3D AM BV

Logo 3DAM

Digitaliseren van uw productie, design en engineering? Optimalisatie en automatisering van uw processen? 3DAM geeft onafhankelijk advies en ondersteuning, van het identificeren van opportuniteiten tot het afleveren van maatwerk.

Dsign&More

Logo Dsign&More

Dsign&More is gespecialiseerd in 3D-printing en biedt o.a. printservice, advies, technische hulp en hulp bij productontwikkeling.

Box3D BV

Logo box3d

Wordt een professional met 3D-printen in een gesloten printomgeving via box3d. Met box3d wordt jouw 3D-printer Stable, Safe & Silent.

AM-FLOW

Logo AM-FLOW

AM-FLOW is specialist in de ontwikkeling van end-to-end technologie voor de Additive Manufacturing industrie. Het levert een belangrijke bijdrage in de digitalisering van de workflow en het reduceren van kosten.

HAN University of Applied Sciences

Logo HAN

HAN University of Applied Sciences is een toegepaste universiteit met campussen in Arnhem en Nijmegen, in Nederland. De onderwijsinstelling biedt bachelor- en masteropleidingen aan in een breed scala van vakgebieden.

3DLabs 3D Printing Services

Logo 3DLabss

Bij 3Dlabss.be kan je terecht voor het 3D-printen en -scannen van voorwerpen en het op maat laten ontwerpen van al uw 3D-technische projecten.

Sculpman

logo Sculpman

Sculpman ontwikkelt als innovatieve toeleverancier voor de 3D print-industrie een gepatenteerd systeem voor extrusie met variabele geometrie.

QDP B.V.

QDP helpt productiebedrijven met hun (industriële) productontwikkeling en de productie van kunststofproducten. Ze maken hiervoor gebruik van de Carbon Digital Light Synthesis™ technologie.

3DshopNL

3DshopNL helpt bedrijven om 3D-printen eenvoudig en doeltreffend te implementeren in hun bedrijfsstrategie. Dat doen ze aan de hand van 3D-printers, aanvullende accessoires en een uitgebreid pakket aan diensten.

FIS Robotics

FIS Robotics is een jonge onderneming, gevestigd in Genk, met als doel innovatieve CAM-software te ontwikkelen voor industriële robots. Deze software stelt gebruikers in staat om grote producten te frezen aan de hand van een digitale 3D scan, met een zeer korte doorlooptijd.

3Motion

3Motion is een dynamisch en innovatief bedrijf gespecialiseerd in grootformaat 3D-printing en visuele communicatie. Bij 3Motion kan je zowel terecht voor design, (2D & 3D-) printing alsook effectieve uitwerking en plaatsing.

Belgisch Instituut voor Lastechniek vzw

Het Belgisch Instituut voor Lastechniek is een onafhankelijk onderzoeks- en kenniscentrum op het gebied van las- en aanverwante technieken, en de lasbaarheid van materialen.

VHA

VHA verzorgt prototype-engineering & -bouw van AM-machines en automatisatie-oplossingen. Korvis specialiseert zich in design, engineering en productie van 3D-printers & postprocessing machines.

MakerPoint

MakerPoint levert Digital Fabrication Solutions. Gebaseerd op hun diepgaande kennis, zijn ze in staat hun klanten een complete oplossing te bieden voor hun toepassing.

BMC N.V.

BMC is actief binnen de orthopedische sector met 2 activiteiten. Enerzijds bieden ze productie in onderaanneming met verschillende ateliers, waaronder binnenkort ook het '3D OrthoFab'. Anderzijds is het bedrijf een groothandel in materialen voor orthopedische ateliers.

AMPC Solutions b.v.

AMPC Solutions versnelt de industriële Additive Manufacturing van functionele polymeer- en metalen onderdelen door een modulaire, end-to-end productiecluster aan te bieden. AMPC biedt een veilige kwaliteitsomgeving met een geïntegreerd softwareplatform.

Novus 3 Dimensional Steel printing

Novus 3D is het staalconstructiebedrijf 2.1 van de 21e eeuw, waar op innovatieve wijze staal wordt bewerkt door het 3D te laten printen door een lasrobot.

InZert 3D

InZert 3D zet als Full Service 3D Agency vol in op 3D innovaties zoals foto-realistische 3D scans, 3D hologrammen en interactieve 3D apps en visualisaties.

Art Nzo BVBA

Art Nzo is een reclame en signbedrijf dat naast zijn reguliere print en drukwerk service ook gespecialiseerd is in grootformaat 3D-printen. Dankzij de "Gel Dispensing Printing" technologie is het mogelijk om tegen een hoge snelheid grote objecten te printen die nagenoeg géén ondersteuning of opvul...

Guaranteed

Guaranteed is een spin-off bedrijf opgericht door OCAS, Finindus en ArcelorMittal Belgium en creëert waarde voor zijn klanten door het repareren, opknappen en produceren van grote metalen onderdelen met behulp van Wire & Arc Additive Manufacturing (WAAM) om de levensduur te verlengen of de stilstan...

Innovativ3D

Als AM-consultancy bedrijf wil Innovativ3D de mogelijke meerwaarde van Additive Manufacturing voor zijn klanten in de verf zetten. Ze streven ernaar om aandachtig te luisteren naar hun klanten en tevens de productontwikkeltijd en dus ook productiekost drastisch te verlagen. Het bedrijf heeft een bre...

Odisee

Odisee is een hogeschool die een professionele bacheloropleiding Ontwerp- en productietechnologie aanbiedt op de Technologiecampus in Gent. In deze opleiding leren studenten hoe ze een ontwerp maken van begin tot einde: van de eerste tekeningen op de pc tot de uiteindelijke praktische vormgeving.

3D INFINITY

3D Infinity logo

3D Infinity is een jong en dynamisch 3D-printing service bureau dat zich focust op 3 pijlers: 3D-printservice, scanservice (al dan niet op locatie) en advies bij design en ontwikkeling.

3Dlink

3Dlink helpt bedrijven en consumenten die geen ervaring hebben met 3D-printen bij het realiseren van producten die zonder 3D printers niet te maken zijn.

Formfactory

Formfactory

Formfactory biedt 3D-printing service aan, maar staat waar nodig klanten ook bij met ontwerp- en designdiensten en algemene consultancy. Het bedrijf werkt zowel met in-house productie als met externe partners om hun klanten een uitgebreid, kwaliteitsvol aanbod te kunnen bieden.

Emenes

QR Emenes F-DH

Freelance 3D-ontwerper Frederick Hertogh maakt van uw idee een printbaar of matrijswaardig product. Zijn specialisatie zijn complexe structuren en vormen. Emenes heeft reeds 20 jaar ervaring bij tal van grote spelers zoals Tupperware, Samsonite, Siemens en Massive. Naast Additive Manufacturing k...

Mitsubishi Chemical Advanced Materials Plastics

Mitsubishi Chemical Advanced Materials Plastics ontwikkelt en produceert kritische kunststof onderdelen en assemblages. Dit omvat de ontwikkeling van matrijzen en de automatisering van het productie- en assemblageproces. Hybride metaalprinten wordt gebruikt voor het maken van onderdelen voor spuitgi...

VIGO

VIGO is al meer dan 60 jaar dé specialist op het gebied van technische orthopedie. In hun ateliers worden orthesen, prothesen en orthopedische schoenen op maat gemaakt. Verder kunnen patiënten bij VIGO terecht voor rolstoelen en looprekken, aangepaste (lig)fietsen of hand-bikes, steunzolen en band...

Eurofins Materials Science Netherlands

Eurofins Materials Science Nederland in Eindhoven was voorheen het Materials Analysis and Reliability Lab van Koninklijke Philips en Philips Lighting (nu Signify). Het werd in december 2018 overgenomen door Eurofins EAG.

Parts On Demand

Parts On Demand ontwerpt, engineert en produceert series onderdelen door middel van 3D-printen (SLS). Zo leveren ze slimme productiegereedschappen, complexe machineonderdelen en schalen ze naadloos in series van 1 tot 100.000 stuks.

AdditiveLab

AdditiveLab ontwikkelt en distribueert de AdditiveLab software, gericht op simulatie van Metal Additive Manufacturing. Het softwarepakket simuleert het productieproces van onderdelen en geeft voorspellingen op gebieden die gevoelig zijn voor grote vervormingen, gelokaliseerde spanningsconcentraties ...

Dutchy

Dutchy is een echte desktop 3D-printer: specifiek ontwikkeld voor het onderwijs. Degelijk, draagbaar, intuïtief en vrijwel onderhoudsvrij. Maar juist deze eigenschappen, gecombineerd met hoge printkwaliteit, maakt Dutchy ook erg geschikt voor de professionele setting.

Laser 2000

Laser 2000 is a high tech distributor of photonics products. The company represents manufacturers from around the world and does the marketing, sales and service in the Netherlands, Belgium and Luxembourg. Laser 2000 considers it its mission to always offer the leading technologies in photonics. If ...

cards PLM Solutions

cards 3D Printing Solutions, onderdeel van cards PLM Solutions, is binnen de benelux verantwoordelijk voor de levering, implementatie, onderhoud en het verzorgen van trainingen voor de Ultimaker FDM machines en Formlabs SLA machines.

AM Solutions

Al meer dan 80 jaar is de Rösler groep werkzaam op het gebied van oppervlaktebewerking door middel van glijslijp- en straaltechniek. AM Solutions is het nieuwste merk van de Rösler Group en levert een totaaloplossing voor het nabewerken van 3D-geprinte onderdelen.

Mark3D

Mark3D is de Europese partner voor geavanceerde 3D-printers, materialen, software en accessoires van Markforged. Het bedrijf helpt bij het vinden van de juiste oplossing voor uw toepassing op het gebied van Markforged 3D-printers van composietmaterialen en metaal.

ASET Technology

ASET Technology is gespecialiseerd in het valideren en beproeven van (prototype) onderdelen en componenten door structurele testen en bijhorende data-analyse. Afhankelijk van de toepassing vinden de testen plaats op locatie, in het eigen labo of bij de klant.

KIMYA – 3D Materials by ARMOR

Kimya van ARMOR biedt oplossingen voor specifieke behoeften van industriële bedrijven en 3D-printerfabrikanten, door het aanbieden van materialen die op maat zijn geformuleerd en ontwikkeld.

iDNA

iDNA is een engineering- en ontwerpbureau met een team van productontwerpers en ingenieurs. Sinds 1999 helpen ze kmo’s bij de verbetering van hun producten en productieprocessen

Multi 3D Print

Multi-3D print is de 3D Printspecialist en 3D Print Winkel in Haarlem, Nederland. Sinds 2014 zijn ze verkoopspecialist van 3D printers. Multi-3D print verkoopt 3D printers van de hobbyist tot Industriële toepassingen. Tevens geven ze workshops voor particulieren, bedrijven, scholen en Masterclasse...

FMI Additive

FMI Additive B.V. biedt “World Class Manufacturing” voor de volumeproductie van Medische Implantaten. Binnen het metaal 3D printen beschikken zij over zowel SLM als EBM technologie en hebben daarnaast ook alle overige competenties in huis voor de volledige afwerking tot aan een gereed eindproduc...

Partool

Bij IP Partool kijken we samen met u naar oplossingen, zij het nu door middel van 3D-printen, andere AM-technologieën, traditionele verspannende technologieën of een combinatie hiervan. Hier kunnen we zelf instaan voor de tekening en prototyping met FDM maar ook de prints via SLA en Loctite DLP. V...

Thomas More

Thomas More heeft met 36 professionele bacheloropleidingen en 15.000 studenten in Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen, Lier, Geel, Turnhout en Vorselaar de grootste kweekvijver voor hooggeschoold professioneel talent in de provincie Antwerpen. Het is een strategische partner voor tal van grote...

Colossus

Colossus is maker van een van 's werelds grootste en meest geavanceerde FGF 3D-printers. Het is ook het eerste volledig geïntegreerde vervoerbare 3D printsysteem met een speciaal accent op materialen voor meubilair, constructie toepassingen en grote 3D objecten. Hierbij is speciale aandacht best...

RapidCenter

logo RapidCenter

RapidCenter is een online productieplatform voor 3D-printing en additieve productie. Het bedrijf levert complexe prototypen en eindproducten in enkelstuks of kleinere series voor de zakelijke markt, en met name de (technische) maakindustrie.

ZiggZagg

ZiggZagg, based in Aalter is a Digital manufacturing company.  We are focussing on additive manufacturing. We have invested heavily for a period of nineteen months. Meanwhile the counter is on nine industrial MJF production machines. Besides the MJF technique, we also offer SLA, SLS and Bigrep fila...

Design8

Design8 is distributeur voor 3D Ontwerp- en Visualisatiesoftware op Mac en PC, waaronder de producten uit het Altair solidThinking Inspire Platform. Dat bevat producten die zeer geschikt zijn om succesvol te 3D printen. Het bevat topologie-optimalisatiesoftware en 3D ontwerpsoftware met een ongekend...

Xylempor

Xylempor develops and distributes innovative tree-based products that are made from forestry residues. The company specializes in superior wood-based fillers and biocomposites for additive manufacturing. Xylempor fillers have a unique look and feel combined with novel functionalities.

Vereniging ION

Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland (Vereniging ION) is de Nederlandse brancheorganisatie voor de oppervlaktebehandelende industrie. Hun activiteiten omvatten onder andere chemische of mechanische voorbehandeling, galvaniseren, emailleren, poedercoaten, (nat)lakken, anodiseren, ...

3D Strategies

3D Strategies geeft strategische adviezen aan organisaties die overwegen om 3D printen te gaan gebruiken, of die er niet zeker van zijn of deze disruptieve technologie een kans of bedreiging is voor hen.

GOM Branch Benelux

GOM Branch Benelux ontwikkelt, produceert en verdeelt software, machines en systemen voor industrieel en geautomatiseerd 3D-scannen en 3D-testen. Daarbovenop deelt GOM de kennis over productieprocessen en meettechnologie tijdens trainingen, conferenties en applicatie-gebaseerde workshops.

K3D

K3D biedt de Europese industrie laagdrempelig toegang tot kennis, kunde én capaciteit op een hoogwaardige industriële metaalprinter. Andere organisaties kunnen er maximaal gebruik maken van de voordelen die deze nieuwe maaktechnologie biedt.

ValCUN

ValCUN streeft naar economisch haalbaar metaal 3D printen voor grotere productiehoeveelheden door het ontwikkelen van een nieuwe printtechnologie. De initiële focus ligt op aluminium met potentieel voor uitbreiding naar multi-materialen, in-situ post-processing en recyclage.

Airborne Metals

Airborne Metals is een wereldwijde distributeur van hoogwaardige halffabrikaten en richt zich op de distributie van titaniumlegeringen voor de luchtvaartindustrie, en andere industrieën waar deze legeringen worden gebruikt in levenskritische toepassingen.

Additive Center

Additive Center is gespecialiseerd in de implementatie van industrieel 3D printen in de maakindustrie. Ze zetten zich iedere dag in om bedrijven uit de industrie te helpen met de eerste stappen in 3D printen.

AMR Europe

AMR Europe is distributeur van diverse high-end 3D printsystemen (3DGence, Cubicon, Markforged en OR Laser ORLAS), de Scan in a Box scanoplossingen en ontwikkelaar op het gebied van nieuwe materialen en toepassingen.

OCAS (OnderzoeksCentrum voor de Aanwending van Staal)

OCAS is een geavanceerd, marktgericht onderzoekscentrum dat wereldwijd producten, diensten en oplossingen op basis van staal en metaal levert aan metaalverwerkende bedrijven.

HP

HP Benelux biedt 3D-printers die dankzij de Multi Jet Fusion-technologie de unieke mogelijkheid bieden om onderdelen betaalbaar en snel te produceren, waarbij de fysieke en functionele eigenschappen bovendien op ieder punt in het onderdeel controleerbaar zijn.

OMD3D

OMD3D gaat voor 3D-printen met 360° service. Bij OMD3D kan je een ontwerp laten maken, een product printenof een printer kopen. Het bedrijf focust bovendien op ecologische oplossingen, duurzaamheid en recyclage.

3D Print Magazine

3D Print Magazine is een kwartaalmagazine, specifiek gericht op de maakindustrie en Additive Manufacturing in de Benelux. Het is een uitgave van Made-in-Europe en 54u Media. Naast het magazine is er ook een website die dagelijks bericht over 3D-printindustrie.

AddFab

AddFab is de 3D-printing fabriek voor de productie van industriële metalen onderdelen in Eindhoven in Nederland. Het is gebouwd op de ambitie om wereldklasse 3D geprinte metaalonderdelen te ontwikkelen voor een brede waaier van High Tech en High End Manufacturing toepassingen.

In Summa Innovation

De pijlers van In Summa Innovation? MSC-softwaretools, één-op-één contact en brainstormsessies met technici om complexe problemen op te lossen.

MSC Software

MSC Software biedt speciale AM-software, met intuïtieve gebruiksvriendelijke GUI en robuuste solver die je helpt om volledige controle en vertrouwen te krijgen over jouw Additive Manufacturing processen!

VITO

VITO is een Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling. Ons doel? De transitie versnellen naar een duurzame wereld.

Digital Dot

Digital Dot is opgericht om de digitale drukkerij van morgen te ondersteunen. Naast hun activiteiten in de 2D Super Wide Format drukmarkt, zijn ze ook aangesteld als officiële distributeur van MASSIVit 3D. MASSIVit maakt gebruik van baanbrekende Gel Dispensing Printing technologie om ongelooflijke ...

3D4ALL

3D4All is actief in 3D-printing, 3D-beeldvorming, ontwerpen, product design, rapid prototyping en product engineering. Ze bieden consultancy en maatwerk voor de uitwerking een bestaand concept of voor de ontwikkeling van een nieuw product, digitale visualisaties in 3D, technische ontwerpen en prints...

3D Maastricht

3D Maastricht helpt bedrijven bij industrieel gebruik van 3D printen. Focus is een doelgerichte inzet met een verdienmodel. Hun expertise is gericht op het gehele speelveld rond 3D-printen: techniek, economie, juridische aspecten en kennisontwikkeling bij medewerkers.

3DBodyCloud

3DBodyCloud biedt een online dienst die bedrijven ondersteunt bij het geautomatiseerd verwerken van full body 3D-scans. Via een cloud-oplossing ontvangen we ruwe scans en opdrachten om deze te verwerken tot allerlei producten.

Hulotech

Hulotech is een full service 3D-dienstverlener uit Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2015, uit meer dan 20 jaar ervaring en technische kennis uit de high-tech industrie, defensie, veiligheid en medische productie. Het bedrijf faciliteert de volgende diensten: 3D CAD modellering, rapid prototypi...

Mikrocentrum

Mikrocentrum ondersteunt bij het vergroten van kennis, verbreden van uw netwerk, verbeteren van bedrijfsprocessen, en het versterken van uw concurrentiepositie. De organisatie beschikt over een groot relatienetwerk in de industrie, bij de overheid en bij kennis- en onderwijsinstellingen. Jaarlijks n...

Syntra Midden-Vlaanderen

Syntra is als toonaangevende opleidingsorganisatie die erkend is door de Vlaamse Overheid actief in de regio Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Met meer dan 100 vaste medewerkers en een gespecialiseerd netwerk van meer dan 900 docenten organiseren ze een brede waaier aan praktijkgerichte opleidin...

Cake & Co

Cake and Co is een verpakkingspecialist in de bakkerijsector. Het bedrijf heeft uitgebreide ervaring in geflowpackte bakkerij producten, ontkorsten, afbakken en verpakken. Het bedrijf beschikt over een Fedis Food certificering.

Oqton

Oqton lost de productie-uitdagingen van vandaag op met een AI-gestuurd fabrieksbesturingssysteem. Hun missie is om autonome productie sneller toegankelijk te maken voor bedrijven van elke omvang, wat de voortdurende flexibiliteit en aanpasbaarheid van productieprocessen mogelijk maakt.

EKZO (SLM Solutions)

EKZO is exclusief verdeler van SLM Solutions in de Benelux-regio. SLM Solutions Group AG, gevestigd in Lübeck, is een toonaangevende leverancier van technologie voor additieve productie op basis van metaal. SLM Solutions richt zich op de ontwikkeling, assemblage en verkoop van machines en geïnteg...

3iD

3iD is een printservicebureau, dat zorgt voor een perfecte uitvoering van prototypes, kleine en middelgrote 3D-series. Bovendien bieden ze ook designdiensten en werken ze met zeer korte leveringstermijnen.

filaments.directory

De autoriteit voor 3D printer filamenten. Vind de beste filamenten met een zoekmachine die gegevens, prijs, recensies en printinstellingen opzoekt voor meer dan 8766 filamenten. Filaments.directory is de website waar u bijna alle beschikbare filamenten op de markt voor FDM 3D-printers kunt vinden e...

Deceuninck

Dankzij zijn belangrijkste extrusietechnologieën voor PVC en het gepatenteerde Twinson-materiaal, kan Deceuninck innovatieve bouwoplossingen bedenken voor ramen, deuren, luiken, buitentoepassingen, gevelbekleding, dakrandbekleding en binnenhuisdecoratie. De oplossingen die Deceuninck voorstelt, vor...

Centexbel

Als collectief onderzoekscentrum wil Centexbel de marktpositie van de Belgische textielbedrijven versterken door innovatie te bevorderen en te ondersteunen. Daarom wil Centexbel het belangrijkste expertisecentrum op het vlak van textiel in België zijn, naast een toonaangevend centrum op Europese sc...

DSM Somos

Bij DSM is er een duidelijk doel: het volledige potentieel van additive manufacturing benutten, duurzame productie mogelijk maken en het leven van mensen verbeteren. Het team van DSM heeft meer dan 25 jaar geleden pionierswerk verricht in de additieve industrie met de Somos®-producten - en ze blij...

GC EUROPE

GC EUROPE, kwaliteitsproducten voor de tandheelkunde die bijdragen aan de gezondheid van de patiënt via tandartsen, technici, hygiënisten en andere dentale professionals.

Frepa

FREPA nv is een betrouwbare partner voor het fabriceren van fijnmechanische onderdelen, matrijzen en apparaten. De seriegrootte kan variëren van prototype tot enkele honderden stuks.

FormiD

FormiD profileert zich in de eerste plaats als een advies verlenende partner naar de industrie als het gaat over de inzet van digitale maakprocessen, waaronder Additive Manufacturing, desktop freestechnologie en thermoformeersystemen. Zo gaan we samen op zoek naar het digitale proces waarvoor we de ...

Formando

Formando biedt printservice en 3D-ontwerp. Het bedrijf zet digitale 3D modellen om in een tastbaar object, met de juiste combinatie van technologie, materiaal en afwerking.

ESMA

ESMA is gespecialiseerd in de bewerking van zowel unieke stukken als massaproductie en maakt daarbij gebruik van moderne, vaak volautomatische machines. Kleine assemblagewerken behoren eveneens tot het aanbod. Van ontwerp tot protype, van grondstof tot verzendklaar product.

Flanders Make

Flanders Make is het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie. De organisatie heeft 2 vestigingen (in Lommel en Leuven) en werkt structureel samen met onderzoeksdepartementen van de 5 Vlaamse universiteiten. Het doel: een onderzoeksnetwerk op topniveau realiseren in Vlaanderen, waar maak...

FabLab Factory

FabLab Factory verzorgt een totaaloplossing voor fablabs en makerspaces. Ze verkopen 3D printers, laser- en vinylcutters, CNC-machines, elektronica en STEAM-leermiddelen. Daarnaast bieden ze workshops en trainingen om met deze tools aan de slag te gaan, van design tot prototyping.

Flanders’ Bike Valley

Flanders' Bike Valley ("The Global Cycling Center") is een bottom-up cluster en open innovatiecentrum voor de fietsindustrie.

b-token

b-token is dé expert op gebied van gepersonaliseerde jetons. Het bedrijf blinkt als producent uit uit in flexibiliteit en snelheid. Bovendien komt b-token regelmatig met nieuwe producten op de markt, omdat ze voortdurend op zoek zijn naar nieuwe innovatieve ideeën.

Bodycote

Bodycote biedt door de industrie geaccrediteerde warmtebehandeling en thermische verwerking in Sint-Niklaas (België), zoals heet isostatisch persen (HIP): een vorm van warmtebehandelen waarbij hoge druk wordt gebruikt om metaaleigenschappen te verbeteren.

CADskills

CADskills is actief in onderzoek, ontwikkeling en vervaardiging van patiënt-specifieke implantaten voor neuro- en craniomaxillofaciale chirurgie. Het bedrijf bouwt aan een revolutie in de chirurgie door conventionele productietechnieken te combineren met additive manufacturing en nieuwe materialen.

CRM Group

CRM is het collectief onderzoekscentrum voor metallurgie. Het onderzoekscentrum, met vestigingen in Gent en Luik, heeft zijn kernactiviteiten rond de productie, de tranformatie, coating en het gebruik van metallische materialen. Met hun metallurgische kennis bieden ze bedrijven R&D en technologische...

Hogeschool West-Vlaanderen – Howest IDC

Het Industrial Design Center (IDC) is hét open kenniscentrum van Howest en UGent omtrent Industrieel Productontwerpen. IDC staat borg voor meer dan 25 jaar kennis en ervaring op het gebied van industriële productontwikkeling, prototyping, innovatie en creativiteit. De expertise van IDC situeert zi...

deltaRocket

deltaRocket is ontstaan omdat er nood was aan een duurzame, kwaliteitsvolle en gebruiksvriendelijke 3D-printer. Er werd extra aandacht besteed aan de materiaalkeuze, functionaliteit en afwerking van het toestel. Ook de after-sales service is een troef.

DENTSPLY Implants

Dentsply Sirona Implants is een internationaal toonaangevend bedrijf in de orale implantologie. Het bedrijf biedt een allesomvattend assortiment aan patiëntspecifieke producten die vervaardigd zijn met 3D-print technieken zoals stereolithografie en selective laser melting.

Allnex Belgium

Allnex is wereldleider op gebied van industriële coating resins gebaseerd op verschillende technologieën; UV/EB uithardbare harsen, watergebaseerde en solventgebaseerde resins en harsen voor poederlakken. Deze worden toegepast in verscheidene domeinen zoals automotive, construction, packaging, arc...

Aqtor!

Aqtor! stelt personen met mobiliteitsbeperkingen in staat hun bewegingsvrijheid terug te winnen. Het bedrijf vertrekt steeds vanuit hun bewegingsmogelijkheid, niet vanuit hun fysieke beperking. Aqtor! maakt gebruik van de meest vooruitstrevende technologieën. Zowel de administratie als de afdeling...

Arteveldehogeschool

De Arteveldehogeschool is een expertisecentrum voor onderwijs, onderzoek en dienstverlening, waar studenten, medewerkers en strategische partners in een stimulerende omgeving samenwerken. Als ‘university college’ profileert de school zich door innovatief en kwaliteitsvol hoger onderwijs, p...

Averna

Averna is een internationale Test & Quality partner voor klanten in vele branches. Ze helpen bedrijven de kwaliteit van hun producten te verbeteren, hun productie te versnellen en hun merken te beschermen.

Raytech

Raytech is een industriële toeleverancier gespecialiseerd in enerzijds laserbewerkingen zoals micro lasersnijden/laserlassen en anderzijds in 3D-metaalprinten. Bij Additive Manufacturing focust Raytech zich voornamelijk op het produceren van complexe componenten die een hoge nauwkeurigheid vereis...

Orbix

Orbix ontwikkelt en verkoopt duurzame materialen en technologieën voor de bouw- en staalsector (wegenbouw, beton, civiele werken …). Daarnaast bieden ze hun klanten ondersteunende diensten aan op het vlak van logistiek en opslag.