Design8_sponsor 3DDW

Design8 is eerste 3D Delta Week Ambassador Sponsor

Inzetten op het steeds veranderende landschap van het productontwikkelingsproces

Design8 bv, distributeur van 3D ontwerp- en visualisatiesoftware op Mac en PC in België, Luxemburg en Nederland, is de eerste Ambassador Sponsor van de 3D Delta Week. Het bedrijf biedt 3D-software, training en ondersteuning, wat de sleutel is tot succesvol 3D-printen. Het portfolio omvat producten van het Altair Inspire Platform. Door zich te verbinden met het 3D Delta Week platform, sluit Design8 zich aan bij de positieve en belangrijke boodschap van de week: “Ik sta achter het idee om krachten te bundelen en ecosystemen samen te brengen om bij te dragen aan een gezonde wereldeconomie.”

De Benelux is een wereldwijde topregio op het gebied van 3D-printen, met veel academisch en toegepast onderzoek, een ongewoon hoog aantal actieve 3D-printers en tal van veelbelovende start-ups en ondernemingen. “3D-printen floreert in onze regio, en dat is een belangrijk voordeel gezien het veranderende landschap van het productontwikkelingsproces”, legt Orlando Sardaro, CEO van Design8, uit. “Op het gebied van 3D-printen bevinden we ons momenteel in een overgangsperiode, waarbij we langzaam overgaan van een dicterende productiemethode naar volledige ontwerpvrijheid en optimalisatie. Het is een proces dat andere 3D-ontwerpsoftware vereist die we onder de aandacht van het grote publiek moeten brengen. De 3D Delta Week is het optimale platform om dit te bereiken. Het feit dat de week ook bijdraagt aan de verdere ontwikkeling en het gebruik van het 3D Manufacturing ecosysteem om als regio competitiever te worden, maakt het nog beter.”

De founding partners (Brainport Development, Flam3D, Jakajima en Mikrocentrum) van de 3D Delta Week zijn evenzeer verheugd met het sponsorschap van Design8. “Via het 3D Delta Week platform bieden we bedrijven en organisaties de kans om zich te profileren als topspelers in de markt en om nieuwe zakelijke relaties op te bouwen. Tijdens de Week zullen we het ecosysteem met elkaar verbinden, zowel regionaal als op het internationale podium. Het feit dat betekenisvolle bedrijven uit het ecosysteem – zoals Design8 – dit initiatief erkennen en ondersteunen, toont ons des te meer hoe cruciaal dit is.”


De 3D Delta Week is een week van leren over, netwerken binnen en verkennen in de Additive Manufacturing waardeketen, met de focus op de Benelux-regio als wereldwijde Additive Manufacturing hotspot. De 3D Delta Week is een platform dat een reeks evenementen verenigt in een week, die een ongezien aantal AM-specialisten en (potentiële) gebruikers naar de Benelux zal lokken. Deze regio beschikt over één van de meest levendige AM ecosystemen op gebied van expertise, aantal patenten, printerdichtheid, enz. De 3D Delta Week nodigt uitdrukkelijk andere bedrijven, individuen en organisaties uit om bij te dragen tot een succesvol, wereldvermaard evenement. Door verschillende activiteiten te combineren die verband houden met het thema van de week, wordt een hoger bezoekersaantal beoogd. De eerste editie van de 3D Delta Week vindt plaats van 6 tot en met 10 december 2021. Meer informatie over de 3D Delta Week is te vinden op www.3ddeltaweek.com.

Ziet u ook potentieel in het bundelen van onze krachten? Ontdek hier de verschillende sponsorpakketten.