3D Production Days - RapidPro

Bezoek Flam3D op RapidPro 2022

Op 22 en 23 juni vinden vier evenementen gekoepeld onder de naam 3D Production Days plaats in Eindhoven met onder meer het MBD Solutions Event, Virtual (R)evolution en het Smart Maintenance Congres. De vierde hoeksteen van de 3D Production Days is RapidPro, een tweedaagse beurs over 3D-scannen, prototyping, 3D-printen en andere Additive Manufacturing (AM) technieken. RapidPro is dan ook een van de belangrijkste 3D-print/AM-vakbeurzen die plaatsvinden in de Benelux. Flam3D zal dan ook aanwezig zijn op de beurs met neutraal en onafhankelijk advies, mooie demonstratoren en interessante cases en organiseerde daarnaast ook een lezingentrack voor het 3D-printevenement.

Kom ons bezoeken

Flam3D zal aanwezig zijn op de beurs (Hal B, stand 101) om er neutrale en onafhankelijke kennis over 3D-printing te verspreiden. 3D-printing is namelijk een technologie die een competitief voordeel kan bieden voor bedrijven in heel wat sectoren – van automotive over medische toepassingen tot machinebouw. Echter, veel bedrijven worstelen nog met het inzicht in hoe ze de voordelen van 3D-printing voor hun toepassing kunnen inzetten. Om die reden kunnen bezoekers van RapidPro op de Flam3D-stand terecht om er inspiratie te halen uit interessante cases, de juiste AM-contacten te vergaren en antwoorden te vinden op al hun AM-gerelateerde vragen.

Dit jaar voorzien we ook een demobalie op de beurs. De demobalie is bedoeld om bezoekers te verwelkomen in de wereld van AM.  Samen met onze leden Formando en Guaranteed kuntselden we een uitgelezen instrument in elkaar om de mogelijkheden en voordelen van AM in combinatie met conventionele technieken aan te tonen, want ‘smart manufacturing is making smart combinations’. 3DESK is een unieke, maar vooral slimme combinatie van standaard industrieprofielen en AM-technologieën met behulp van ge-3D-printe onderdelen met kleine en grote afmetingen. Daarmee is de balie dan ook een ideaal middel om de doelstellingen van Flam3D te demonstreren:  Flam3D wil 3D-printing en haar leden zo goed mogelijk vertegenwoordigen op de beurs. Kom dus zeker eens langs op RapidPro om de 3DESK te ontdekken.

Naast verschillende boeiende cases van diverse Flam3D-leden, zal ook lid Renishaw Benelux B.V. een mooi staaltje metal Additive Manufacturing laten zien op de stand met de customised mountainbike van Robot Bike Co. De mountainbike kan worden aangepast aan de maat en rijstijl van de bestuurder. Dat is bijzonder, want doorgaans zijn mountainbikes slechts in 2 of 3 maten verkrijgbaar en dat heeft invloed op de prestaties en kwaliteit van de rit. Dankzij het slimme gebruik van AM kan een unieke fietsconfiguratie geproduceerd worden die past bij de maat van de individuele klant. Benieuwd hoe? Kom het ontdekken!

Wat is RapidPro?

De 3D Production Days, en bijgevolg RapidPro, vinden plaats onder de vlag van de 3D Delta Week, een week van onderdompeling in de wereld van 3D-manufacturing waarvoor Flam3D, Jakajima en Brainport Development samen het initiatief hebben genomen. Op meerdere plaatsen in Nederland en Vlaanderen vinden van 20 tot en met 24 juni activiteiten plaats om de 3D-manufacturingwaardeketen in de spotlights te zetten. Het doel van de samenwerking is om 3D-manufacturingevents, waaronder beurzen zoals RapidPro, te verzamelen en zo nog sterker te positioneren als ‘the place to be’ voor elk bedrijf dat voordeel zou kunnen halen uit 3D-printing. Op die manier willen de founding partners, samen met de deelnemende eventorganisatoren, 3D-manufacturing uit de Benelux op de internationale kaart zetten.

De RapidPro-beurs, die oorspronkelijk gericht was op prototyping, zet met de 2022-editie de al ingezette expansie richting digitalisering van de productie verder door. De ontwikkelingen binnen Digital en Additive Manufacturing gaan snel waardoor de vraag verandert en de industrie steeds weer voor nieuwe uitdagingen komt te staan. Deze uitdagingen willen de organisatoren van RapidPro met het event graag oppaken. RapidPro biedt als vakbeurs namelijk oplossingen voor alle fases van prototyping, productie en productontwikkeling. Hierbij komen diverse Additive Manufacturing-technieken (zowel voor polymeren als metalen) aan bod, maar ook technieken als CNC-frezen, gieten en vacuümvormen. Daarbij worden oplossingen als virtual prototyping, metrologie, kwaliteitswaarborging en software zeker niet vergeten. Bezoekers kunnen de beurs gratis bezoeken na een voorregistratie via volgende link.

Netwerken tijdens 3D Delta Dinner

Wie nog niet genoeg heeft van het netwerken op de beurs, kan nadien aansluiten bij het 3D Delta Dinner. Het diner is het ultieme netwerkevenement voor alle stakeholders binnen 3D-manufacturing. Het wordt de ideale plaats om te netwerken, bij te praten over werkgerelateerde en andere zaken, en dat vooral in een luchtige en smaakvolle setting. Geniet van een heerlijk diner met enkele korte presentaties, inclusief een special guest! Het 3D Delta Dinner vindt plaats in het Blue Collar Hotel in het Eindhovense Klokgebouw en begint met een openingsborrel om 18.00 uur. Heb je de smaak te pakken? Klik dan hier voor meer informatie en de mogelijkheid om je te registeren voor het 3D Delta Dinner. Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt!