Formnext 3DP collectief

Grootste netwerkstand op Formnext

Dit jaar slaan Flam3D en Brainport Eindhoven de handen ineen om de Vlaamse en Nederlandse Additive Manufacturing (AM) waardeketen te vertegenwoordigen op Formnext. Dat blijkt een succesvolle onderneming: meer dan een dozijn organisaties zal aanwezig zijn op de 126m² grote stand D11 in hal 11.0.

De samenwerking is geen toeval: Flam3D en Brainport Eindhoven vertegenwoordigen samen een netwerk van meer dan 200 bedrijven, R&D-centra en hoger onderwijsinstellingen die actief zijn in de Additive Manufacturing waardeketen. Het netwerk bestaat uit AM-giganten zoals Materialise en Ultimaker, gerenommeerde universiteiten, en snelgroeiende gazellen, maar ook enkele gespecialiseerde bedrijven, die hun eigen specifieke bijdrage aan het 3D-print ecosysteem leveren – zoals de 2019 winnaar van de Formnext start-up award AdditiveLabs, of de 2020 winnaar AM Flow.

Flam3D, actief in zowel Vlaanderen als Nederland, is een vaste exposant op Formnext, met een stand die elke editie in omvang groeide. Volgens Flam3D weerspiegelt deze groei niet zozeer de groei van hun eigen ledenbestand, maar vooral de groei van de AM-business in de regio.


Flam3D is de onafhankelijke Nederlands-Vlaamse Additive Manufacturing Associatie, die meer dan 120 organisaties vertegenwoordigt actief in het domein van 3D-printen. Al deze organisaties vertegenwoordigen bijna het gehele 3D-ecosysteem: toeleveranciers, fabrikanten, dienstverleners, productiebedrijven die gebruik maken van additieve of hybride productie, scholen en onderzoeksinstellingen. We verenigen, vertegenwoordigen en ondersteunen bedrijven, onderzoeksinstellingen, overheden en stakeholders. Flam3D is steeds op zoek naar het versterken van waardeketens, zowel binnen als buiten de organisatie. Wij staan open voor bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in 3D-printing en Additive Manufacturing-toepassingen. Binnen ons netwerk vinden we altijd relevante contacten om jou te helpen met jouw 3D-uitdaging. Deze pagina geeft een overzicht van onze belangrijkste activiteiten.

Brainport Eindhoven is een economische ontwikkelingsonderneming die samen met vele partners werkt aan het versterken van Brainport Eindhoven; een topregio voor de high tech maakindustrie. Als onafhankelijke en vraaggestuurde organisatie ontwikkelt Brainport Development de regionale economische strategie, ontwikkelt en realiseert projecten, biedt bedrijfsadvies en innovatieve bedrijfshuisvesting en promoot Brainport Eindhoven in binnen- en buitenland. Zij zijn een toegangspoort tot het Additive Manufacturing (AM)-netwerk van Brainport Eindhoven. Brainport Development biedt: toegang tot toeleveranciers, faciliteiten en het netwerk; aansluiting op 3D-printfaciliteiten voor testen, proefprojecten en demonstratie; kennis over ontwikkelingen in de regio; relevante evenementen, workshops en bijeenkomsten; innovatie samenwerking: regionaal, nationaal, internationaal.