Agoria Solar Team

Flam3D ondersteunt wereldkampioen Agoria Solar Team

Flam3D is sinds augustus partner van het Agoria Solar Team. De 27 ingenieursstudenten van de KU Leuven willen op twee jaar tijd een zonnewagen bouwen om deel te nemen aan de Bridgestone World Solar Challenge 2021. De wedstrijd staat beter bekend als het wereldkampioenschap van zonnewagens waarbij verschillende universiteiten van over de hele wereld 3021 km racen door de Australische woestijn. Eerder won het team al de editie van 2019 waardoor ze zichzelf wereldkampioen kunnen noemen. Via o.a. AM-gerelateerd advies en toegang tot een uitgebreid netwerk wil Flam3D het Agoria Solar Team steunen in hun strijd naar de overwinning.

Als netwerkorganisatie rond Additive Manufacturing staat Flam3D steeds achter projecten waarbij 3D-printing een rol kan spelen. Ze vormen namelijk mooie incentives voor de deskundigheid en het vermogen van de technologie. Bij hun project doet het Agoria Solar Team veel beroep op 3D-printing. Het team schakelt de technologie bijvoorbeeld in om prototypes te testen en snel iteraties te maken. Om hun inspanningen omtrent 3D-printing te bevorderen, stapt Flam3D dan ook mee als partner in het project. Concreet zal Flam3D het Agoria Solar Team bijstaan door relevante contacten aan te reiken binnen de 3D-printwereld en zo ook essentiële oproepen of meldingen naar de juiste ontvangers te leiden. Daarnaast kan het team beroep doen op de organisatie voor AM-gerelateerd advies, en dit zowel voor technische als andere AM-vragen.

Het Agoria Solar Team bouwt zijn zonnewagen met een duidelijk doel: de toekomst van duurzame mobiliteit mee helpen vormgeven door de grenzen van technologie te verleggen. Door een nieuwe zonnewagen te ontwikkelen die de innovatieve ideeën van knappe koppen met de beste technologieën combineert, hoopt het team de ondernemende geesten van de huidige generatie te inspireren. Het team is er namelijk van overtuigd dat het kan fungeren als een katalysator in het publiekelijk toegankelijk maken van elektrische voertuigen op zonne-energie. Daarnaast toont hun deelname aan de wedstrijd dat België nog steeds op de frontlinie staat van innovatieve technologie. Een mooie impuls en een streven waarbij Flam3D zich graag aansluit, want ook op vlak van Additive Manufacturing moet onze regio op internationaal niveau niet onderdoen.