TechniShow 2022

Het 3D Procesplein zet AM in de kijker op TechniShow 2022

TechniShow en ESEF zijn samen het grootste en meest complete platform voor de maakindustrie van de Benelux. 3D-printing kan dus zeker niet ontbreken op het appel, meer zelfs, Additive Manufacturing (AM) is één van de thema’s die er deze editie uitspringt. Het 3D procesplein, 3D techniekplein en verscheidene congressen vullen het ruime AM-aanbod in op TechniShow. Bovendien kan je veel van onze leden en Flam3D zelf vinden met een stand in Hal 11.

TechniShow 2022 zet in op AM door middel van twee pleinen van elk 100m²: het 3D-techniekplein en het 3D-procesplein. Door het onderwerp te splitsen in techniek en proces, biedt de TechniShow een overzicht voor maakbedrijven die amper iets van 3D-printen afweten, alsook meer diepgang voor bedrijven die al verder willen gaan in het proces.

Op het 3D-techniekplein tonen exposanten AM-technieken: hier kunnen bezoekers de verschillende technieken en de nieuwste machines ontdekken. Het plein is centraal gelegen in een breed AM-gebied waarbij er ook enkele bekende Flam3D gezichten te vinden zijn.

Aangezien de technologie niet op zichzelf staat, voorziet de beurs ook een 3D-procesplein. Niet minder dan acht Flam3D-leden zorgen mee voor de invulling van het plein: MX3D, Production-To-Go, Oceanz, QDP, Fuselab, Filright, Buhlmann en Materialise.

Het 3D-procesplein wordt een plaats van wel 100m² waarop TechniShow-bezoekers het hele proces, van idee tot en met een 3D-geprint eindproduct, kunnen doorlopen. De bedoeling is dus dat het hele proces van additive manufacturing wordt belicht. Wanneer de bezoeker over het plein wandelt, ontdekt deze de ‘flow’ van de verschillende processtappen binnen AM. De Flam3D-leden laten zien hoe je van design- en simulatie software via het printen bij de nabewerking komt en dit allemaal met behulp van live machines, software en demonstraties.

Ook Flam3D kan je vinden op het 3D-procesplein waarbij we de bezoeker zullen bijstaan met neutraal en onafhankelijk advies en beantwoorden we graag jouw vraagstukken omtrent Additive Manufacturing.

TechniShow vindt plaats in Jaarbeurs Utrecht van 30 augustus tot en met 2 september. Je vindt er naast het uitgebreide AM-aanbod ook innovaties, demo’s, presentaties, workshops en themaroutes op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen en kunststoffen. TechniShow geeft ook gratis toegang tot ESEF: een perfecte combinatie van ‘Make or Buy’ oplossingen; zelf produceren of uitbesteden.

Heb je vragen over 3D-printing, benieuwd naar de demonstraties of breng je ons graag een bezoek? Registreer je dan in voor de beurs via volgende link