Deceuninck zoekt een Additive Manufacturing Engineer

Deceuninck, gespecialiseerd in het ontwerp en de ontwikkeling van profielen voor ramen en deuren, dak en gevel, tuin- en interieurtoepassingen, heeft voor de hoofdvestiging in Hooglede-Gits een openstaande vacature voor een Additive Manufacturing Engineer.

Als Additive Manufacturing Engineer zal je verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, het verbeteren en borgen van tekeningen en methodes om onderdelen te maken via AM-technologieën. Jij bent de expert in “additive manufacturing” binnen Deceuninck Group.

  • Je vertaalt een productiewens, verbeteringsidee, productontwerp of prototype naar een gedetailleerde en functionele tekening. Op basis van lastenboeken en voorontwerpen en/of beschikbare standaarden ga je zelf aan de slag om binnenshuis met de 3D printer (Ultimaker) de stukken aan te maken of buitenshuis de nodige bestellingen te plaatsen.
  • Je definieert aanpassingen aan bestaande of nieuw tekeningen.Deze aanpassingen worden door jou uitgewerkt en uitgetekend en nieuwe stukken worden geprint of besteld.
  • Je ondersteunt het verspreiden en toepassen van de kennis binnen de Deceuninck Group en helpt mee het platform te ontwikkelen om deze technologie verder uit te bouwen. Het delen en implementeren van succesvolle casussen binnen de verschillende divisies behoort eveneens tot de opdracht.
  • Het testen van nieuwe materialen binnen de FDM-technologie, het opvolgen van nieuwe technologieën op de markt maakt deel uit van jouw takenpakket.
  • Deze functie vergt constant overleg met de verschillende stakeholders binnen het bedrijf : productontwerp, productie (extrusie en veredeling), test-afdeling en tooling.

De ideale kandidaat behaalde een bachelor- of masterdiploma in Electromechanica ofMechanisch Ontwerp- en Productietechnologie of heeft praktijkervaring opgebouwd in mechanisch ontwerp. Een aanvullend diploma in de kunststofverwerking (of ervaring in de kunststofsector) is zeker een voordeel.

  • Je bent geboeid door additive manufacturing en je hebt de ambitie om expert te worden in ons vakgebied.
  • Je hebt een goede kennis van SolidWorks of een gelijkaardig 3D-software programma.
  • Om succesvol te zijn beschik je over sterke analytische vaardigheden. Je werkt nauwkeurig en gestructureerd. Je bent resultaatgericht, vasthoudend en weet met opgelegde deadlines om te gaan. Je bent een teamplayer die graag samenwerkt om tot oplossingen te komen.
  • Je zal werken binnen een internationale omgeving. Daarom is een vlotte kennis van het Engels noodzakelijk. Kennis van Duits of Frans is een extra troef.

Herken je jezelf in bovenstaande beschrijving, en heb je interesse om aan de slag te gaan met een opkomende technologie bij een wereldspeler van formaat?Solliciteren kan online via deze website.

Deceuninck biedt een uitdagende en gevarieerde functie op de hoofdzetel van een internationaal bedrijf. Je werkt in een uitdagende technisch innovatieve omgeving waar je de kans krijgt om jouw expertise in 3D printing verder uit te bouwen. Een competitief loon (aangevuld met extra-legale voordelen) hoort bij deze functie.