ENLARG3D

Flam3D-lid Poly Products pakt 3D-printen nog grootser aan met de introductie van hun nieuwe merk: ENLARG3D

Poly Products introduceert ENLARG3D als nieuwe merknaam om alle activiteiten met betrekking tot 3D-printen naar de markt te brengen. Flam3D-lid Poly Products is sinds 1969 producent van hoogwaardige vormdelen, constructies en bekledingen van vezel versterkte kunststof composieten. 3D-printen als vormgevingstechnologie met  kunststofmaterialen geeft dermate grote kansen voor huidige maatschappelijke en marktvragen dat deze helder en duidelijk gecommuniceerd moeten worden. De merknaam ENLARG3D is per direct actief via diverse kanalen.

Pump track

De eerste grootformaat printer van Poly Products is in het najaar van 2019 in gebruik genomen. Deze printer levert producten waarbij tenminste één van de afmetingen van het product groter is dan 0.5 meter. ENLARG3D functioneert het best bij voorwerpen met productafmetingen van meerdere meters. De verwerkte materialen zijn voornamelijk PETG, recycled PETG of PP gevuld met een short fibre voor meer sterkte en minder krimpingsgevaar. ENLARG3D leent zich perfect voor unieke stukken op groot formaat gedrukt in kunststof waarbij er sprake is van kleine series.

Door 3D-prints samen te voegen, zijn nagenoeg alle vormen mogelijk waardoor maximale afmetingen niet bestaan. Het doel van ENLARG3D is dan ook om in de vroege fase van projecten betrokken te zijn. Met hun engineering services willen zij de werkelijke kracht van 3D-printen voor de klant inzichtelijk en toepasbaar maken. Dit stopt niet bij samenstellen van groot werk alleen. Oppervlakte-afwerking, vezelversterking, installatie op locatie en nazorg behoren ook tot de totaaldienst. De 52 jaar ervaring van FLam3D-lid Poly Products wordt hier voortdurend voor ingezet.

De toegevoegde waarde van het nieuwe merk gaat verder dan enkel het aanbieden van services om ge-3D-printe totaaloplossingen voor klanten te realiseren. Michiel de Bruijcker, algemeen directeur van Poly Products heeft grootste plannen: “Informeren, inspireren en opleiden zijn aanvullende doelen die ik met ENLARG3D na zal streven. Een mooi voorbeeld is de FGF cursus waarbij architecten, product ontwerpers en mensen uit de creatieve sector uitgenodigd worden om te leren over grootformaat kunststof printen.”

In de komende periode zullen de activiteiten van ENLARG3D uitbreiden door investeringen in infrastructuur, hard- en software. Daarnaast is het aangaan van strategische samenwerkingen een belangrijke doelstelling, specifiek gericht op grootformaat kunststof geprinte producten. ENLARG3D streeft ernaar om met hun expertise en techniek het schijnbaar technisch onmogelijke, toch mogelijk te maken. “Niet alleen groots in 3D-printen dus, maar ook groots in materiaalkennis, inzicht, service en meedenkend vermogen”, aldus het bedrijf.

3D-geprinte beelden