die dit graag willen ontdekken en er hun hobby van willen maken. Je vindt er daarvoor kwalitatie...

Air Liquide Benelux Industries

Air Liquide is wereldwijd marktleider in het leveren van industriële gassen en komt perfect tegemoet aan de verschillende technieken voor het 3D-metaalprinten.

Renishaw Benelux

Renishaw is een toonaangevend bedrijf in technologie voor industrie en wetenschap, ook op het gebied van additief produceren en 3D-printen in metaal.

Materialise

Materialise implementeert meer dan 25 jaar 3D-printervaring in een reeks software-oplossingen en 3D-printservices voor de medische en industriële sector.

3D&I

3D&I heeft een professioneel aanbod van 3D-printers en scanners, met fysieke winkels in Antwerpen en Gent en een uitgebreide webshop. Als totaalconcept kan je er ook voor service terecht: zowel 3D-printen, als 3D-scannen en 3D-design behoort tot de mogelijkheden.

Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Vives Hogeschool IWT

De experten in het onderzoeksdomein Ontwerp- en Productietechnologie van Vives Hogeschool specialiseren zich in het ontwerpen en vervaardigen van producten, zowel voor producten als machinebouw. Ze zetten volop in op een gestroomlijnd digitaal ontwerp- en productieproces.

UHasselt

De Universiteit Hasselt is een jonge universiteit, een dynamisch centrum van onderwijs, onderzoek en dienstverlening, met twee campussen (Diepenbeek en Hasselt) en zes onderzoeksinstituten. Haar baseline 'Knowledge in action' onderstreept de ambitie en het engagement van de UHasselt: mee de schouder...

V.A.C. Machines

V.A.C. Machines is leverancier van machines voor plaatbewerking en lasertechnologie. Het bedrijf is een betrouwbare partner voor 3D metaalprinters van onder meer Trumpf.

Universiteit Gent

De UGent is een van de grootste universiteiten in het Nederlandse taalgebied en profileert zich als open, sociaal geëngageerd en pluralistisch. Het P3Lab van de Universiteit Gent combineert een nieuw FabLab met ontwerpgereedschappen, polymeerverwerkingsmachines en testapparatuur in de Gentse regio.

Twikit

Twikit biedt een cloud-gebaseerd softwareplatform waarmee klanten uw eigen producten direct vanaf uw website kunnen personaliseren en wijzigen. Hun gebruiksvriendelijke software Twikbot® kan direct op uw site worden aangesloten en vertaalt de voorkeuren van elke klant naar digitale productie-klare ...

Tivecoma

Tivecoma ontwikkelt en levert zowel niet-metaal als metaal poeders, uitsluitend op maat. Naast de poeders levert Tivecoma ook fibre reinforced composites en metal powder fibre reinforced composites op aanvraag.

Tenco DDM

Tenco is een ‘one-stop-shop’ die de klant ondersteunt tijdens het ganse project, van design (for AM), engineering, prototyping tot en met manufacturing van series. Het bedrijf werkt op het hoogste industriële niveau en biedt, naast het standaard printen, ook volledige afwerking aan zodat zowel...

Seido Systems

SEIDO Systems is een jong, dynamisch bedrijf, dat zich toelegt op het verkopen van 3D-printers en 3D-productiesystemen. Sinds 2008 zijn ze in de Benelux distributeur van het volledige gamma van het beursgenoteerde bedrijf Stratasys.

RS Print

RS Print is een joint venture van Materialise en RS Scan. RS Print is gespecialiseerd in het vertalen van dynamische data uit ganganalyse naar op maat gemaakte, 3D-geprinte footwear. Via een netwerk van experts als podologen en orthopeditsten brengt RS Print steunzolen op de markt onder de naam Phit...