Tech2B_app

Flam3D-lid Tech2B breidt dienstverlening uit met mobiele app voor de maakindustrie

Het productportfolio van Flam3D-lid Tech2B is uitgebreid met een mobiele app voor Apple en Android. Met de mobiele app hebben maakbedrijven nu de mogelijkheid om eenvoudig zaken te doen en nieuwe zakelijke kansen te benutten. Gebruikers van Tech2B kunnen via de app efficiënter en sneller zoeken, veilig communiceren en data delen. Het Tech2B-platform is een nieuwe manier om vraag en aanbod binnen de maakindustrie te connecteren – en dus ook interessant voor verschillende AM-bedrijven. Flam3D is tegelijk ook een neutrale adviesverlener op het platform. 

Trends

Tech2B speelt met de mobiele app in op enkele belangrijke opkomende trends. Er is een groeiende voorkeur om B2B interacties online en mobiel te laten verlopen. Deze ontwikkeling heeft zich het afgelopen decennium bewezen en zal ook met het gebruik van mobiele apps verder versterken. Medewerkers brengen, mede door Covid, steeds meer tijd online door. Mensen werken vaker op afstand met een toenemend aantal verbonden apparaten. Dit zorgt ervoor dat bedrijven ook de bedrijfsstrategie daarop moeten aanpassen. De maakindustrie zal in staat moeten zijn om zich aan te passen en zich niet enkel moeten richten op productiviteit en efficiëntie. Om hierop in te spelen is het noodzakelijk om netwerken te creëren, waardoor innovatie en optimalisatie toegankelijk wordt op elk apparaat.

Groei mobiel gebruik

Er vindt op dit moment een sterke verschuiving plaats richting een mobiele economie. Netwerken en productieprocessen zijn steeds meer digitaal aan elkaar verbonden. Maar belangrijker is nog dat zakelijke gebruikers steeds meer dezelfde ervaring willen die ze als consument ook ervaren. De opkomst van de zakelijke consument zorgt voor de vraag naar eenvoudigere en betere online ervaringen in de zakelijke wereld. Het bieden van serviceverleningen via apps staat binnen de maakindustrie nog in de kinderschoenen, dit in tegenstelling tot de B2C-platforms.

Orders, chatberichten, zoeken en updates

Met de Tech2B-app kunnen gebruikers snel en eenvoudig offerte-aanvragen inzien, opdrachten bekijken en chatten met collega’s, andere gebruikers en bedrijven. Daarnaast kan snel gezocht worden naar de juiste maakbedrijven in de bedrijvenpagina. Het netwerk van 11,000 maakbedrijven is te raadplegen via de app. Bedrijven zijn in staat kennis en ervaring te delen via ieder mobiele device. Op deze manier kunnen bedrijven hun expertise profileren in het netwerk van de maakindustrie.

Eenvoud en gebruiksgemak

Altijd en overal de juiste informatie bij de hand wordt een vanzelfsprekendheid. Met de mobiele app van Flam3D-lid Tech2B hebben alle gebruikers de maakindustrie in hun broekzak. Via deze weg kan er snel en eenvoudig gecommuniceerd worden en efficiënter gewerkt worden. Het bezoeken van een desktop website op een mobiele device is nog steeds niet altijd een succes. Onderdelen van een website zijn niet goed leesbaar, de navigatie laat te wensen over en de knoppen zijn niet eenvoudig te bedienen. Op deze manier maak je ieder digitaal contact met jouw organisatie een prettige naadloze ervaring en versterk je je toegevoegde waarde.

Heb je interesse in de applicatie? Download de Tech2B app dan in de AppStore of via Google Play.

PS. Flam3D-leden kunnen zich de eerste 4 maand gratis registreren op het Tech2B-platform. Geheel vrijblijvend, zonder aankoopverplichting achteraf. Op het platform kan je ook je lidmaatschap van Flam3D aangeven.