Visiativ Benelux

CAD-leverancier Design Solutions en 3D printing partner Layertec worden Visiativ

SOLIDWORKS Reseller Design Solutions en zusterbedrijf Layertec, leverancier van Desktop Metal, Formlabs en Ultimaker 3D printers, gaan per 1 februari 2023 verder onder de naam Visiativ. Dit is de volgende stap in de integratie met hun Franse moederbedrijf.

Design Solutions is een van de grootste SOLIDWORKS resellers in de Benelux. Flam3D-lid Layertec heeft naam gemaakt als een full-service 3D printing partner voor de maakindustrie. Samen werden ze eind november 2018 overgenomen door de Franse beursgenoteerde Visiativ Groep. Begin 2022 werd besloten om de ondernemingen aan te laten sluiten bij de merkuitstraling van het moederbedrijf.

Eén sterke Dassault Systèmes partner

Design Solutions BV gaat verder onder de naam Visiativ Nederland. De Belgische vestiging in Aalst heet voortaan Visiativ België. De activiteiten van zusterbedrijf Visiativ Industry Solution BV, leverancier van CATIA en DELMIA, zijn ondergebracht bij Visiativ Nederland en België. Hierdoor zijn alle Dassault Systèmes producten die Visiativ levert in de Benelux geconsolideerd in één bedrijf.

Meer oplossingen, meer waarde

Visiativ klanten in Nederland en België kunnen nu kiezen uit zowel het SOLIDWORKS gamma als dat van CATIA, DELMIA en ENOVIA. Bovendien staat alle expertise binnen de wereldwijde Visiativ Groep tot hun beschikking. Om deze toegevoegde waarde tot haar recht te laten komen, zal de integratie met het Franse moederbedrijf versterkt worden.

Daarnaast zullen de oplossingen van het Visiativ Innovation Platform in de Benelux op de markt gebracht worden, waaronder betaalbare, krachtige Data Management, Customer Portal en Spare Parts oplossingen voor het MKB. Aangevuld met de expertise van Visiativ 3D Printing, het voormalige Layertec, vormt Visiativ Benelux een sterke innovatie- en digitalisatiepartner voor de Nederlandse en Belgische maakindustrie.

Nieuwe website en 3D printing webshop

Na een rebranding project van enkele maanden, zijn op 1 februari de vernieuwde websites www.visiativ.nl en www.visiativ.be gelanceerd. Dit jaar zullen ze doorontwikkeld worden en gefinetuned. Uiteraard is ook de 3D printing webshop van Layertec in de huisstijl van Visiativ gestoken en heeft deze een nieuw internetadres gekregen: https://webshop.visiativ.nl/.

Sharing is growing

Visiativ Benelux heeft net als het moederconcern uit Lyon een stevige groeiambitie. Onder het motto “Sharing is growing” wil Visiativ Benelux nog meer dan voorheen inzetten op het creëren van een partnerschap met zijn klanten. Door te luisteren en de eigen diagnostische diensten, kennis en ervaring ter beschikking te stellen, mikt Visiativ Benelux op langjarige relaties die voor alle betrokkenen meerwaarde opleveren.