
Graduation show avond bij IPO Howest
Kom in contact met pas afgestudeerde industrieel productontwerpers
Op donderdag 23 juni om 19u vindt de graduation show avond bij IPO Howest plaats. De Bacheloropleiding Industrieel Productontwerpen (IPO) is uniek in België en vormt een opleiding waar studenten sprekende, betekenisvolle en industrieel maakbare designs ontwikkelen in samenwerking met de Belgische maakindustrie en de creatieve sectoren van ons land.
Voor de graduation show om 19u, gaat er van 16u tot 19u ook een officieel jurymoment door voor de laatstejaars die afstuderen. Wil jij dit al Additive Manufacturing expert graag eens van dichtbij meemaken? Neem deel door een mail te sturen naar de stage- en eindwerkbegeleider van de opleiding Heino Labeeuw. Voor bedrijven is dit trouwens ook een ideaal moment om de pas afgestudeerden persoonlijk te komen ontmoeten.
Over IPO
De opleiding IPO is uniek in Vlaanderen en brengt de studenten ook volop in contact met het werkveld. Helemaal afgestemd op de maakindustrie experimenteren de IPO-studenten van Howest in de ‘mini factory’ van het Industrial Design Center met hout-, metaal- en textielbewerking, 3D-printen, lasercutten, waterstraalsnijden, thermoforming, lassen, keramiek … Het gebouw daagt hen bovendien uit om hun concepten te testen met mensen, technisch productieklaar te maken en uit te puren op het vlak van vorm, materialen, kleur en textuur.
Ze leren er alle stappen van het ontwerpproces: van creatief concept, naar vormgeving en technische uitwerking, tot de presentatie van een duurzaam en productieklaar ontwerp. Als ontwerpers werken ze gebruikersgericht, weten ze veel van materialen en techniek en komen de studenten inventief uit de hoek. Ze gaan in de ontwerpstudio’s en prototyping ateliers aan de slag met actuele ontwerptools en technologie. Praktijkvakken zijn een heel belangrijk onderdeel van de opleiding.
De studenten worden met andere woorden opgeleid om een brede waaier aan producten te kunnen ontwerpen. Als industrial designer kunnen ze niet alleen grasmaaiers, smart devices, reiskoffers, wearables of keukentools creëren, maar evengoed lijnbussen, machines, VR-headsets, rolstoelen …