Layertec DfAM trainingen

Layertec biedt DfAM trainingen aan

Benut de potentie van 3D-printen

Steeds meer bedrijven kiezen voor het 3D-printen van prototypes en tooling. Naast het printen van kleine batches zijn de printtechnieken al zover doorontwikkeld dat (massa)productie ook mogelijk is. Om de potentie van Additive Manufacturing optimaal te benutten, is het belangrijk om ontwerpen te optimaliseren voor 3D-printen. Deze technologie wordt Design for Additive Manufacturing (DfAM) genoemd. Flam3D-lid Layertec speelt hierop in met twee trainingen om DfAM beter te leren kennen én gebruiken.

Extra kennis door gebundelde expertise

De trainingen zijn ontwikkeld met het Layertec zusterbedrijf Design Solutions, één van de 20 wereldwijde Elite Resellers van SOLIDWORKS. Door de kennis te bundelen in SOLIDWORKS en 3D printing kan Layertec de meest complete training aanbieden. Beide bedrijven bevinden zich in Nederland en zijn onderdeel van de Visiativ groep.  

Introductie ontwerpen voor 3D-printen (1 dag)

Om iedereen die wil gaan ontwerpen voor 3D-printing een kickstart te geven, heeft Layertec een eendaagse introductietraining uitgestippeld. In deze training worden de achtergrond, principes en denkwijze van Design for Additive Manufacturing (DfAM) toegelicht met vele voorbeelden en oefeningen. Met deze training ben je binnen één dag up-to-date over de nieuwste 3D-printtechnieken, handige software tools en de juiste denkwijze.

Tijdens deze 1-daagse training komt het volgende aan bod:

  • Je leert ontwerpen voor 3D-printen: je krijgt een helder overzicht waarmee je de juiste afweging kunt maken tussen 3D-printtechnieken en materialen die relevant zijn voor jouw project. Tevens wordt er gekeken naar wat voor printer jij gebruikt, zodat je weet met welke randvoorwaarden je rekening moet houden.
  • Je ontdekt de verschillende mogelijkheden om jouw DfAM te optimaliseren, waaronder engineering-, optimalisatieprogramma’s, simulatieoplossingen, topologische geografie en Generative Design.
  • Een case study waarbij Layertec veelvoorkomende uitdagingen toelichten, zodat je klaar bent om alle kansen te zien die voor je liggen.

Heb je interesse in deze training of wil je graag meer weten? Bekijk het dan op de Layertec website.

3D-printen met SOLIDWORKS (3 dagen)

Deze 3-daagse training bestaat uit de eendaagse introductie training, aangevuld met twee dagen DfAM modellen opzetten in het 3D CAD-pakket SOLIDWORKS. Deze training is bedoeld voor gebruikers van SOLIDWORKS en in 3 dagen weet je hoe jij modellen kunt opzetten in SOLIDWORKS voor 3D-printen.

Tijdens deze 3-daagse training komt het volgende aan bod:

  • Je leert op een nieuwe manier naar bestaande ontwerpen te kijken. Zo ga je de juiste keuzes maken in materialen en printtechnieken, weet je hoe je een geschikt 3D-ontwerp maakt, welke tools onmisbaar zijn en nog veel meer.
  • Je ontdekt handige tools in SOLIDWORKS, waaronder het contouren in Surface Modeling, complexe patronen aanbrengen, topologie optimalisatie met de SOLIDWORKS Simulation en Generative Design.
  • Je werkt aan verschillende casestudies, zodat je alle facetten van DfAM leert kennen en kunt toepassen voor jouw projecten.

Heb je interesse in deze training of wil je graag meer weten? Bekijk het dan op de Layertec website!