Distrinova x BCN3D

Distrinova wordt exclusieve distributeur van BCN3D in de Benelux

BCN3D kondigt een nieuw partnerschap aan met Distrinova om de groei in de Benelux Additive Manufacturing (AM)-markt te stimuleren.

BCN3D, een toonaangevende fabrikant van 3D-printoplossingen en Distrinova, onderdeel van Unitum Group BV, een distributeur van additieve productietechnologieën en lid van Flam3D, hebben op 17 december een partnerschapsovereenkomst aangekondigd om de best mogelijke lokale ervaring te bieden in de Benelux-markt. Onder deze nieuwe overeenkomst wordt Distrinova de exclusieve distributeur van BCN3D in de Benelux.

Distrinova is een full-service distributeur van AM-oplossingen met een sterke band tussen de fabrikanten en de eindgebruikers, in de hele Benelux. Distrinova streeft ernaar een topservice te combineren met snelle leveringen, en een assortiment aan te bieden van de beste producten die de markt te bieden heeft.

Deze nieuwe samenwerking komt tot stand nadat BCN3D haar volgende generaties van 3D-printers had voorgesteld, de Epsilon– en Sigma-series. Met de nieuwe Epsilon-serie ambieert BCN3D “industriële kracht voor de naadloze dagelijkse werking” van toepassingen – zoals de productie van kleine volumes, functionele onderdelen voor eindgebruik en fabricagehulpmiddelen. De Sigma-serie wordt gepositioneerd als een hoogwaardige desktop 3D-printer, optimaal voor snelle iteratie- en prototypeprocessen.

“We zijn erg trots om BCN3D en hun hoogwaardige oplossingen in ons assortiment te introduceren. Met deze toevoeging kunnen we ons partnernetwerk niet alleen betrouwbare, state-of-the-art 3D-printers bieden, maar ook de mogelijkheid bieden om hun klanten oplossingen met hoge toegevoegde waarde te bieden voor een breed scala aan nieuwe toepassingsgebieden. Bovendien past de introductie van BCN3D perfect in de strategie van Distrinova om sterke partnerships uit te bouwen met de wereldwijd toonaangevende innovatieve fabrikanten van 3D-printers”, aldus Guy Van der Celen, CEO van Unitum Group BV.

Van de kant van BCN3D klinkt het dat men “verheugd is om samen te werken met Distrinova, een alliantie die ons zal ondersteunen bij het vergroten van onze verkoop- en ondersteuningsinitiatieven in de Benelux-markt.” “Hun aanzienlijke ervaring in additive manufacturing, gecombineerd met technische knowhow van topkwaliteit, maakt Distrinova bij uitstek geschikt om ons te helpen groeien en Benelux-klanten op de best mogelijke manier te bedienen ”, aldus Xavier Martínez Faneca, CEO van BCN3D.