Thumbnail

Infoavond 3D-metaalprinten

Wanneer is 3D-metaalprinten zinvol?

Veel mensen zien 3D-metaalprinten als de productietechniek die alle andere productietechnieken zal gaan vervangen. Veel producten zijn inderdaad printbaar, maar het is echter niet altijd zinvol om dat te doen. Zeker is wel dat 3D-printen veel mogelijkheden biedt en zijn eigen plaats tussen de andere productietechnieken zal gaan verwerven, maar … :

  • Welke metaalprinttechnologieën bestaan er eigenlijk?
  • Wat zijn voor -en nadelen van de verschillende technologieën?
  • Welke stukken komen in aanmerking en waarom?
  • … en waarom zou je überhaupt overwegen om met metaalprinting aan de slag te gaan?

Dat, en ook de valkuilen en moeilijkheden, kom je te weten op de infoavond metaalprint op 3 december bij K3D in Terborg, georganiseerd door de Koninklijke Metaalunie en Flam3D. Na een algemene introductie, krijgt u aan de hand van praktijkcases inzicht in wanneer het wel en wanneer het niet zinvol is om een stuk te printen.

Daarnaast kunnen inschrijvers ook zelf een potentiële case insturen (tot 10 november!). Die wordt dan tijdens de break-out sessies besproken, begeleid door experten (zie onderaan *).

 

Programma:

15h30 – 16h00: ontvangst

16h00: inleiding: 3D-printing: wat en waarom?

17h00: voorstelling cases door o.a. Air Liquide, MT 3D, Rösler, Trumpf, K3D en Design8.

18h00: maaltijd

18h45: break-out sessies (4 of 5)

19h20: terugkoppeling (voorstelling bevindingen en/of resultaten)

19h40: borrel & korte rondleiding bij K3D

 

Interesse? Registreren kan via deze link.

 


* Kan jouw stuk geprint worden en is dat ook nuttig? Heb jij een stuk dat misschien in aanmerking komt? Krijg gratis expertise en evaluatie op deze infoavond!

Een panel van experten selecteert de (maximaal) 10 meest interessante inzendingen. Deze cases kunnen ingestuurd worden via dit adres en dienen ons te bereiken voor 10 november (grotere bestanden kunnen per dropbox of dergelijke worden aangeleverd).