Geslaagde infoavond rond 3D-printen in metaal

Infoavond AM MetaalVLAMEF, Flam3D en Clusta organiseerden op 9 mei in Sint-Truiden de tweede infoavond rond 3D-printen in metaal. Een 60-tal deelnemers tekende present in de gebouwen van VCST in Sint-Truiden.

Het doel was eenvoudig: de deelnemers informeren over het aanbod in Vlaanderen, en de mogelijkheden en hinderpalen. Er werd gepoogd om zo concreet mogelijk antwoord te geven op praktische vragen zoals ‘Hoe kan ik gebruik maken van Additive Manufacturing?‘ en ‘Wat kan u outsourcen of eventueel zelf doen?’ Dit alles aan de hand van reële, praktische cases.

Wegens het aanhoudend succes wordt al een derde editie gepland.  Contacteer ons als we jou hiervoor kunnen uitnodigen!

Op het programma stonden onder andere:

  • een technische toelichting rond Additive Manufacturing in metaal door Sirris
  • voorstellingen, smaakmakers en pitches: pionier-ondernemingen, aanbieders en gebruikers van de technologie met o.m. CRM Group, Renishaw, AMT-Titastar, KULeuven, VAC Machines, MT3D, Air Liquide, Vives en EKZO (SLM Solutions).
  • een bedrijfsrondleiding bij VCST

De presentaties volgden elkaar in sneltempo op, maar er was achteraf voldoende ruimte voorzien voor vragen en netwerking. Onder de deelnemers konden ook enkele interessante contacten worden gelegd. De reacties nadien waren bijgevolg heel positief.

Hierbij enkele presentaties van de deelnemende bedrijven en organisaties: