Industrieforum Future Digital Supply Chain

Industrieforum: Toekomstige digitale toeleveringsketen

3D-printen als duurzame oplossing in de globale toeleveringsketen

Additive manufacturing (AM) is een snelgroeiende technologie die bedrijven helpt om on-demand hoogwaardige onderdelen te printen. Tijdens het Industrieforum, georganiseerd door de Duits-Nederlandse Handelskamer op 8 februari 2023, zullen experts van verschillende bedrijven de mogelijkheden van AM demonstreren en toekomstige toepassingen bespreken.

Het 3D-printen van onderdelen o.a. voor machines, is een technologie die zich steeds meer manifesteert binnen bedrijven. Tijdens het Industrieforum wordt er besproken hoe digitalisering en AM kunnen bijdragen aan het oplossen van de globale problemen waarmee de toeleverketen te maken heeft.

AM maakt het mogelijk om hoogwaardige onderdelen on demand op elke locatie ter wereld te printen, alleen in de benodigde hoeveelheden, waardoor ondernemers geen grote voorraden hoeven te op te slaan. Dat klinkt als een duurzame oplossing, die tijd en kosten bespaart en ervoor moet zorgen dat bedrijven minder afhankelijk zijn van toeleveranciers. Natuurlijk dringen zich enkele vragen op: Zijn we al zover of is dit nog toekomstmuziek? En waar liggen de kansen in de samenwerking tussen Duitse en Nederlandse ondernemers?

Dagvoorzitter en Smart Industry Ambassador Peter van Harten zal tijdens het Industrieforum meer uitleg geven over digitalisering en 3D-printing. Aan de hand van sprekende voorbeelden van experts van o.a. DiManEx, Thyssen Krupp Marine Systems, Schubert Group en Hexagon ervaart de bezoeker wat er nu al mogelijk is op het gebied van digitalisering en AM. Daarnaast zal er ook een paneldiscussie worden gehouden over welke toepassingen er in de toekomst verwacht worden. Aansluitend krijgen alle aanwezigen een rondleiding op de Brainport Industries Campus en de mogelijkheid om alle voorbeelden in de praktijk te bekijken tijdens een bezoek aan digitalisering-en 3D-printbedrijven zoals Hexagon, Additive Center, Werk 24 en K3D/FIT. Na afloop wordt er een netwerkborrel georganiseerd waarbij relevante contacten gelegd kunnen worden met Duitse partners.

Interesse in het Industrieforum? Bekijk het programma en schrijf je in via deze link.