Hands-on training voor 3D metaalprinten

Gratis hands-on training voor 3D metaal printen door KU Leuven

KU Leuven organiseert in het kader van een Europees project op 1 december een gratis hands-on training voor 3D metaal printen te Heverlee. Tijdens deze training ontdekken deelnemers de procesketen van Additive Manufacturing bij metaal, van 3D-model tot nabewerking, in een praktijkgerichte workshop.

Wat leer je?

Tijdens deze hands-on cursus ligt de nadruk op de workflow van metaal Additive Manufacturing. De bezoeker wordt begeleid door de verschillende stappen van Laser Powder Bed Fusion technologie (LPBF), één van de meest populaire 3D printtechnologieën voor de productie van industriële metalen onderdelen. Het doel is om praktijkervaring op te bouwen in het Additive Manufacturing lab van KU Leuven waar volgende onderwerpen aan bod zullen komen:

  • Inleiding tot metaal Additive Manufacturing
  • Voorbereiding van 3D ontwerpbestanden: Toewijzen van bouwparameters, optimaliseren van onderdeeloriëntatie en eventueel steunpunten ontwerpen.
  • Voorbereiding LPBF machine
  • 3D printproces
  • Post-processen: Wire EDM voor het verwijderen van onderdelen van de basisplaat, verwijderen van steunen, zandstralen en microscopie.

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is bedoeld voor ingenieurs, onderzoekers en managers in de sector van de metaal additieve fabricage, alsook voor wie de workflow van een metaaladditief fabricageproces wil begrijpen en verkennen via een praktijkgerichte workshop in een laboratorium voor metaal additieve fabricage.

Details en registratie

  • Datum: 1 December 2022
  • Plaats: Mechanical Engineering Department of KU Leuven, 3001 Leuven, Belgium.

Er zijn nog steeds een aantal plaatsen vrij, maar daarvoor geldt first come first served! Heb je interesse? Schrijf je dan in via deze link.