Design for AM Competition

Flam3D-lid FormiD organiseert in samenwerking met Adopt ID een ‘Design for Additive Manufacturing’ wedstrijd op Prototyping 2018 in Kortrijk. Met deze wedstrijd willen ze de creatiefste kant van designers naar boven halen door gebruik te maken van de Topology Optimization mogelijkheden in Siemens Solid Edge of Siemens NX. Deelnemers kunnen hun ontwerp insturen naar FormiD voor 15 oktober 2018.

Een professionele jury zal dan het meest creatieve en best geoptimaliseerde ontwerp selecteren, en dat model zal vervolgens gratis geprint worden op de HP Multi Jet Fusion 3D printer, die ook te bezichtigen is in de showroom van FormiD. De winnaar kan zijn ontwerp afhalen tijdens de Prototyping beurs.

Deelnemen aan de wedstrijd kan door je Siemens Solid Edge of NX model op te sturen naar info@formid.eu onder vermelding van: “Design for AM competition”. Hou er rekening mee dat de afmetingen van het ontwerp maximaal 380 × 284 × 380 mm mogen bedragen. Overige richtlijnen kan je raadplegen in de ‘Printing Guidelines‘.