Infoavond 3D-printing in Business

Op 12 november hield Flam3D halt bij Syntra Midden-Vlaanderen voor de volgende stop van hun Lage Landen 3D-print tournee. Deze keer kwam “3D-printing in Business” aan bod. Deze boeiende avond over hoe je aan de slag kan gaan met deze nieuwe technologie werd georganiseerd in samenwerking met Vlamef/ Metaal Info. Via deze pagina kan je de verschillende presentaties downloaden.

Individuen en bedrijven die willen starten met 3D-printen worstelen heel vaak met verschillende vragen. Waar kan je terecht voor opleidingen? Bij wie kan je aankloppen voor dienstverlening? Hoe gaan bedrijven hiermee om? Waar kan ik terecht voor onderzoek? Welke projecten zijn geschikt om te printen? Wie kan mij helpen bij mijn eerste prints, en hoe? … Om een antwoord te kunnen bieden op deze vragen organiseerde Flam3D, in samenwerking met Vlamef/ Metaal Info, deze AM-infoavond bij Syntra Midden-Vlaanderen in Sint-Niklaas. De avond was gericht op alle bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn om met deze nieuwe technologie aan de slag te gaan. Om hen voldoende te informeren, werd er eerst een algemeen overschouwende en technische toelichting over 3D-printen gepresenteerd. Daarna kwamen verschillende concrete bedrijfscases aan bod. De avond werd in schoonheid afgesloten met een gezellig netwerking-moment en een hapje en een drankje.

Kortom, de infoavond gaf een mooi overzicht over de mogelijkheden en uitdagingen van Additive Manufacturing en gaf inzicht in hoe je met 3D-printen aan de slag kunt gaan.

Download hier de verschillende presentaties:

Voor meer informatie over de presentatie van 3D4ALL, neem een kijkje op hun website.